R.A.A. Louviéroise

1 - 1

Zat. 12/12/1998 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Tivoli

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Olivier Arendt - Bernard Hosdains
 
Na R.A.A. Louviéroise - R Antwerp FC

Emoties laaien hoog op - twee uitsluitingen en trainers naar de tribune - "Voorsprong kort voor tijd uit handen geven doet pijn"

LA LOUVIÈRE - Een potig R.A.A. Louviéroise wist in een felbevochten en emotierijke wedstrijd het onoverwinnelijke Antwerpmonster te bedwingen. Geen zevende opeenvolgende zege dus voor de Great Old. Na afloop zweefde men bij R Antwerp FC tussen ontgoocheling en tevredenheid. Tien minuten voor tijd had rood-wit de drie punten nog in handen. Toen knalde thuisspeler Theissen de gelijkmaker onhoudbaar binnen. Zonder de uitsluiting van Abdul Senanu vlak voordien was de driepunter wellicht binnen geweest.

"De spelersgroep is ontgoocheld," verwoordde trainer Van Acker het tweeslachtige gevoel. "Het doet pijn om een voorsprong zo kort voor tijd uit handen te moeten geven. Toch vind ik dit gelijkspel een juiste weergave van een wedstrijd tussen twee rechtstreekse concurrenten voor de eindronde. Mijn jongens verdienen dit punt." Hoogstaand was de wedstrijd niet. Daarvoor waren de belangen te hoog en was vooral de staat van het veld te slecht. "Belangrijk is dat we het goede uit de voorbije wedstrijden blijven bevestigen," aldus Van Acker. "Beide ploegen hebben er op een moeilijk bespeelbaar terrein een leuke match van gemaakt. We hebben geprobeerd om iets te tonen. Er was iets te beleven, er was emotie en geroep. Daar leeft voetbal van."

Emoties waren er in overvloed. Bij momenten geraakten de gemoederen op en naast het veld danig verhit. La Louvière vloog er van bij de aftrap flink in en schuwde de lijf-aan-lijfgevechten niet. Het belangrijkste slachtoffer was Frédéric Tilmant, die al voor het halfuur mocht gaan douchen na een domme en overbodige fout op Dragan Siljanoski. La Louvière ging alsmaar bitsiger spelen en dat leidde tot een felle discussie tussen beide trainers. Verwensingen en minder fraaie gebaren vlogen over en weer. Beide kemphanen mochten zich van de scheidsrechter gaan bezinnen in de tribune. Na de match was alles opnieuw koek en ei tussen de protagonisten. "Zulke dingen gebeuren in het heetst van de strijd," wist La Louvière-trainer Marc Grosjean. "We boden mekaar al tijdens de rust onze verontschuldigingen aan," aldus Van Acker.

R Antwerp FC grist verdiend punt mee
De Great Old behaalde in een evenwichtige partij een logische puntendeling. De roodwitten mochten drie kwartier met elf tegen tien spelen nadat La Louvière na 25 minuten Tilmant verloor door een rode kaart. Van de numerieke meerderheid kon Olivier Brassart een kwartier na rust profiteren om zijn team op voorsprong te schieten. Voor de pauze was de opnieuw bleek spelende Sandro Da Silva twee keer dicht bij een doelpunt gekomen. Eén minuut na de openingstreffer kroop R Antwerp FC door het oog van de naald toen Oldrich Parizek een knappe reflex in huis had op een poging van Missé-Missé.

De gelijkmaker viel pas tien minuten voor tijd. Theissen knalde alleen voor de Antwerpdoelman droog in het dak van het doel. Even voordien was Abdul Senanu met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Darko Pivaljevic had vlak voor tijd het winnende doelpunt nog aan de voet, maar zijn schot ging rakelings naast.

"Rood was keerpunt" (Darko Pivaljevic)
Darko Pivaljevic hield aan één van de messcherpe duels een gebroken neus over. "Het was een moeilijke wedstrijd voor ons op een moeilijk bespeelbaar terrein. Voor de aftrap zouden we tevreden geweest zijn met één punt, maar achteraf is er een gevoel dat er meer had ingezeten. De uitsluiting van Abdul Senanu was het keerpunt. Alles bij mekaar mogen we tevreden zijn, want echt goed hebben we niet gespeeld. Het belangrijkste is dat we in het vooruitzicht van de komst van Turnhout alles in eigen handen houden om de tweede periode te pakken (J.V.C. - GvA - 14/12/1998)."

(bron: de pers - 14/12/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski
5 Laszlo Nagy
4 Geert Emmerechts (K)
17 Danny Higginbotham
6 William Verbeeck
2 Abdul Saleem Senanu - 15' - 70'
8 Olivier Brassart - 63'
7 Gunter Ribus - 44'
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
 
46' 10 Sandro da Silva (uit)/
11 Jamie Wood (in)
75' 8 Olivier Brassart (uit)/
16 Ronnie Wallwork (in)
R.A.A. Louviéroise
1 Hans De Schrijver (K)
2 Sébastien Nottebaert
17 Toni Di Tullio
3 Fabien Delbeeke
15 Patrick Ghislain
8 Manu Pirard - 60'
6 Dimitri Delière
14 Luis Washington
18 Sonner Yardakul
16 Jean-Jacques Missé-Missé
11 Frederic Tilmant - 27'
 
72' 18 Sonner Yardakul (uit)/
19 Christian Theissen (in) - 80'