Plaats: Stadion Kasteellei Wijnegem

Toeschouwers: 1.400

Scheidsrechter: Peter Vervecken

Reeks blijft overeind
Tot seconden voor tijd maakte de Turkse tegenstander van Gençlerbirligi aanspraak op een (verdiende) 0-1 overwinning, maar dan ontzette hun doelman zo onbeholpen dat een opportunistische Anders Nielsen er zo maar 1-1 van kon maken. Het riep herinneringen op aan een Quansah-streek tijdens een van de heroïsche stadsderby's van het voorbije seizoen.
Beide teams gingen er van bij 't begin stevig tegenaan. De scheids kon het aantal potige tussenkomsten beiderzijds nauwelijks befluiten. 't Moet gezegd: scheidsrechter Vervecken en het overgrote deel van de 22 acteurs hadden duidelijk een andere interpretatie van de term vriendenmatch. Vriendelijk ging het er zeker niet aan toe en het duurde tot twee gele kaarten op het half uur om de gemoederen enigszins te bedaren.
En als er tussendoor ook gevoetbald werd, kwam de Great Old maar mondjesmaat onder de Turkse druk vandaan. De aanvalsgolven rolden herhaaldelijk richting roodwit doel waar een goed omringde, maar erg nerveuze Gennadiy Tumilovich zich met duik-, zweef- en vuistenwerk overeind hield. De bezoekers knutselden wel een schaarse kans via targetman Youla in mekaar, maar Harald Pinxten en tester Moumou Cissé speelden een secure partij.
Echte kansen kon roodwit nochtans evenmin afdwingen. Hussain Abdulrahman en Colin Heath kregen te weinig bruikbaars voor de voeten om druk van de ketel te halen. Tot de zeventigste minuut bleef de stevige verdedigingsgordel overeind. Dan vond Gençlerbirligi geleidelijk meer gaatjes in de afweer. Op de 73' moest Govert Boyen, ingevallen voor de geelgenoteerde Tumilovich, een naar de kleine hoek gerichte bal weghalen. Het duurde tot een goeie tien minuten voor tijd eer het Turkse overwicht ook in een doelpunt werd uitgedrukt. Een collectieve aanval over rechts sneed Bernt Evens en Akin Dos Santos de benen af. De voorzet richting tweede paal werd laag binnen getikt door Youla. Mooie actie, verdiende voorsprong, bedrukte gezichten bij de Antwerpsupporters. Op een moment dat niemand het uiteindelijk dus nog verwachtte ging doelman Gökhan zwaar in de fout. Anders Nielsen was er als de kippen bij om de ongeslagen Antwerpreeks overeind te houden.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/07/2003)

17 Colin Heath - 62'

46' 7 Csaba Bernáth (uit)/
16 Lieven Bosmans (in)
46' 14 Alexander Yi (uit)/
15 Alan Grozdanic (in)
46' 6 William Verbeeck (uit)/
14 Arthur Gomez (in)
53' 1 Gennadiy Tumilovich (uit)/
21 Govert Boyen (in)
64' 17 Colin Heath (uit)/
Anders Nielsen (in) - 90'
68' 8 Akin Dos Santos (uit)/
11 Asanda Sishuba (in)
78' 10 Hussain Abdulrahman (uit)/
26 Cihan Veysel - 30'

46' 15 Josip Skoko (uit)/
8 Mustafa Özkan (in) - 88'
66' 30 Balci Serkan (uit)/
23 Baki Mercimencik (in)
84' 3 Filip Daems (uit)/
7 Bülent Akin (in)
86' 11 Souleymane Youla (uit)/