R. Antwerp F.C.

0 - 4

Zat. 30/08/2003 20:00 u.

Club Brugge K.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.000
 
Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Pascal De Jonge

Vierde official: Luc Melotte
 
Harde dobber
Met een fel overdreven 0-4 het terrein moeten verlaten, dat is een harde dobber, zelfs tegen uittredend kampioen Club Brugge. De Antwerpsupporters dachten er net zo over en steunden hun moegestreden, maar bijzonder ontgoochelde helden met een daverend applaus.
De Great Old begon ook hoopgevend aan de partij. De eerste periode was er van enig klasseverschil tussen de beide ploegen weinig te merken. Gideon Imagbudu bracht meermaals de bal prima op, vond in Darko Pivaljevic een ideaal aanspeelpunt. Eerste grote mogelijkheid kwam van de voet van Edwin Ouon: zijn latscherende voorzet ging over het doel van Butina. Evenwichtige partij dus. Club Brugge beperkte zich tot rondtikken van de bal en af en toe een scherpe steekpass in de diepte tot de bal op de stip ging. Een Brugse aanvaller voelde een zuchtje wind van de armen van Gennadiy Tumilovich en Simons prikte het cadeau zo maar in de linkerbenedenhoek. Antwerp stroopte de mouwen op, maar Brugge schermde het eigen doelgebied prima af en keek daarbij niet op een foutje meer of minder. Even voor de pauze wees coach René Desaeyere - hoewel hij het z'n spelers zelf verboden had - invallersscheidsrechter Melotte drukgebarend op zijn plicht ook de Antwerpaanvallers te beschermen. Brugge bevroor onverstoord de bal en tikte ook nog de extra-time uit. Rusten met 0-1.
Na de pauze kwam Csaba Bernath op de rechterflank voor Tony Sergeant die, naar we na de match vernamen, opnieuw met de enkel sukkelt en aan rusten en genezen toe is. Direct een reuze kans voor de thuisploeg. Evens tot bij Pivaljevic, de bal via een been van Clement onder Butina door, maar nog voor de doellijn kon de Brugse portier zich herpakken voor een aanstormende Omar Mussa. Antwerp zocht nadrukkelijk de aanval en zette allicht iets te wijd de deur voor dodelijk efficiënte Brugse counters open. Simons, hoewel vaak achteraan te vinden, Stoica en Van der Heyden pompten naar voren. Even voor het uur een blauwzwarte infiltratie: Gert Verheyen verdubbelde de voorsprong. De laatste roodwitte illusies aan stukken. Brugge bleef counteren. Via een kopbal van Saeternes waar Tumilovich geen verhaal tegen had en een tweede mini-strafschop (ook nu weer zonder gele kaart voor de overtreder!) voor Mendoza kwam de fel overdreven eindscore op het bord. Woorden zoekend om zijn ontgoocheling te verbijten, kon René Desaeyere na de partij niet voorbij aan het cruciale belang van de (eerste) penalty op het wedstrijdverloop. "De strafschop heeft ons pijn gedaan en zeker omdat we goed begonnen waren," aldus de Bosuilcoach. "Na de tweede goal was de partij helaas over. We moeten nog bepaalde zaken leren om resultaten neer te zetten," besloot hij zijn betoog.
(P.W. - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/08/2003)
 
Minuut per minuut
00' R Antwerp FC moet noodgedwongen in de wei zonder Patje Goots, sukkelend met problemen aan de maag. Fox, Ljubinkovic en Merrir blijven eveneens afwezig vanwege langdurige blessures. Guineeër Mohammed Cissé is speelgerechtigd en komt voor het eerst bij de selectie. Bij Club Brugge hanteert trainer Sollied na de kwalificatiematch voor de CL het roulatiesysteem, o.a. Gaëtan Englebert start op de bank.
05' De Great old trekt fel van start en creëert onmiddellijk enkele mogelijkheden. De Brugse verdediging moet een scherpe voorzet van Bernt Evens buiten zetten, waarna Tony Sergeant gevaarlijk aandringt.
08' Omar Mussa krijgt de bal toegespeeld van Gabor Bukran, maar zijn schot waaiert ver naast.
11' Edwin Ouon heeft poeier in de kuiten, zijn latscherende voorzet gaat over het doel van Butina.
13' Ceh viseert de benen van Gideon Imagbudu en kijkt tegen geel aan.
14' het leidende trio is niet bepaald geïnspireerd bezig: eerst laat de lijnrechter een bal over de lijn in Brugs bezit en dan mag Mendoza nog eens met de handen controleren, dit belooft niet veel goeds.
18' Club Brugge tikt zichzelf gek op eigen speelhelft, maar de roodwitten blijven scherper. Darko Pivaljevic beloont de publieke aanmoedigingen met een prima kopbal die echter over de dwarsbalk verdwijnt.
19' Club Brugge dreigt dank zij voorbereidend werk van Clement en Verheyen. Ook Mendoza richt zijn kopbal over doel.
22' Saeternes geraakt voorbij Harald Pinxten, het schot wordt door Edwin Ouon gestopt.
26' GOAL: de in het strafschopgebied vrijgespeelde Ceh voelt de wind van Antwerpdoelman Gennadiy Tumilovich en smakt overtuigend genoeg tegen de Bosuilgrasmat. Simons heeft geen moeite het geschenk in de linkerhoek te plaatsen.
34' Darko Pivaljevic doet alle moeite van de wereld, maar wordt herhaaldelijk tegen de grond gewerkt zonder veel reactie van de spelleiding. Wel geel voor Gideon Imagbudu bij zijn eerste fout.
35' scheidsrechter Allaerts loopt een blessure op en laat zich vervangen, vierde official Luc Melotte hanteert voortaan de scheidsrechtersfluit.
39' Harald Pinxten moet direct een forse uitbrander incasseren. Gennadiy Tumilovich heeft geen moeite met de vrijschop van Ceh.
45' de bezoekers uit Brugge bevriezen de bal. Na nog een late gele kaart voor Harald Pinxten is het rusten geblazen met 0-1 op het scorebord.
46' sukkelend met een irritatie aan de enkel wordt Tony Sergeant vervangen door Csaba Bernath. Darko Pivaljevic krijgt de bal terug van Abdulrhaman Hussain, trapt via een been van Clement onder Butina door, die de bal recupereert net voor hij de doellijn overschrijdt.
48' een hardwerkende Hussain Abdulrahman wordt onsportief gestuit door Stoica die met duidelijke tegenzin de gele kaart incasseert.
50' de lokalen dringen aan, Hussain Abdulrahman gaat in de fatale zone over het been van Verheyen. De leiding reageert niet.
54' Bernt Evens zet strak voor, Van der Heyden kopt in de voeten van Gideon Imagbudu, de rebound gaat hoog over.
55' Stefan Leleu oogst terecht applaus als hij de gevaarlijke Ceh prima afstopt.
57' Darko Pivaljevic viseert de rechterbenedenhoek, Butina strekt zich uit en houdt het leer uit zijn doel.
59' GOAL: Club Brugge bedient zich zowaar van de counter! De diepe ballen komen haarfijn aan en na een tiktakbeweging komt Verheyen in schietpositie. Gennadiy Tumilovich wordt voor de tweede maal geklopt (0-2).
66' de Brugse verdediging blijft baas, Simons werkt een corner van Darko Pivaljevic weg.
67' na roodwit balverlies van Omar Mussa moet Harald Pinxten uitpakken met een stevige sliding. De bal gaat buiten.
68' Verheyen helpt zijn verdediging een handje: hij kopt een voorzet van Darko Pivaljevic weg.
70' GOAL: Verheyen gaat over rechts simpel voorbij Bernt Evens, Saeternes heeft niet de minste moeite de 0-3 op het bord te koppen.
72' GOAL: de roodwitte afweer valt als los zand uit mekaar. Harald Pinxten gaat in duel met Saeternes in duel. De bal belandt opnieuw op de stip. Topschutter Mendoza prikt de vierde achter Gennadiy Tumilovich en verhoogt zijn seizoenstotaal.
76' René Desaeyere probeert te antwoorden met een dubbele wissel. Cissé debuteert en ook Heath mag zijn kunnen komen tonen.
82' Brugge is tevreden en tikt de bal rond, Stoica krijgt nog een schietkans, maar trapt over.
82' Hussain Abdulrahman zondert Bernt Evens af, het schot wordt afgeblokt, Butina heeft nauwelijks moeite met de stifter van Gideon Imagbudu.
83' Martens wordt door de roodwitte aanhang getrakteerd op een oorverdovend onthaal. Hij antwoordt naast het doel.
87' Martens ziet zijn werk in twee tijden onschadelijk gemaakt door Gennadiy Tumilovich.
89' nog eenmaal komt roodwit bij het doel van Butina. De trap van Hussain Abdulrahman is te zwak.
90' Scheidsrechter Melotte hoeft geen extra-time, het te zware verdict staat al bijna 20 minuten op het scorebord te 'pronken'. De roodwitte jongens mogen ondanks alles met een waardig applaus van de aanhang naar de kleedkamer. Verheyen zag kansen voor een korf doelpunten, Trond Sollied was al best tevreden met de uitslag. René Desaeyere was uiteraard bijzonder ontgoocheld. "Er worden lessen getrokken uit het resultaat," wist de Bosuilcoach met moeite te melden.
(Bron: Het Webteam - 30/08/2003)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Gennadiy Tumilovich
2 Edwin Ouon
3 Stefan Leleu
5 Harald Pinxten - 45'
4 Bernt Evens
6 Hussain Abdulrahman
12 Gideon Imagbudu - 32'
14 Tony Sergeant
22 Gabor Bukran
11 Omar Mussa
9 Darko Pivaljevic
 
46' 14 Tony Sergeant (uit)/
18 Csaba Bernáth (in)
76' 11 Omar Mussa (uit)/
17 Colin Heath (in)
76' 22 Gabor Bukran (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
Club Brugge K.V.
13 Tomislav Butina
25 Hans Cornelis
6 Philippe Clement
4 David Rozehnal
5 Peter Van der Heyden - 63'
3 Timmy Simons - 26' (P)
10 Nastia Ceh - 13'
20 Alin Stoica - 48'
7 Gert Verheyen - 59'
9 Bengt Saeternes - 70'
18 Andres Mendoza - 72' (P)
 
65' 10 Nastia Ceh (uit)/
8 Gaëtan Englebert (in)
74' 5 Peter Van der Heyden (uit)/
17 Ivan Gvozdenovic (in)
80' 7 Gert Verheyen (uit)/
11 Sandy Martens (in)