Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Marcel Mallach - Jean-Marie Dans

Vierde official: Jan Ameel

Bultynck kiest de zijde van Bergen
Ook nu bleek het Stade de Tondreau een oninneembare vesting voor de roodwitte bezoekers en het is precies Gideon Imagbudu die net als het voorbije seizoen in Bergen erg werd gemist.
Nieuwe Antwerpcoach Doy Perazic schreef niet zo gek veel andere namen op het scheidsrechtersblad dan zijn voorganger, al kregen enkele jongens wel een andere opdracht. Hij dropte weliswaar Alex Yi in het hart van de verdediging en posteerde Harald Pinxten op de rechtsachterplaats. Edwin Ouon en Omar Mussa moesten de wederoptredende Tony Sergeant bijstaan op het middenveld. Hussain Abdulrahman bleef enigszins verrassend tot enkele minuten voor tijd op de bank.
Beide ploegen kampten met overgave en hielden mekaar zo goed als de volledige wedstrijd in evenwicht al moest de Great Old al na een half uur met z'n tienen verder. Na een potig duel met Ban werd Harald Pinxten weggestuurd door scheidsrechter Bultynck. Weinig kansen aan beide kanten al had het lokale Mons daarvoor wel voortdurend de buitenspelval nodig. Patje Goots dreigde na een afgeweerde bal van doelman Van de Putte en aan de overkant snelde Mounard door de verdediging, maar plaatste over het doel. In blessuretijd ging nog een poging van Ban naast. Geen doelpunten en dus een logische 0-0 bij het rustsignaal.
Ook na de pauze kwam er weinig verandering in het spelbeeld, al slaagde Mons er bij momenten aardig in om het tempo uit de match te halen door de bal te bevriezen. Op de tweeënvijftigste minuut leverde die tactiek ook nog een doelpunt op. Prima voorzet van Gorniak vanop links, Mounard controleerde met een lichaamsonderdeel dat niet tot voetbal strekt en prikte binnen. De bezoekers hadden alle recht heftig te protesteren, de grensrechter had inderdaad een onregelmatigheid met de vlag gesignaleerd. Ondanks alles werd het doelpunt toch goedgekeurd. Aangeslagen? Dat wel, ook de supporters voelden het in het benepen bezoekersvakje. Hun Great Old was dus op achtervolgen aangewezen. Gabor Bukran en later Colin Heath werden nog in de strijd geworpen. Mancunian Heath kwam nog enkele malen dicht bij de gelijkmaker. Een krachtige kopslag, een millimetersjuist geplaatste vrijschop? De achterstand bleef helaas tot het einde op het moderne scorebord. Het nieuwe elan van coach Perazic zorgde voor kampgeest, maar leverde helaas (voorlopig) nog geen punten op.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/10/2003)

Minuut per minuut
00' de nieuwe Antwerpcoach Doy Perazic kan geen beroep doen op Gideon Imagbudu en Gunter Ribus, maar recupereert Tony Sergeant om zijn middenveld te stofferen. De Amerikaan Alex Yi komt in het centrum van de defensie, Harald Pinxten begint als rechtsachter, Edwin Ouon schuift een rij naar voren. Bij Bergen ontbreekt Eric Joly. De nieuwe clubmascotte 'Dragon' mag de aftrap verzorgen.
04' de bezoekers voor de gelegenheid in blauwe uitrusting beginnen offensief aan de partij, maar de Bergense buitenspelval werkt perfect.
07' een breeduitgesponnen blauwe combinatie gaat via Bernt Evens perfect diep, Patje Goots kan net niet bij de bal.
09' Asanda Sishuba bedient Patje Goots die tot twee maal toe de Bergense portier Van de Putte op zijn weg vindt.
11' Leleu stuurt de bal over de lokale verdedigingsgordel, Van de Putte verkleint perfect de hoek en houdt Patje Goots zo van een doelpunt.
15' Mounard perst er centraal een spurtje uit, maar knalt over de goal van Gennadiy Tumilovich.
23' opvallend gedecideerd grijpt Bultynck naar de gele kaart na fout van Sergeant, de vrijschop van Gorniak belandt in handen van de Antwerpportier.
29' Pinxten haalt Ban met een ongecontroleerde sliding neer en kijkt tegen rood aan.
36' Bergen slaagt er iets beter in de bal in eigen rangen te houden, veel gevaar levert dat niet op.
44' Asanda Sishuba zet gevaarlijk voor, Van de Putte werkt met een vuist in corner.
45+2' een laatste poging van Ban gaat naast het doel, rusten met 0-0.
52' Gorniak centert tot bij Mounard die de bal met de hand controleert om vervolgens in het dak van het doel te besluiten. Er werd gevlagd, maar Bultynk kent het doelpunt toch toe (1-0).
53' lage uithaal van Berquemanne, Tumilovich redt.
56' La Placa trapt een voorzet van Ban aan de tweede paal naast.
59' nadat Patje Goots eerder al vervangen is door Gabor Bukran, moet ook Darko Pivaljevic naar de kant, Mancunian Colin Heath mag nog een halfuurtje meedoen.
64' Bukran stuurt diep, maar Van de Putte komt eerst bij de bal.
66' Colin Heath devieert een voorzet van Bernt Evens met het hoofd naast.
75' Colin Heath plaatst vanop de rand van het strafschopgebied een vrijschop na fout op Bernt Evens aan de verkeerde kant van de paal buiten.
82' snelle Bergense counter, Ban mist koelbloedigheid om de lokale voorsprong te vergroten.
86' Hussain Abdulrahman mag nog enkele minuten proberen om de bezoekers in extremis aan de gelijkmaker te helpen.
90+2' Alex Yi onderbreekt als een ervaren prof de tegenstoot van Bergen, Antwerpdoelman Gennadiy Tumilovich ondersteunt immers het slotoffensief van de Great Old.
90+3' het felbetwiste doelpunt van Mounard was voldoende voor de Bergense driepunter, maar een overwinning met 'brio' was het allerminst. De roodwitte bezoekende supporters verlaten het stadion met gemengde gevoelens. Ook coach Doy Perazic worstelt met tegenstrijdige indrukken: hij verschijnt niet op het traditionele perspraatje.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/10/2003)

19 Patrick Goots

54' 19 Patrick Goots (uit)/
22 Gabor Bukran (in)
59' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
17 Colin Heath (in)
86' 14 Tony Sergeant (uit)/
3 Emmanuel Kenmogne

46' 9 Louis Gomis (uit)/
14 Olivier Berquemanne (in)
90' 3 Emmanuel Kenmogne (uit)/