Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Peter Hermans - Serge Idon

Vierde official: Koen Verlinden

Voor de vierde keer op rij identieke 2-1 score
Eigen bericht - Het gebrek aan punten en de resultaten van de opponenten zorgen voor oplopende spanning in de rood-witte spelersgroep en dat bleek al van bij aanvang in het Westelse Kuipje. Zoran Campara trapte de eerste diepe blauwwitte bal al meteen gecontroleerd over de tribune. Rust even weergekeerd, maar niet voor lang. VC Westerlo begon met een verschroeiende inzet en daar had de rood-witte afweer meer dan de handen mee vol. Doelman Yves Feys moest meerdere keren ingrijpen, maar overdreven moeilijk was het allemaal niet. Een splijtende vrijschop van Janssens tegen de dwarsbalk was het grootste gevaar. Het team van coach Grosjean deed wat het kon, maar Bourdon in gebreke stellen, zat er voor de pauze niet in.

Ook erna combineerde VC Westerlo het best, maar nu kreeg Gideon Imagbudu meer steun van William Verbeeck en een (alweer) bleke Tony Sergeant. William Verbeeck bekocht - nadat hij al tegen Anderlecht met een kaart had geflirt - zijn inzet met geel na een toch wel vieze overtreding. Op de 53e minuut moest Yves Feys werkelijk met een spectaculaire zweefsprong uitpakken om zijn team voor een achterstand te behoeden. En wat enkel doorgewinterde Antwerpsups hoopten en verwachtten gebeurde aan de overkant. Asanda Sishuba slalomde tot tegen de achterlijn, bediende met een magistrale voorzet Patje Goots die de opgelegde kans tegen de touwen knalde. In de viering na het doelpunt liep hij tegen geel op en dat zou hem en zijn team later nog berouwen. Bij een incidentje nadat de Bosuilspits in het zijnet besloot, werd hij voor de tweede keer geboekt en weggestuurd door scheidsrechter Breda.

Westerlo-coach Ceulemans bracht meteen supplementaire aanvalskracht tussen de lijnen. Alweer Janssens prikte een (lichttoegekende) vrijschop door de muur. Publiekslieveling Toni Brogno plaatste de terugspringende bal achter Yves Feys in doel. En nu was de Westelse gretigheid niet meer te bedwingen. Dom balverlies van Souleymane Mamam, De Coninck zwiepte de bal voor doel. Seconden voor tijd dompelde Dosunmu de bijna 2000 Antwerpgetrouwen in grote vertwijfeling en diepe rouw. VC Westerlo klopte de Great Old voor de vierde keer op rij met identieke 2-1 score.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/01/2004)

Minuut per minuut
00' Vooraf: R Antwerp FC kon nog nooit winnen in 't Westelse Kuipje. Bij de thuisploeg zijn Paas en Verheyen geschorst. De Great Old kan weer beroep doen op Yves Feys in doel, Moumou Cissé vervangt de geschorste Harald Pinxten. De Antwerpse clubleiding heeft een bericht verspreid onder de supporters om de club te steunen in deze donkere tijden.
02' Eerste schot van de wedstrijd: Marc Wagenmakers probeerde, maar het was niet zo goed gericht.
10' Mooie actie tussen Dosunmu en Brogno, die Bernt Evens in de wind zette en schoot. Yves Feys was attent.
12' Opnieuw een dribbel van Dosunmu. Hij claimt een strafschop, maar scheidsrechter Breda wil hier niets van weten.
15' VC Westerlo heeft het meeste balbezit. De bezoekers hebben het moeilijk.
22' R Antwerp FC blijft op de eigen helft hangen, VC Westerlo hapt naar adem.
25' Dosunmu gaat opnieuw aan de haal en legt af naar Mennes. Yves Feys ranselt de bal uit zijn doel.
27' De Great Old zoekt nadrukkelijk Patrick Goots die echter moet opboksen tegen een numeriek overwicht.
36' Snoeiharde vrije trap van Janssens op de lat. Een doelpunt had de wedstrijd kunnen gebruiken. Weinig te beleven in 't Kuipje.
45' Rust: de wedstrijd bloedde helemaal dood na de vroege aanvalsrush van VC Westerlo.
46' Beide teams starten met dezelfde elf.
47' Janssens mag alleen oprukken, hij probeert een lob, maar dat mislukt.
53' Reuzeredding van Yves Feys: hij ranselt de kopbal van Elejiko van onder de lat.
54' Opnieuw een kans voor de thuisploeg: ook Dosunmu kan niet afwerken.
59' G O A L: Asanda Sishuba dribbelt tot tegen de achterlijn en legt de bal af voor de voeten van Patrick Goots die niet mist. Eerste roodwitte kans in de tweede helft en het is meteen raak!
62' Opnieuw Patje Goots met een actie: de 37-jarige Antwerpspits wordt afgestopt door Bourdon.
63' Janssens met een schotje. Yves Feys heeft al moeilijker werk opgeknapt.
65' Edwin Ouon haalt uit. Bezoeker R Antwerp FC neemt het heft in handen.
68' Rode kaart: Patje Goots besluit in het zijnet en reageert zijn frustratie af op De Coninck. Nadat hij al geel zag bij zijn magistraal doelpunt, krijgt Goots zijn tweede kaart en wordt meteen wandelen gestuurd.
79' G O A L: keiharde vrije trap van Janssens langs de muur op Yves Feys. Brogno reageert snel en haalt meteen uit. Het staat 1-1, Feys was kansloos.
85' Boy Boy dribbelt en legt voor. Brogno probeert het, maar Yves Feys heeft opnieuw een prachtredding in huis.
88' G O A L: Dosunmu wordt perfect aangespeeld door de ingevallen Boy Boy en schuift de bal onder Yves Feys. VC Westerlo komt op voorsprong, wat een ommekeer!
90' Op basis van de kansen, logische zege voor de thuisploeg, maar wat een afknapper voor de talrijk aanwezige roodwitte fans.

19 Patrick Goots - 57' - 57' - 72'

69' 10 William Verbeeck (uit)/
9 Tosin Dosunmu - 88'

69' 15 Sadio Ba (uit)/
20 Michael Modubi (in)
69' 2 Mark Wagemakers (uit)/
16 Pule Jeffrey Ntuka (in)
80' 18 Jef Delen (uit)/