R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 03/04/2004 20:00 u.

K.R.C. Genk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Eric Blareau

Lijnrechters: Vincent Despiegeleer - Guy Evens

Vierde official: Yves Muyle
 
"Never change a winnin' team, if you can"

Eigen bericht - Het is een voor de Bosuilcoach aangepaste ijzeren voetbalwet. Marc Grosjean hield met die wetenschap terdege rekening en behield het vertrouwen in de winnaars van Moeskroen. Met Tony Sergeant had hij bovendien een goeie troef om de geelgeschorste Arek Kubik te vervangen. De Antwerpbank zat te blinken van schoon volk. Naast Darko Pivaljevic, Marcos Pereira, William Verbeeck, Asanda Sishuba, Alex Yi ook... Zoran Campara die tijdens de midweekopdracht vanwege kaartenlast moest toekijken. Sukkelend met rugproblemen, haalde Patje Goots de selectie niet.

Veelbelovende start. Al in de eerste minuut moest de Limburgse doelman Moons gevat reageren op een poging van Eddie Johnson. Souleymane Mamam stond een hoekschop toe die door Bernd Thijs achterwaarts naastgekopt werd. Van bij aanvang gingen beide teams dus hun kans, zonder de organisatie uit het oog te verliezen. Bij de Great Old werd Stefan Leleu de bewaker van de immer woelige en door de thuisaanhang niet bijzonder geliefde Paul Kpaka. Dreigde er toch gevaar dan was er nog een bijzonder efficiënte roodwitte buitenspelval. Aan de overkant werd ook targetman Fangzhuo Dong van dichtbij geschaduwd. De rood-witte Chinees liet zich in de acties betrekken, maar won (voorlopig) te weinig duels. RC Genk bouwde geduldig, maar "raakte verstrikt in de kleine ruimte", dixit coach Vergoossen.

De thuisploeg, gedragen door de enthousiaste sfeer op de tribunes tikte snediger, maar soms iets minder precies. Kort, krachtig passenspel over de rechterflank bracht via Fangzhuo Dong de bal voor de voet van 'Super Johnson'. Eddie aarzelde niet en haalde vernietigend uit. Het had de jonge Brit precies vier minuten meer gekost dan tegen Moeskroen om het kanon te richten. Rc Genk probeerde iets terug te doen. Bij twee gelegenheden waren de supporters dicht bij een staande ovatie voor Yves Feys. Na bijna een half uur maakte hij een dichte poging van Beslija met de voet onschadelijk en even later reageerde hij gevat bij een shot van Haroun. Eddie Johnson viseerde het zijnet. Grote mogelijkheden kreeg ook R Antwerp FC niet meer.

Enige verbazing na de pauze als Darko Pivaljevic de sterke Eddie Johnson kwam vervangen. Rc Genk kwam gretiger uit de kleedkamer en deed een ultieme poging de achterstand om te buigen. Faruk Atalay, met gezichtsmasker, betaalde de tol van de vele inspanningen en Tony Sergeant moest dieper terug om een handje toe te steken. Daerden bracht Genk iets vaker tot aan de zestienmeter. Stefan Leleu loste Kpaka van geen vin en voor het overige was er altijd doelman Yves Feys. Coach Grosjean bracht Marcos Pereira en de match kantelde. Na fout op de nieuweling schilderde Darko Pivaljevic de bal haarfijn op het hoofd van Tony Sergeant die de 2-0 krachtig in de winkelhaak kopte! Boeken toe voor Genk, maar het kon nog erger.

Marcos Pereira dolde met drie blauw-witte verdedigers, Darko Pivaljevic nam de overige twee en doelman Moons voor zijn rekening. 3-0! Roodwit klom tot in de wolken!
En ook nog een subliem moment van de Antwerpdoelman: hij zweefde een opgelegde kans uit zijn doel. Dat Bernd Thijs tien minuten voor tijd een lage vrijschop in de verste hoek deponeerde, temperde niet echt de roodwitte feestvreugde. De late ruil Asanda Sishuba-Darko Pivaljevic was naar eigen zeggen van de Servische schutter geen applausvervanging. Na afloop kon ook de Antwerpcoach zich, vanwege een blessure aan de voet, nauwelijks staande houden. Hij was vol lof over het betere spel van zijn team en de prima organisatie: "Voor het eerst twee keer gewonnen na mekaar dit seizoen, maar ook nu moeten we de beide voetjes op de grond houden."

"De volgende opdracht bij Cercle is ook moeilijk!" Het nieuws dat secretaris Paul Bistiaux meehad over Eddie Johnson klonk helaas niet erg positief. "Eddie wordt in de kliniek onderzocht. Waarschijnlijk geen breuk van de middelste teen, maar de kwetsuur is wel bijzonder pijnlijk."

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/04/2004)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: Bij R Antwerp FC is Arek Kubik geelgeschorst. Naast Patje Goots die sukkelt met de rug, zijn ook Harald Pinxten, Arthur Gomez en Phil Bardsley out.
01' Goede voorzet van Mamam Souleymane. Tony Sergeant kan uithalen, Moons is attent.
08' Eerste kansje voor de bezoekers: het schot van Chatelle is te zwak.
20' G O A L: dom balverlies in het Genkse middenveld. Dong gaat ermee lopen en is niet egoïstisch. Eddie Johnson heeft de bal maar voor het inleggen.
28' Goed schot van Beslija, Yves Feys is attent en brengt redding.
33' Daerden probeert, Yves Feys zit er opnieuw goed bij. Haroun trapt de rebound onbesuisd over.
45' Rust: de thuisploeg startte goed aan de wedstrijd en lag zeker niet onder. Genk startte opnieuw met maar één spits en is er niet in geslaagd om een vroege achterstand weg te werken.
46' Doelpuntenmaker Eddie Johnson blijft geblesseerd in de kleedkamer, de vervanger heet... Darko Pivaljevic.
55' Genk heeft veldoverwicht, maar dat levert amper doelgevaar op. Yves Feys pareert alle pogingen vanuit de tweede lijn
66' G O A L: Darko Piveljevic borstelt een vrije trap perfect op het hoofd van Sergeant die hard binnenkopt. R Antwerp FC op rozen.
68' G O A L: heerlijke actie van Pivaljevic. Pereira brengt de bal naar binnen en de Servische spits zet drie Genkse verdedigers in de wind. Hij plaatst de bal beheerst binnen.
83' G O A L: Genk scoort nog tegen. Yves Feys laat de vrije trap van Thijs door de vingers glippen. De bal rolt tergend traag in doel.
88' De bij de rust ingekomen Darko Pivaljevic krijgt een daverende applausvervanging, Asanda Sishuba komt in.
90' Einde: onder een daverend applaus vieren de Bosuilen de tweede overwinning op rij.
(Bron: sport.be + De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/04/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
6 Moumou Cisse
3 Stefan Leleu (K) - 80'
25 Liviu Ciobotariu
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
14 Tony Sergeant - 66'
17 Faruk Atalay
16 Fangzhuo Dong
26 Eddie Johnson - 18'
 
46' 26 Eddie Johnson (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in) - 68'
59' 16 Fangzhuo Dong (uit)/
11 Marcos Pereira (in) - 92'
88' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
23 Asanda Sishuba (in)
K.R.C. Genk
1 Jan Moons
2 Indridi Sigurdsson
4 Didier Zokora
5 Aaron Mokoena
19 Brian Priske
6 Mirsad Beslija
12 Thomas Chatelle
14 Bernd Thijs (K) - 69' - 80'
7 Faris Haroun
20 Koen Daerden
18 Paul Kpaka
 
59' 2 Indridi Sigurdsson (uit)/
25 Marco Ingrao (in)
74' 18 Paul Kpaka (uit)/
3 Eric Matoukou (in)
74' 19 Brian Priske (uit)/
17 Kenneth Van Goethem (in)