Toeschouwers: 5.000

Scheidsrechter: Michel Piraux

Lijnrechters: Stéphane Breda - Leon Franken

Na R Antwerp FC - RFC Cappellen

Sandro Da Silva in de huid van sluipschutter - Drie Braziliaanse doelpunten slaan RFC Cappellen na de rust knock-out

DEURNE - Tegen een zich moedig verwerend RFC Cappellen kon R Antwerp FC na de rust het verschil maken. Sandro Da Silva kroonde zich met drie doelpunten tot held van de avond. De Great Old blijft zo in het zog van ongeslagen leider R.A.A. Louviéroise.

Doelpunten scoren is normaal niet het handelsmerk van Sandro Da Silva. Zaterdag legde de Braziliaan er ineens drie in het mandje. "Het is pas de tweede keer dat ik drie goals luk in één wedstrijd," zegt hij. "De vorige keer was in de laatste eindrondewedstrijd van vorig seizoen tegen KFC V. Geel. Toen hadden mijn goals geen enkel belang. Tegen RFC Cappellen was het anders. We speelden in de eerste helft niet goed en misten veel kansen. Dan geeft het een goed gevoel als je met enkele doelpunten de wedstrijd kunt openbreken. Wie uiteindelijk scoort, vind ik niet belangrijk."

Regi Van Acker was opgezet met de drie doelpunten van zijn nummer tien. "Ik verweet Sandro vroeger vaak dat hij te weinig scoorde en onvoldoende doelgericht speelde," aldus de Antwerpcoach. "Hij pikte dat goed op en werkt er hard aan op training. Het doet deugd dat precies hij drie keer scoort. Dat zal hem nog meer vertrouwen geven om het in de toekomst op dezelfde manier aan te pakken." Ondertussen zitten zowel R.A.F.C. als RFC Cappellen niet stil in hun zoektocht naar versterking. Op de Bosuil maakte Laurent Dauwe in de tweede helft zijn debuut. Tomas Rasmussen van S.T.V.V. testte bij de invallers en blijft ook deze week nog op de Bosuil.

De Deense linkspoot liet volgens de technische staf een weinig overtuigende indruk. Of Danny Higginbotham opnieuw bij Manchester United kan worden losgeweekt is de vraag. "Het zou wel de ideale oplossing zijn voor de linkerflank," beseft Van Regi Acker. Voor RFC Cappellen is nieuw bloed veel dringender. De ploeg van Marc Talbut scoorde in vijf wedstrijden één keer en maakte ook tegen R.A.F.C. aanvallend niets klaar. Misschien heeft RFC Cappellen de witte merel vorig weekeinde binnengehaald. De 28-jarige spits Habib Sissoko scoorde met de invallers twee keer tegen de Great Old en mocht prompt een contract tekenen.

Met Elsen van KFC Lommelse SK werd ook bijkomende versterking binnengehaald in de verdediging. "Dat geeft me in de toekomst toch wat meer mogelijkheden," zegt Talbut. "De concurrentie wordt aangescherpt. Normaal moet je iets verbeteren als je een andere speler inbrengt tijdens de match. Over dat soort spelers beschikken wij echter niet op dit moment." Ondanks de slechte start blijft Talbut optimistisch. "Het ziet er niet zo slecht uit met die twee extra aankopen. Bovendien zag ik tegen R.A.F.C. een ploeg die ik niks kon verwijten. De ploeg speelde als een blok (J.V.C. - GvA - 20/09/1999."

Overzicht van een wonderjaar - 05

Terwijl RAA Louviéroise de zeges aan elkaar wist te knopen, werd het steekspel tegen de geel-rode buren in het Stadion Jos Van Wellen zonder veel moeite gewonnen. Toch duurde het tot na de rust alvorens tegen RFC Cappellen de openingsgoal viel (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 20/09/1999)

Minuut per minuut
17' Patje Goots knalt op de vuisten van Stoops.
22' Een vrijschop van Patje Goots gaat centimeters naast de kruising.
24' Open schietkans voor Abdul Senanu die naasttrapt.
34' Abdul Senanu kopt een voorzet van Emmerechts van vlakbij op de paal.
38' Dragan Siljanoski legt klaar voor Da Silva. De bal gat net naast.
47' G O A L: Sandro Da Silva werkt een solo knap af: 1 -0.
52' G O A L: Darko Pivaljevic schiet op de paal, Sandro Da Silva tikt de rebound binnen: 2-0.
63' Schot Boey, Oldrich Parizek pakt.
68' G O A L: Bimbo Fatokun pikt na een dubbele kapbeweging opnieuw zijn goaltje mee: 3-0.
77' Patje Goots trap naast.
90' G O A L: een afstandsschot van Sandro Da Silva wordt via het lichaam van Patje Goots in doel gedevieerd: 4-0.

Patrick Goots

46' Zoran Campara (uit)/
Laurent Dauwe (in)
62' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in) - 68'
73' Marc Van Britsom (uit)/
Yoeri Verheyen

35' Mobi Oparaku (uit)/
Rachid Bouhdan (in)
71' Tim Verschueren (uit)/
Tom Van Aelst (in)
73' Glenn Boey (uit)/