Toeschouwers: 5.000

Scheidsrechter: Ghislain Hayen

Lijnrechters: Alain Philippart - Henri Dewart

Na R Antwerp FC - R.W.D.M.
R Antwerp FC geeft in allerlaatste minuut de zege uit handen - "We missen dat tikkeltje agressiviteit in de duels"

DEURNE - Het eerste competitiedoelpunt van Darko Pivaljevic volstond niet voor R Antwerp FC om de zege thuis te houden. In de allerlaatste minuut scoorde Butera de gelijkmaker voor RWDM. Door het gelijkspel van R.A.A. Louviéroise blijft de schade voor de Great Old beperkt.

Na het gelijkspel tegen Cercle Brugge KSV moest R Antwerp FC voor de tweede keer dit seizoen voor eigen volk vrede nemen met een puntendeling. Vooral op basis van de tweede helft kon roodwit niet op meer aanspraak maken. RWDM ging toen met agressief voetbal verwoed op zoek naar de gelijkmaker en kreeg vlak voor affluiten loon naar werken. Een knappe Antwerpdoelman Oldrich Parizek voorkwam onheil voor zijn ploeg. "Een dikke pluim voor mijn doelman," zei Regi Van Acker na afloop. "Hij speelde als een moderne doelman een vlekkeloze partij."

De Antwerptrainer stelde na de rust, toen de wedstrijd uitgroeide tot een cupmatch met inzet van alle fysieke middelen, een gebrek aan agressiviteit vast in zijn ploeg. "Onze balvaste spelers lieten het afweten en we slaagden er niet meer in om te combineren of voetballende oplossingen te vinden. Je merkt dat we op zulke momenten in de duels dat tikkeltje agressiviteit missen dat zo belangrijk is voor dit soort matchen in tweede klasse. Als je ziet dat iemand als Buelinckx, in mijn ogen een topper, vanuit zijn positie de bal terugspeelt naar zijn keeper."

"Dat zouden wij niet doen. Die nijdigheid, die over-mijn-lijk-mentaliteit hebben we niet. In de tweede helft heb ik een bekermatch gezien. Op dat moment durven te weinig van mijn spelers die lichamelijke lijf-aan-lijf-gevechten aangaan." Regi Van Acker gaf toe dat RWDM een punt verdiende. Alleen is het dubbel pijnlijk als je in de laatste minuut de gelijkmaker incasseert. "Het was plezant om een ploeg tegemoet te kunnen treden die met drie spitsen speelde. Zij bleven na de rust voluit voor de aanval kiezen en pakten een dik verdiend punt. Alleen jammer dat zoiets op het einde moest gebeuren. Dat maakt het extra pijnlijk voor ons."

"Wat me dan weer tevreden stemt, is dat Darko Pivaljevic eindelijk scoorde. Hij zat er wat mee in dat de vorige weken Patje Goots, Bimbo Fatokun en Sandro Da Silva wèl scoorden en hij niet. Jammer dat we van zijn doelpunt niet maximaal hebben kunnen profiteren." Gelukkig voor de Bosuilen liet leider R.A.A. Louviéroise vorige zaterdag zijn eerste steek vallen. Volgende zondag wacht de volgende zware hindernis: een verplaatsing naar FC Denderleeuw. "Ach, elke week is er een zware opdracht voor ons," zegt Regi Van Acker. "We werden in de voorbereiding vooruitgeschoven als de te kloppen ploeg in tweede klasse."

"Sommigen in de entourage dachten dat we zonder meer over de tegenstand zouden walsen. Spelers, trainers en bestuur beseffen heel goed dat het niet vanzelf zal gaan (J.V.C. - GvA - 4/10/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 07

Het bezoek van RWDM ging gepaard met het tweede puntenverlies van de campagne. De Brusselaars acteerden minder sterk dan Cercle Brugge KV, maar hadden wel de verdienste dat ze durfden te voetballen op de Bosuil. De Antwerpelf dwongen voldoende kansen af om de wedstrijd te beslissen, maar bleven op een goaltje steken. In de slotminuut zorgde de jonge Butera met een schitterende goal voor dolle vreugde bij de jonge garde van Ariel Jacobs. Toch bleek het een goeie avond voor R.A.F.C., RAA Louviéroise verloor immers onverwacht op eigen terrein van KSV Ingelmunster (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 04/10/1999)

Minuut per minuut
06' Patje Goots krijgt een vrije schietkans, maar besluit naast.
17' Butera komt alleen voor Oldrich Parizek en schiet naast.
27' G O A L: Darko Pivaljevic kopt een voorzet van De Neys binnen (1-0).
49' Darko Parizek slaat een schot van Mpaka in hoekschop.
50' Mpaka gaat voorbij Emmerechts, maar opnieuw Oldrich Parizek verhindert de gelijkmaker.
56' Afstandsschot van Patje Goots rakelings over doel.
78' Oldrich Parizek schudt een schitterende save uit de mouwen op een kopbal van Blanckaert.
82' Geert Emmerechts kopt terug op de verraste Oldrich Parizek, die in een uiterste krachtinspanning de bal net voor de lijn in hoekschop kan slaan.
85' Godart werkt een schot van Jurgen De Neys in hoekschop.
90' G O A L: Butera knalt na een afgeweerde vrijschop van buiten de 16 meter de gelijkmaker binnen (1-1).

Patrick Goots

55' Laurent Dauwe (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
70' Patrick Goots (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
83' Sandro da Silva (uit)/
Paul Kpaka

46' Keita Abou Dosunmu (uit)/
Slobodan Miletic (in)
71' Paul Kpaka (uit)/
Cheikh Gadiaga (in)
90' Yves Buelinckx (uit)/