Plaats: Stade Léon Bollée

Toeschouwers: 720

Scheidsrechter: ---

Verdiende overwinning, maar RDS niet helemaal tevreden
LE MANS - Ondanks de mooie 1-3 bij de Franse eersteklasser Le Mans klonk trainer René Desaeyere (RDS) niet echt tevreden. "De eerste helft was ronduit zwak," aldus de Antwerpcoach. "Het positieve dat ik wil onthouden uit deze eerste periode is dat we geen kansen hebben weggegeven. Na de rust verliepen de combinaties vlotter en creëerden we wel kansen. Via doelpunten van Bernath en Heath liepen we tot 0-2 uit. Tijdens de slotfase lukte Le Mans de aansluitingstreffer, maar met het einde van de wedstrijd in zicht zette Heath met zijn tweede doelpunt van de avond de eincijfers op 1-3. Onze overwinning was alleszins verdiend."

"Afgemaakt in tien minuten" ... En wat moest gebeuren gebeurde ook. In amper tien minuten hebben de Belgen ons afgemaakt. Csaba Bernath, goed vrijgespeeld door Colin Heath klopte Jeff erg gemakkelijk op de 64e minuut alvorens Colin Heath de score op de 72e minuut verdubbelde als logisch gevolg van de Belgische aanvalsgolven.
De Manceaux kregen weer wat zuurstof dank zij de inbreng van CFA2-speler Yenga. De jongeren uit die categorie geven dikwijls het voorbeeld en vechten voor elke bal. Yenga, erg beweeglijk in dit laatste kwartier, pikte op zo'n 25m de bal op. Zijn superbe knal werd door doelman Yves Feys met moeite via de lat teruggestuurd. Pancrate had maar voor het inleggen in het lege doel (84'). Dit doelpunt gaf de Manceaux een beetje hoop. De spelers wierpen zich op het leer, maar zoals al eerder in de ontmoeting bleek, was de passing ook nu ondermaats. Tijdens de extra-time boorde Colin Heath de laatste Sarthoise hoop de grond in. Alweer helemaal alleen gelaten aan de tweede paal, kon hij ondanks de terugkeer van Olivier Thomas de bal zomaar in het doel deponeren (92')(vert. P. Wijnants)

17 Colin Heath - 72' - 92'

46' 19 Patrick Goots (uit)/
22 Philippe Snelders (in)
50' 3 Stefan Leleu (uit)/
18 Csaba Bernáth (in) - 64'
66' 9 Gabor Bukran (uit)/
12 Fabrice Pancrate - 84'

41' 18 Jean-Jacques Domoraud (uit)/
15 Sekou Baradji (in)
46' 12 Fabrice Pancrate (uit)/
17 James Fanchone (in)
67' 7 Yohan Hautcoeur (uit)/
12 Fabrice Pancrate (in) - 84'
75' 29 Sergiu Radu (uit)/
25 Yannick Yenga (in)
81' 27 Fernando D'Amico (uit)/