Toeschouwers: 3.500

Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Erik Clerkx - Marc Grandrath

Moeizaam, maar verdiend naar volgende ronde
Geen twee kansen voor de bezoekers en toch 1-1 na 90 minuten. Coach Perazic liet er na afloop geen twijfel over bestaan. "Op basis van het aantal kansen behalen we een verdiende overwinning," aldus de sportieve Bosuilbaas. Helemaal overtuigend waren die volle 120 minuten bekervoetbal net niet. De Great Old begon nochtans goed met drie puike kansen binnen het eerste kwartier. Doelman Sierens moest zich onderscheiden met knap vuistenwerk op een harde kopslag van Tony Sergeant en een streepje van Patje Goots. Stefan Leleu kopte vol op de dwarsligger. Aan het kwartier toonden de bezoekers uit Roeselare zich een eerste keer. De goedgetrapte vrijschop van Verhoeven zoefde richting kruising, maar ook over het doel van Govert Boyen. De haarzuiver uitgevoerde buitenspelval van Roeselare remde het roodwitte aanvalsspel behoorlijk af. Darko Pivaljevic probeerde het dan maar met een persoonlijke actie. Oprukken naar de achterlijn en terugdribbelen richting doel en tussen een woud aan benen kon doelman Sierens slechts bewonderend toekijken hoe hij niet eens zo hard de bal tegen het net plaatste. Roeselare vocht terug, kwam beter in de match en bracht de stand even voor de pauze in evenwicht. Doelman Govert Boyen bokste een kopslag van Lavan in corner. Via de vuisten van de Antwerpgoalie tot voor de voeten van Wallace. Eerst nog afgeblokt, maar vervolgens de bal toch keihard achter Govert Boyen. 1-1 bij de rust.
Na de koffiebreak bleef de match in evenwicht. Een snedig Roeselare zette zelfs iets meer druk naar voren, zonder echt tot scoringskansen te komen. Eeckman kwam in schietpositie, maar tot scoren kwam hij niet. De beide coaches herschikten hun elftal. Edwin Ouon kwam de wat zwalpende Asanda Sishuba vervangen waarna Souleymane Mamam op de linkerflank opereerde. Op de achtenzestigste minuut leek de beslissing in de maak. Edwin Ouon stuurde Tony Sergeant door de buitenspelval, maar het schot ging naast. Roeselare counterde nog enkele malen, de roodwitte thuisploeg trapte nog een reeks corners. Een tiental minuten voor het einde dwong Patje Goots doelman Sierens tot ingrijpen, maar aan de stand veranderde niets meer.
Verlengingen dus. Consternatie als Gabor Bukran na een invalbeurt van nog geen half uur Edwin Ouon kwam vervangen. Problemen met de rug, bleek later. Slechts vijf minuten had de Great Old nodig om de score zijn defitieve vorm te geven. Patje Goots pakte de bal van Souleymane Mamam aan, een draaibeweging en een echte Goots-streep. 2-1 op het scorebord, sfeer op de tribunes. Roeselare leek wat van slag, maar ook de roodwitten hadden moeite om nog naar voren te trekken. De laatste minuten moest Govert Boyen nog enkele malen gevat tussenkomen, maar de roodwitte zege en kwalificatie kwam niet meer in 't gedrang.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/11/2003)

Minuut per minuut
00' Vooraf: bij R Antwerp FC komen Bernt Evens, Edwin Ouon en Souleymane Mamam opnieuw bij de selectie na schorsing. Arthur Gomez, Omar Mussa, Hussain Abdulrahman en David Fox zijn afwezig wegens opdrachten met hun landenelftal. Bij KSV Roeselare ontbreken topschutter Cyril Detremmerie en middenvelder Jens Noppe; Frédéric Vanderbiest is geschorst.
01' Roeselare trapt een eerste vrije trap na fout van Alex Yi, Govert Boyen weet raad.
05' Darko Pivaljevic besluit op doelman Sierens, de rebound van Patje Goots gaat via een verdediger buiten.
07' Op corner van Pivaljevic kopt Tony Sergeant uitvallend op doel, de Roeselaarse nr. één pareert.
11' fout op Souleymane Mamam, Sierens bokst de vrijschop van Patje Goots met de rechtervuist uit zijn doelvlak.
13' Patje Goots wordt voor de eerste keer in een haast oneindige reeks
'buitenspelgevallen' afgevlagd.
15' Lahousse mikt naar de kruising, de goed getrapte vrijschop gaat over het doel van Govert Boyen.
18' Stefan Leleu bedreigt het doel van Sierens, zijn bal spat vanaf de onderkant de dwarsbalk terug het veld in.
23' Zelfs op ballen vanaf een verdediger gaat de vlag consequent in de hoogte...
32' G O A L: Bernt Evens werpt in tot bij Darko Pivaljevic die een tochtje door de Roeselaarse achterhoede onderneemt, op zijn stappen terugkeert om dan de Great Old met een grondscherend schot op voorsprong te brengen (1-0).
40' De bezoekende verdediging heeft het niet moeilijk: alles en iedereen ook Asanda Sishuba en zelfs Harald Pinxten lopen off-side.
42' G O A L: Govert Boyen bokst een kopbal van Bouckenhooghe van onder de lat in corner. Boyen bokst opnieuw, Wallace mag aanleggen en nog een keer en de bordjes hangen opnieuw in evenwicht (1-1).
45' Ondanks een hele reeks goeie mogelijkheden heeft de Great Old slechts een keer gescoord. Roeselare toonde zich zoveel scherper voor doel. Het prikte zijn enige kans tegen de netten.
48' Roeselare komt iets snediger voor de dag, Eeckman raapt een balverlies van Alex Yi op en komt in schietpositie.
50' Ook Patje Goots kan naar het vijandelijke doel, maar stuit op doelman Sierens.
60' De match gaat op en neer, het gevaar is erg schaars.
67' Kansje voor Nouhass, zijn schot gaat naast.
68' De pas ingevallen Edwin Ouon stuurt Tony Sergeant slim door de Roeselaarse buitenspelval. De Bosuilmiddenvelder plaatst de bal naast Sierens, maar ook naast de goal.
71' Edwin Ouon gaat diep en dwingt een corner af. Souleymane Mamam wordt door een verdediger afgeblokt.
80' De match zoekt naar zijn laatste adem, de beide verdedigingen blijven permanent baas.
81' Edwin Ouon bedient Patje Goots die alweer op de vuisten van Sierens strandt.
90' Beide ploegen hebben er kaarten voor over om het einde te halen. Drie keer geel voor Roeselare in vijf minuten, maar ook Gideon Imagbudu deelt alweer in de brokken. Het blijft 1-1 zodat de 22 acteurs aan een verlenging van twee keer vijftien minuten beginnen.
90' De eerste extra-periode start met een verrassing van formaat: Edwin Ouon, pas een klein half uur op het terrein, wordt gewisseld voor Gabor Bukran.
95' G O A L: de thuisploeg combineert van achteruit. Via Souleymane Mamam
komt Patje Goots in stelling die deze keer draait en een streep uit de sloffen schudt. Het staat 2-1.
99' coach Perazic stuurt Colin Heath tussen de lijnen om een aan de dij geblesseerde Darko Pivaljevic te vervangen.
105' De tweede verlenging vangt aan met een (nog niet geruststellende) 2-1 voorsprong op het bord.
105' Bernt Evens stuurt na samenspel met Patje Goots een strakke voorzet voorlangs.
107' De vermoeidheid doet zich gevoelen. Er komt meer speelruimte. Govert Boyen moet plukken.
113' Boyen belet met een reuze redding Roeselare het scoren.
115' Ook Patje Goots wordt geboekt voor spelbederf, zijn eerste gele kaart van het lopende seizoen.
120' Na 120 minuten bekervoetbal plaatst de thuisploeg zich voor de volgende ronde. 't Is verdiend, maar 't heeft (te) veel moeite gekost, omdat de kansen niet werden verzilverd.

(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/11/2003)

9 Darko Pivaljevic - 32' - 63'

63' 23 Asanda Sishuba (uit)/
2 Edwin Ouon (in)
90' 2 Edwin Ouon (uit)/
22 Gabor Bukran (in)
99' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
22 Christian Bouckenooghe

69' 21 Sam Lavan (uit)/
4 Olivier Orlans (in)
80' 16 Adam Wallace (uit)/
11 Kevin Amond (in)
101' 8 Steve Barbé (uit)/