Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.500

Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Na R Antwerp FC - K Heusden-Zolder
Great Old beloond voor knappe wedstrijd - "Dit was het voetbal waar we naartoe willen"

DEURNE - Onder impuls van een alweer onhoudbare Sandro Da Silva zette R Antwerp FC zonder veel moeite derdeklasser K. Heusden-Zolder opzij. Vooral in een indrukwekkende beginfase speelde de Great Old zijn beste voetbal van het seizoen. Enig minpunt was de afwerking die te wensen overliet.

Na een kwartier had de wedstrijd beslist moeten zijn. Het mag een wonder heten dat het furieuze openingsoffensief van de thuisploeg maar één doelpunt opleverde. R.A.F.C. speelde het eerste kwartier voldoende kansen bijeen om vijf of zes keer te scoren. Van onderschatting van de derdeklasser was geen sprake. K Heusden-Zolder werd resoluut naar de keel gegrepen. Regi Van Acker zag dat het goed was. "De eerste twintig minuten waren schitterend," zei Regi Van Acker. "Dat was echt het voetbal waar we naartoe willen. Demonstratievoetbal in één tijd én een heleboel kansen. Ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel. Als we zo blijven spelen, maken we veel kans op promotie naar eerste klasse. Na de 1-0 sloop er wat meer nonchalance in de ploeg en dan weet je dat het oppassen geblazen is. De spelers waren verwittigd, het zat heel goed tussen beide oren. We zijn de tweede helft op dezelfde manier begonnen als de eerste. Na de 2-0 weet je dat er meer ruimte komt en dat het makkelijker wordt. Het is de verdienste van K Heusden-Zolder dat zij gekomen waren om te voetballen. Dat maken we niet elke week mee in tweede klasse."

De resultaten van de overige wedstrijden werden na afloop met meer dan gewone belangstelling beluisterd. "Vooral die van aan de kust dan", glimlachte Regi Van Acker, verwijzend naar de verplaatsing van GbA naar Oostende. Nu beide clubs zich kwalificeerden, bestaat opnieuw de kans dat zij dit seizoen met elkaar in de clinch moeten gaan. Patje Goots gelooft niet dat het snel zover zal komen. "Ik denk dat men nooit zal toelaten dat er een derby uit de trommel komt," zegt de Antwerpspits. "Volgens mij worden de balletjes van R.A.F.C. en GBA voor de loting warm en koud gemaakt. Voor de supporters zou het natuurlijk de match van het jaar zijn. Ik wacht liever tot in de halve finale of finale. Voor de volgende ronde hoop ik op een haalbare kaart zoals KFC Lommelse SK of S.T.V.V. thuis. Het belangrijkste is dat we er eind december nog bij zijn en de kans krijgen om extra premies te verdienen."

De match
R Antwerp FC maakte van een flater in de verdediging van K Heusden-Zolder gebruik om na tien minuten via uitblinker Sandro Da Silva op voorsprong te komen. Op dat moment had de wedstrijd al beslist moeten zijn. Darko Pivaljevic en Sandro Da Silva kenden geen geluk bij de afwerking. Vooral Sandro Da Silva maakte opnieuw indruk. "Zoals Sandro momenteel speelt, is het heel prettig voor mij en Darko," zegt Patje Goots. "Met wat geluk hadden we voor de rust allebei nog twee of drie keer kunnen scoren. Gelukkig konden we vroeg op voorsprong komen." Na een halfuur kwamen de bezoekers even dreigend opzetten. Echte kansen afdwingen was er niet bij. Toen Patje Goots op aangeven van Sandro Da Silva vlak na rust het geruststellende tweede doelpunt voor de rood-witten binnenschoot, was de match gespeeld. Zoran Campara gaf met nog twee doelpunten de eindstand een realistischer uitzicht (Ja.V.C. - GvA - 18/10/1999).

Patrick Goots - 54'

70' Marc Van Britsom (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
75' Laurent Dauwe (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
78' Sandro da Silva (uit)/
Marcus Quaden

62' Björn Beutels (uit)/
Tomasz Powaga (in)
68' Steven Slegers (uit)/
Vic Hermans (in)
85' Geert Thijs (uit)/