Toeschouwers: 1.000

Scheidsrechter: Robert Jeurissen

Na R Antwerp FC - Hoogstraten VV

Het verjaardagsfeestje van Czernia

Deurne — R Antwerp FC is helemaal zeker van een plaatsje in de halve finales van de Trofee Coeck, nu zaterdag. Tegenstander daarin wordt KFC Germinal Ekeren of K Boom FC, die het nog tegen mekaar opnemen. Enkel een zware nederlaag tegen een moedig, maar beperkt Hoogstraten VV kon de Belgische bekerwinnaar nog uit die halve finale houden. Zover lieten de spelers van Walter Meeuws het uiteraard niet komen. Alex Czerniatynski vierde gisteren zijn 32e verjaardag en zette dat feestje zelf luister bij met twee doelpunten. Invaller Van Roon gaf het weinig fraaie doelsaldo van Hoogstraten VV in de slotfase een iets betere aanblik.

Het Bosuil-publiek was getuige van een saaie eerste helft met slechts een handvol kansjes en toch een doelpunt. Alex Czerniatynski rondde een knappe en snelle actie tussen Kari Ukkonen en Hans-Peter Lehnhoff kort voor de pauze succesvol af. R.A.F.C. domineerde, maar het tempo was te laag om de derdeklasser uit verband te spelen. De eerste doelpoging kwam trouwens op naam van bezoeker Van de Gronde. Zijn schot vloog naast. De thuisploeg kwam in een totaal andere opstelling aan de aftrap dan tegen K Beerschot VAV. Walter Meeuws hield Nico Broeckaert, Rudi Smidts, Patrick Van Veirdeghem, Didier Segers en Dragan Jakovljevic op de bank. Geert Emmerechts nam op de libero-positie plaats, de Australiër George Kulsar mocht achter Hoogstraten-aanvaller De Bie aanhollen. Noureddine Moukrim en Kari Ukkonen, hoewel die een paar sterke flitsen had, lieten het voor de rust afweten op het middenveld. Gerry De Graef leverde een verdienstelijke prestatie.

Het lokale gevaar bleef beperkt tot stilstaande fases en afstandsschoten. Willy Vincent, prima begonnen, en Alex Czerniatynski kopten een paar keer naast. Een kopbal van Ronny Van Rethy kende hetzelfde lot. Andre Laurijssen pakte een schot van H.-P. Lehnhoff. Het enthousiasme brandde op een laag pitje in de Antwerp-rangen, de ploeg voetbalde nonchalant, maar Hoogstraten VV bleek niet bij machte daarvan te profiteren. De Bie kreeg weliswaar beste kans uit de eerste helft toen hij bij een tegenaanval alleen op Wim De Coninck mocht afstormen, de doelman ook omspeelde, maar dan naast besloot. De jarige Alex Czerniatynski tekende net na zijn doelpunt nog voor een leuke actie. Zijn halve volley belandde op de lat.

De thuisploeg begon duidelijk beter geďnspireerd na de rust. André Laurijssen moest dadelijk plat bij pogingen van Willy Vincent en Garry De Graef. Czernia scoorde een tweede keer na een prima lage voorzet van Kari Ukkonen vanop de linkerflank. Walter Meeuws haalde zijn paradepaardjes Alex Czerniatynski en H.-P. Lehnhoff na een uur van het terrein en zag hoe scheidsrechter Jeurissen een duidelijke strafschopfout van Tielens op Willy Vincent onbestraft liet. De derdeklasser kwam nog nauwelijks in de buurt van Wim De Coninck. Noureddine Moukrim knalde aan de overzijde net naast. Laurijssen reageerde opnieuw klasserijk op een verre knal van Kari Ukkonen. Bij een schaarse tegenaanval liet Rudi Taeymans zich de bal afsnoepen door Jacobs en Van Roon liet Wim De Coninck kansloos. Leuke wijze om afscheid te nemen van de Trofee Coeck (Koen Van Den Daele - GvA - 29/07/1992).

Round-up Oefencampagne 1992

Op voorwaarde dat KB VAV niet won met 0-5, was de Great Old al geplaatst voor de halve finales van de Beker Ludo Coeck. De partij had dus nog maar weinig om het lijf. Walter Meeuws pakte uit met een experimenteel elftal.

De Bie besloot in de 32e minuut naast de lege goal en hield dus zelf onbegrijpelijk de voorsprong van het bord. Enkele minuten later bracht Alex Czerniatynski op aangeven van Hans-Peter Lehnhoff zijn kleuren op voorsprong (1-0). Net voor rusten kogelde Czernia op de deklat (44').

Na de rust maakte de topscorer er op doorsteekpas van Kari Ukkonen met zijn tweede van de avond meteen 2-0 van. R Antwerp FC vierde vervolgens de teugels. Acht minuten voor tijd redde Van Roon met een mooie treffer de eer voor de moedige Kempenaren (2-1) (Antwerp Clubblad (2) - 19/08/1992).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/07/1992)

11 Alex Czerniatynski - 38' - 55'

46' 7 Rony Van Rethy (uit)/
13 Wim Kiekens (in)
65' 11 Alex Czerniatynski (uit)/
15 Patrick Van Veirdeghem (in)
65' 10 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
16 Freddy Tielens

46' 10 Paul Verschueren (uit)/
6 Nick Goeminne (in)
46' 13 Hendrik Baardemans (uit)/
14 Paul Jacobs (in)
60' 7 Ivo Laurijssen (uit)/