Toeschouwers: 3.500

Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Marc Van Den Broeck - Carl Signet

Na R Antwerp FC - RWD Molenbeek

R Antwerp FC diep in het moeras - Rood-witte elf nemen voor de rust te weinig voorsprong en krijgen daarna het deksel op de neus

DEURNE - In de nu al memorabele competitie '97-'98 zal vrijdag 14 november geboekt worden als een nieuwe zwarte bladzijde in de rood-witte clubgeschiedenis. De eerste volledig uitgespeelde thuiswedstrijd van het seizoen mondde uit in een catastrofale nederlaag. Veertien dagen eerder werd dezelfde partij halfweg gestopt bij een 1-0 stand. Nu kwam RWDM in het Bosuilstadion op een diefje de drie punten weggraaien. Een late Alerheiligen voor de troepen van George Kessler die nu diep in het moeras zitten en hun supporters in diepe rouw dompelen.

Het begon allesbehalve goed voor het noodgedwongen vertimmerd R Antwerp FC. In de plaats van de geblesseerde Geert Emmerechts kwam Dragan Siljanoski opnieuw in de ploeg als rechtermiddenvelder. Dragan Glogovac werd daardoor naar de bank verwezen. Voor de geschorste Darko Pivaljevic werd een beroep gedaan op Paulo Americo, die in de spits gezelschap kreeg van de boven Bimbo Fatokun verkozen William Verbeeck. Roodwit was nog aan organiseren toe als RWDM voor een overtreding op Sonck een vrijschop meekreeg. De Roemeen Vamescu trapte vanop een 30-tal meter de bal over de muur, tussen keeper en paal in doel (0-1). Een koud stortbad voor de Bosuilen, die evenwel snel over hun ontgoocheling heen geraakten.

Daragan Siljanoski had zich op een weinig fraaie manier laten opmerken door de maker van het RWDM-doelpunt neer te maaien, maar zijn naam stond nog maar net in het scheidsrechtersboekje of hij leverde een voorzet af die door Paulo Americo voorbij Rosez werd gekopt. R.A.F.C. hield het tempo strak en mocht amper twee minuten later opnieuw juichen. Manu Godfroid kreeg een zee aan ruimte in het centrum, zag de Molenbeekse portier ver voor zijn lijn staan en haalde vernietigend uit. Manu nam hiermee persoonlijk weerwraak voor de treffer die hij in de stopgezette wedstrijd scoorde, maar op het einde van het seizoen niet terug te vinden zal zijn in de statistieken. Zonder echt te moeten forceren controleerde de thuisploeg van dan af makkelijk de wedstrijd.

RWDM had te weinig in huis om de tegenstander in problemen te brengen. Zelf verschenen de Sinjoren geregeld in de buurt van de zestien meter maar het duurde tot de laatste minuut voor de rust vooraleer zich nog eens een echte doelkans voordeed. Sandro Da Silva verstuurde een millimeterpas richting William Verbeeck. Oog in oog met Rosez verzuimde de Antwerpspeler af te werken.

Een dure misser zou blijken, want na de kampwisseling kwam RWDM plotseling heel wat offensiever voor de dag en net zoals R.A.F.C. in de eerste helft keerden de Brusselaars in twee minuten het tij volledig. Een kopbal van Bakalli en een schuiver van Miletic dreven de thuissupporters tot wanhoop. De Bosuilen gingen nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar nonchalante afwerking en een schot van Bimbo Fatokun op de deklat stonden succes in de weg. Op een counter was het integendeel Laeremans die het verdict nog zwaarder maakte. Zelfs de uitsluitingen van Demets en Sabbadini konden RWDM niet meer deren. In de blesuretijd van de wedstrijd kon Igor Nikolvski op strafschop nog milderen tot 3-4, maar voor meer was het te laat (J.C. - GvA - 15/11/1997).

18 Paulo Americo - 16'

46' 6 William Verbeeck (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
70' 10 Sandro da Silva (uit)/
10 Antonio Acosta (in)
88' 7 Zoran Campara (uit)/
11 Wesley Sonck

46' 19 Steve Barbé (uit)/
17 Rachid Baouf (in)
77' 1 Dirk Rosez (uit)/
12 Jurgen Van Der Velde (in)
82' 11 Wesley Sonck (uit)/