M.V.V.

2 - 6

Zat. 31 juli 2004 - 19.30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: De Geusselt

Toeschouwers: 1.500
 
Scheidsrechter: R. Wiedemeijer (Ndl.)

Lijnrechters: J.E. Th. De Graaf - R.P.M. Geutjers
 
Hier komen de schutters!

Eigen bericht - 't Was aanvankelijk moeilijk werken in de zonovergoten Geusselt: de rood-witte thuisploeg tegen... geel-blauwe kanaries van de Bosuil. Er was sfeer in het stadion. De samenstelling van de beide teams ging verloren in de bezoekende gezangen. Liefst vijf supportersclubs hadden een autobus ingelegd. Bij R Antwerp FC geen verrassingen. Coach Jerko Tipuric deed beroep op dezelfde namen als afgelopen woensdag, op dezelfde posities.

Dat bevorderde de samenhang tussen de linies en ondanks de schroeiende hitte, werd er vlotter gecombineerd. Dat leverde aanvankelijk wel enkele bezoekende hoekschoppen op, maar helaas heel erg weinig scoringskansen. Yves Feys, in sober grijs, moest ook al geen kunstgrepen uitzetten om zijn nul op het bord te houden. Een gevaarlijke vrijschop over doel was de oogst van een heel eerste kwartier en die stond achter de naam (8) van de thuisploeg. Twee prima mogelijkheden voor de Great Old kondigden moeilijkheden voor de Limburgers aan. Eerst ging een vrijschop van Moumou Cissť slechts centimeters over en bij een volgende vlotte aanval trapte Dejan Mitrovic onbesuisd over.

Op het half uur was het wel raak. Dejan Mitrovic ging neer in de grote rechthoek. De scheidsrechter wees zonder aarzelen naar de stip. De Servische spelmaker plaatste de bal moeiteloos op halve hoogte binnen. Bijna in het midden van 't doel, maar de MVV-goalie lag dan al in de verkeerde hoek. De supporters gingen bijna door het dolle heen. RAFC bleef balbezit opeisen, scoren deed het voor de pauze evenwel niet meer.

Bij aanvang van de tweede periode stuurde de Antwerpcoach GabriŽl Persa in de box en die beloonde zijn coach al binnen vijf minuten met twee pogingen op doel. De tweede keer stak de bal ook achter de MVV-doelman (0-2). We schrijven (bijna) Yves Feys als man-van-de-assist. MVV leek eindelijk geprikkeld. De thuisspelers schakelden in een hogere versnelling. De Antwerpdoelman kon zich vrijwel onmiddellijk onderscheiden met een gesprongen ingreep. MVV gaf ondertussen wel de ruimte cadeau: de Antwerpse tegenstoten bleken nu wel razend gevaarlijk. Een eerste tegenprik begon bij de weer bijzonder werklustige Bernt Evens en eindigde via Alex Di Gregorio tegen de netten (58').

De jonge Waal was wat blij met de goal en de steun van zijn supporters. En het feest was pas halverwege. Gideon Imagbudu bracht de bal op, Dejan Mitrovic zette 'm in de loop van GabriŽl Persa en die prikte 'm tot afgrijzen van de lokale doelman in de verste hoek (62'). Twee nieuwelingen bij MVV. Ook enkele wissels bij de Great Old, maar die ontregelden het geel-blauwe raderwerk helemaal niet. Bernt Evens scoorde als eerste in een reeks van drie bezoekers geel. Dat maakt enkel de lijst van de matchfacts iets langer. Bijna vijfentwintig minuten ver in die tweede periode knutselde de thuisploeg op vrijschop een eerste kansje in mekaar. Dat deed Souleymane Mamam aan de overkant een stuk efficiŽnter en daarvoor had hij zelfs geen free kick nodig. Hij zette een doorsteekbal van Gideon Imagbudu eerst nog op de doelman, maar de rebound buffelde hij genadeloos binnen (0-5).

Er steekt toch wat droog poeder in de kuiten van de jonge Togolees! MVV kon vervolgens op drie minuten tijd twee keer profiteren van wat positiewijzigingen in de bezoekende afweer en verdedigende nonchalance om tot 2-5 terug te komen. Een samenspel tussen de staak en de vuisten van Yves Feys vermocht niks tegen de loeier van Kristof Aelbrecht. Damien Miceli plaatste een rebound vanop de voeten van Yves Feys droog in doel (2-5) Het was tenslotte Souleymane Mamam die in de allerlaatste minuut een snelle counter in doel verlengde. Aftrappen was niet meer nodig, de volle negentig minuten zaten erop. Moet het gezegd dat de talrijke Antwerpfans bijzonder tevreden waren met de prestatie van hun team?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/07/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
3 Jens Govaerts
2 Edwin Ouon
4 Bernt Evens - 66'
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam - 72' - 86'
7 Alexandre Di Gregorio - 56'
11 Dejan Mitrovic - 29' (P)
 
46' 2 Edwin Ouon (uit)/
16 GabriŽl Persa (in) - 49' - 61'
61' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
15 Christophe Prťseaux (in) - 70'
66' 12 Gideon Imagbudu (uit)/
14 Dennis Leonidas (in) - 82'
M.V.V.
1 Serge van den Ban
2 Fabian Peppinck
3 Maurice Verberme (K)
4 Michel Kruijer
5 Sjoerd Winkens - 74'
6 Joas Siahaija
7 El Houssaine Ouhsaine
8 RaphaŽl Supusepa
9 Fabio Caracciolo
10 Kristof Aelbrecht - 77'
11 Ibad Muhamadu
 
21' 11 Ibad Muhamadu (uit)/
14 Lorenzo Wouter (in)
61' 7 El Houssaine Ouhsaine (uit)/
18 Damien Miceli (in) - 80'
61' 6 Joas Siahaija (uit)/
12 Alexandre Bryssinck (in)
84' 5 Sjoerd Winkens (uit)/
13 GŲkhan Balci (in)