R. Antwerp F.C.

4 - 2

Zat. 28 augustus 2004 - 20.00 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Denis Bruggeman - Jean-Marie Thijs
 
Alex aan 't kanon!

Eigen bericht - 't Was lang zoeken en gissen tijdens de opwarming. Edwin Ouon maakte, samen met Fangzhuo Dong, GabriŽl Persa en Dennis Duinslaeger, deel uit van de invallerskern. En dus leek niemand echt aanspraak te zullen maken op de rechtsachterplaats. Of... Harald Pinxten zou plots een stapje opzij moeten zetten en Bernt Evens een hele rij achteruit. Zoveel positiewijzigingen? 't Leek niet logisch... Met Souleymane Mamam was de keuze van de coach ongewoon en een beetje gedurfd.
Niet zo verrassend nam Jens Govaerts de plaats op links van de jonge Ghanees Nana Asare over. Allicht een beetje vermoeid. "Niet helemaal topfit," verklaarde coach Tipuric zijn keuze achteraf. Andere Ghanees om aan de aftrap te komen: Abdul Iddrisu. Roepnaam: Nafiu. Beroep: beweeglijke targetman. Afwachten wat die uit zijn stevige dijen zou weten te schudden.

R Antwerp FC begon vrij aardig, maar kon zich niet helemaal doorzetten. De Desselse coach had met o.m. Saluhu en Costoulas een stevige afweergordel meegebracht, al deden ze zeker meer dan verdedigen alleen. De groen-witte Kempenaars prikten vinnig tegen. In die eerste minuten stonden de beide doelmannen nochtans een beetje werkeloos toe te kijken. En toch moest Heilmann dat belangrijke vroege doelpunt (8') incasseren. Nafiu Iddrisu zaaide verwarring in de box en Alexandre Di Gregorio bracht rood-wit aan het juichen (1-0). K Dessel Sport FC leek wel door een wilde wesp gestoken, want reageerde als een furie. Bijna iedereen werd 'onder de voet gelopen'. Ook het thuispubliek was een beetje met verstomming geslagen. Yves Feys stond gereed om met zijn vuisten af te weren. Vamesu plaatste de rebound naast. Een corner in handen van Feys. Een vluchtschot van Geudens naast, een boksbal via Yves Feys over doel. Harald Pinxten sprong zijn doelman op de lijn bij. 't Was alle hens aan dek bij de rood-witten.

De Antwerp Harmonie pikte het signaal op en steunde vanop tribune I. Het 'experiment' Souleymane Mamam was geen onverdeeld succes. Bovendien liep het in de middenzone niet opvallend gesmeerd. Net nadat coach Tipuric met een vervanging reageerde, viel de Desselse goal. Edwin Ouon werd koudweg uitgelopen en Heylen zette met een forse lage knal via de linker paal de bordjes in evenwicht. Net als woensdag was het genot voor de tegenstander van korte duur. Een vrijschop van Alex Di Gregorio op een bos van benen en terug voor diens linkervoet. Zonder aarzelen ging de bal rechttoe in doel (2-1). En nog waren de Desselnaars niet geÔntimideerd, wel integendeel. Ze trokken opnieuw ten aanval. Massaal, maar niet blind. Het bleef wel oppassen geblazen, want stilaan kwam de roodwitte linkerflank onder stoom. Doelman Heilmann moest met een forse sprong een scherpe voorzet van Giovanni Federow onschadelijk maken. Aan de overkant kwam Thijs nog dichter bij de waarheid. Met een magistrale krul dook de bal in het dak van het doel. Dessel stond een tweede keer langszij (2-2).

De bezoekers gingen voor de rust twee keer tegen het vilt. Krabbelden twee keer overeind, maar leken onmiddellijk na de herneming de definitieve knock-out nabij. Enig mooi plaatste Giovanni Federow op het hoofd van Nafiu Iddrisu. Tegen diens millimeterpreciese kopbal onder de dwarsbalk stond Heilmann machteloos (3-2). En nog gaven ze zich niet gewonnen, al kwamen ze op het uur wel erg goed weg. De scheidsrechter legde een handspel binnen de rechthoek niet op de stip. Tegen het gele gevaar en dat kwam in hun geval zeker niet uit de scheidsrechterlijk achterzak, waren ze niet opgewassen. Fangzhuo Dong wordt met de week mondiger, slimmer en sterker in de duels. Zijn vuurkracht is al lang geen geheim wapen meer. Hij rondde een copy book-counter, opgezet door Bernt Evens en Giovanni Federow, beheerst af (4-2). Een prima lange voorzet van Bernt Evens nam hij vervolgens in een tijd op de slof. Heilmann had een bijzonder scherpe reflex nodig om hem het scoren te beletten.

Hoe graag de Desselse coach Ives Serneels met een stuntje had uitgepakt op de Bosuil, de cijfers waren onverbiddelijk. Op basis van een goeie eerste helft mocht hij misschien een grotere beloning opeisen, maar de punten bleven wel degelijk alle drie verdiend in Deurne. Groots hoe de Antwerpcoach na afloop zijn beide rechtsachters in bescherming nam. Hij stelde zijn prognoses opnieuw een weekje uit. Het moedige Desselse weerwerk houdt de Bosuilvoeten op de grond!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/08/2004)
 
Minuut per minuut
08' G O A L: Nafiu Iddrisu mist alleen voor de doelman, Alexander Di Gregorio is wel bij de pinken en trapt binnen: 1-0.
13' Van Gestel trapt alleen voor doel onbegrijpelijk naast.
15' Van Gestel omspeelt Yves Feys, maar Harald Pinxten haalt de bal van de lijn.
19' De vrijstaande Geudens trapt na hoekschop van Heylen net naast.
25' Yves Feys tikt een vrijschop van Van Gestel met veel moeite in hoekschop.
32' G O A L: Heylen scoort met een harde, lage knal in de korte hoek (1-1).
33' G O A L: Alex Di Gregorio trapt een vrijschop in twee tijden binnen (2-1).
41' G O A L: Thijs verslaat Feys met een prachtig schot in de winkelhaak(2-2).
46' G O A L: Nafiu Iddrisu kopt een vrijschop van Fedorow binnen (3-2).
58' Iddrisu kapt zich vrij, maar trapt naast.
67' Heylen trapt voorlangs.
76' G O A L: Fangzhuo Dong scoort na een snelle tegenstoot via Bernt Evens en Giovanni Fedorow (4-2).
78' Heilmann redt een vluchtschot van Fangzhuo Dong.
(Bron: GvA - 30/08/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
13 Souleymane Mamam
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem - 29'
3 Jens Govaerts
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
7 Alexandre Di Gregorio - 8' - 33'
20 Giovanni Fedorow
11 Dejan Mitrovic
18 Abdul-Nafiu Iddrisu - 46'
 
30' 13 Souleymane Mamam (uit)/
2 Edwin Ouon (in) - 44'
55' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in) - 75'
87' 18 Abdul-Nafiu Iddrisu (uit)/
16 GabriŽl Persa (in)
K.F.C. Dessel Sport
1 Davy Heilmann
2 Rachid Saluhu
3 Dries Vandenwijngaert
4 Gerd Heylen (K) - 31'
5 Sotirios Costoulas
6 Georgica Vamesu
13 Dieter Conderaerts
12 Kevin Geudens
19 Ken Thijs - 40'
10 Davy Van Gestel
18 Bula Bula Alafu
 
58' 10 Davy Van Gestel (uit)/
17 Thomas Meeuwsen (in)
68' 3 Dries Vandenwijngaert (uit)/
8 Oguz Ozcan (in)
80' 2 Rachid Saluhu (uit)/
7 Wouter Vosters (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - Dessel Sport?
Alexandre Di Gregorio 422
Gideon lmagbudu 102
Fangzhuo Dong 82
Nafiu Iddrisu 33
Bernt Evens 26
Jens Govaerts 25
Harald Pinxten 22
Yves Feys 13
Alain Van Mieghem 13
Giovanni Fedorow 13
Edwin Ouon 5
Souleymane Mamam 5
GabriŽl Persa 3
Dejan Mitrovic 2

Totaal aantal stemmen: 766


Bekijk de totale tussenstand