K.S.K. Ronse

0 - 1

Zon. 05 september 2004 - 15.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Orphale Cruckestadion

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Claude Gregoire - Franky Vandoorne
 
Duur bevochten zege
Eigen bericht - R Antwerp FC heeft een duur bevochten zege behaald in het Orphale Cruckestadion tegen runner-up Ronse. Fangzhuo Dong bekroonde tien minuten voor tijd, zijn invalbeurt met alweer een bijzonder belangrijk doelpunt. De Great Old behield dank zij een 0-1 zege dus het maximum der punten, maar dat heeft moeite gekost, veel moeite.

Coach Jerko Tipuric opteerde opnieuw voor linksachter Nana Asare en rechtsback Edwin Ouon. Souleymane Mamam schoof opnieuw naar de middenzone. Fangzhuo Dong, maar ook de lichtjes tegenvallende Dejan Mitrovic startten op de bank. De stemming in en rond het stadion was al vanaf het begin verhit. De organisatie op straat was ronduit ondermaats, maar daarvan was tussen de lijnen niets te merken bij het plaatselijke KSK. Ondanks de schroeiende hitte begonnen de thuisspelers bijzonder snedig aan de partij. Al in de eerste minuut moest Souleymane Mamam zijn doelman Yves Feys even bijspringen. KSK Ronse tastte met zijn twee bijzonder beweeglijke spitsen de vijandelijke achterhoede af. De gecreëerde openingen vonden niet de gepaste afwerking. Breleur wrong twee keer op rij de kans de nek om. Niet alleen de bezoekers hadden het bijzonder lastig het tempo bij te benen, ook scheidsrechter en 'ereburger van Mons' Bultynck had de zon in de ogen.

Enkel de roodwitte overtredingen werden steevast opgemerkt. Een vuile trap van Van Laere naar Alex Di Gregorio werd dan weer niet bestraft. De lokale nummer zeven werd getrakteerd op een spreekkoor met de kleur van zijn haar als onderwerp. Federow en Evens vonden doelman Paul op hun weg. Op het half uur een eerste drinkpauze die het spelbeeld achteraf geenszins veranderde. KSK Ronse eiste balbezit op, zonder echt gevaarlijk te zijn. De Great Old organiseerde het verweer en loerde op een tegenstoot. Stuurde Alain Van Mieghem snel diep, liep Alex Di Gregorio in de buitenspelval. Op de vijfendertigste minuut voerde Giovanni Federow een onhandige aanvallende sliding uit. Fout tegen en exit de jonge Franse flankspeler. Fangzhuo Dong maakte zo vroeger dan verwacht voor het eerst in de eerste periode zijn opwachting. De roodwitten kwamen nu geregelder voor doelman Luc Paul opduiken. Scoren deed geen van beide ploegen nog voor de pauze, daarvoor waren de kansen werkelijk te schaars.

De tweede helft was nauwelijks op gang of Bultynck beslechtte een rommelige faze aan de middellijn met een geel karton voor... Fangzhuo Dong! De Chinees haalde binnen de minuut bijna zijn gram. Hij liep achter een diepe bal aan, maar besloot in het zijnet. Aan de overkant catapulteerde Van Laere Nana Asare buiten de lijnen. Ondanks de boeking was de plaatselijke 'held' nu helemaal kop van jut voor de roodwitte fans. Bultynck snelde ter hulp, onderbrak de partij en trok naar binnen. De Antwerpspelers kalmeerden de 'meute' en pas een hele tijd later hervatte de Brugse fluitenier met een scheidsrechtersbal, gele verweermiddelen binnen handbereik. Bijna elke bezoekende overtreding was vervolgens goed voor een kaart. Nana Asare en Harald Pinxten incasseerden. Hoewel er hevig gebikkeld werd, was er ook nog tijd voor een beetje voetbal. KSK Ronse dwong enkele corners af.

Antwerpdoelman Yves Feys kon zijn bijdrage beperken tot enig plukwerk en lanceerde ook een paar hele stevige tegenprikken. Edwin Ouon en Bernt Evens zagen Nafiu Iddrisu een opgelegde kans over de dwarslat tillen. Bernt Evens stuurde vervolgens Fangzhuo Dong achter een verre voorzet aan. Luc Paul leek er eerst bij te komen. De Antwerpspits profiteerde van een aarzeling van de lokale doelman om de enige treffer van de partij te scoren (0-1). De roodblauwen persten er nog een slotoffensiefje uit, maar dichter dan een shot over doel kwamen ze niet meer. Dejan Mitrovic liep in de storm nog tegen geel aan. De laatste minuten kwam ook Jordan Opoku een voetje toesteken om de gevleide zege veilig te stellen. Dank zij die duur bevochten overwinning blijft R Antwerp FC het klassement aanvoeren met het maximum der punten.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/09/2004)
 
Minuut per minuut
01' R Antwerp FC ontsnapt aan een snelle achterstand als de vrijstaande Breleur net naast trapt.
15' Eerste dreiging van R Antwerp FC: een mislukte voorzet van Giovanni Fedorow wordt gevaarlijk. Paul pakt.
21' Ferreira trapt over.
23' Bernt Evens trapt na een geharrewar in de zestien meter over.
37' Ferreira komt moederziel alleen voor Yves Feys, de doelman houdt R Antwerp FC recht.
44' Gideon Imagbudu schiet naast.
49' Fangzhuo Dong mag alleen op Paul afgaan, maar besluit naast.
60' Nafiu Idrissu worstelt zich tussen twee man door, Paul redt.
69' Douai schiet over.
74' Nafiu Iddrisu lobt de bal over de uitgelopen Paul, maar ook over het lege doel.
81' G O A L: Onwaarschijnlijk misverstand tussen Oumouri en doelman Paul. Fangzhuo Dong heeft maar binnen te leggen (0-1).
(Bron: GvA - 06/09/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten - 69'
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare - 64'
12 Gideon Imagbudu
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
20 Giovanni Fedorow
7 Alexandre Di Gregorio
18 Abdul-Nafiu Iddrisu
 
35' 20 Giovanni Fedorow (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in) - 46' - 80'
66' 13 Souleymane Mamam (uit)/
11 Dejan Mitrovic (in) - 84'
88' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
K.S.K. Ronse
22 Luc Paul
5 Younos Oumouri
6 Thaddée Gorniak
11 Gregory Lino Ferreira
12 Mustapha Douai
7 Stéphane Van Laere - 50'
15 Malik Boukhelifa
16 Thibault Denoncin
19 Aziz El Khanchaf
21 Sylvio Breleur
23 Jonathan Dubart
 
73' 19 Aziz El Khanchaf (uit)/
10 Medhi Benaissi (in)
85' 7 Stéphane Van Laere (uit)/
20 Jinks Dimvula (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
SK Ronse - R.A.F.C.?
Fangzhuo Dong 427
Gideon lmagbudu 61
Harald Pinxten 43
Yves Feys 27
Bernt Evens 27
Alexandre Di Gregorio 25
Alain Van Mieghem 19
Giovanni Fedorow 9
Souleymane Mamam 6
Edwin Ouon 5
Nafiu Iddrisu 4
Dejan Mitrovic 4
Nana Asare 3
Jordan Opoku 2

Totaal aantal stemmen: 662


Bekijk de totale tussenstand