R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zat 11 september 2004 - 20.00 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.500
 
Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters: Roland Van Nylen - Jozef Carmeliet
 
Dejan: eerste applausvervanging!

Eigen bericht - Waren ze geprikkeld door de paarsachtige kleuren van het bezoekende KV Kortrijk? Antwerpspelers en -supporters trokken van bij aanvang met man en macht ten aanval. De KV-verdediging kwam onmiddellijk onder vuur. Coach Verkempinck had er zijn spelers nochtans zo voor gewaarschuwd en toch... De partij was amper begonnen of hun rood-witte opponenten klommen dank zij de eerste echte kans op voorsprong. Met een pareltje van een doelpunt bovendien. Enig mooi krulde Dejan Mitrovic van buiten de box en vanuit bijna-stilstand de bal achter doelman Delva tegen de tent. De Bosuil ontplofte zowaar! Het grillige herfstige weer was helemaal vergeten.

En de rood-witten gingen door op hun elan. Ondanks de drukke gebaren van hun coach, wisten de Kortrijkzanen nauwelijks waar lopen. De bal leek wel ongrijpbaar. Nog voor het kwartier verdubbelde Nafiu Iddrisu de score bijna. Zijn shot uit stilstand ging maar nipt naast. Bij zijn eerste fout keek Alex Di Gregorio tegen geel aan. De vrijschop die erop volgde, luidde een kortstondige betere periode van de bezoekers in. Yves Feys bedreigen, lukte nochtans maar heel zelden. De rood-witte afweergordel speelde beresterk. Ex-Mechelaar Elias kreeg het er zowaar vanop de heupen. Hij werd geboekt vanwege protest. Na het stormachtige begin, lieten de rood-witten het tempo een ietsje zakken.

Stamnummer 19 kwam geleidelijk vanonder de druk uit. Even voor het half uur kwamen de bezoekers zelfs heel dicht bij een tegentreffer. Ibrahim Salou, deze zomer in de pers nog even aan RAFC gelinkt, plaatste op het hoofd van Pecqueux. De Kortrijkzaan controleerde en tegen diens buffeltrap was enkel de dwarslat voldoende bestand. Desmet joeg de rebound over het doel van Yves Feys. Dat was een gelukje voor de thuisploeg. De Great Old reageerde vrijwel onmiddellijk. Nafiu Iddrisu kopte nauwelijks later de laatste bezoekende hoop aan diggelen (2-0). De salto's bovenop waren van de Ghanese spits, de assist van Dejan Mitrovic. Salou probeerde nog een keertje in de vlucht, maar het was rusten geblazen met 2-0 op het bord.

In afwezigheid van supersub Dong, kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers. Er was al direct een goede kopbal van Imagbudu. En ook nu een vroeg doelpunt. En ook nu van prima makelij. De bal kwam van heel diep, van bij Harald Pinxten. Over heel veel stations en via een dubbele één-twee zonderde Dejan Mitrovic Alex Di Gregorio af voor doel. Met een lage uithaal prikte de prijsschutter de derde van de avond en zijn vijfde van het seizoen op het bord. De Kortrijkse coach probeerde nog wat tegen te doen. Ondanks de wissels kreeg hij zijn team niet meer op de rails. Een attente Yves Feys bokste toch een keertje in corner. Edwin Ouon-Alex Di Gregorio brachten vanop de rechterflank de bal bij invaller Arthur Gomez.

Rood-wit kwam zo nog erg dicht bij een volgende treffer. Pecqueux kopte ei zo na in eigen doel, maar gaf uiteindelijk niet meer dan een hoekschop uit een klein reeksje weg. Antwerpcoach Tipuric bracht nog vers volk tussen de lijnen. Hij moest zowaar sterkhouder Gideon Imagbudu naar de kant halen om Faruk Atalay zijn eerste speelminuten van het seizoen te gunnen. Bij een van diens allereerste acties probeerde Elias hem af te stoppen. Foutief. Tweede keer geel en Kortrijk met tien verder. Even voor tijd kreeg Dejan Mitrovic zijn eerste echte applausvervanging van het seizoen.

De rood-witte spelmaker hoopt op meer van hetzelfde de komende tijd, zo vertelde hij De ANTWERPSUPPORTER Online. Ondanks de ruime overwinning, liep hij er toch nog een beetje mismoedig bij. De Antwerpsupporters lieten het alvast niet aan hun hart komen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/09/2004)
 
Minuut per minuut
02' G O A L: R Antwerp FC neemt een droomstart als Dejan Mitrovic vanop 20 meter knap binnenschiet (1-0).
14' Nafiu Iddrisu schakelt met een mooie beweging zijn mannetje uit, maar plaatst de bal net naast.
30' Pecqueux trapt voor een leeg doel vanop drie meter onbegrijpelijk op de lat.
34' G O A L: Nafiu Iddrisu kopt een voorzet van Dejan Mitrovic binnen (2-0). Doelman Delva lijkt niet helemaal vrijuit te gaan.
48' Voorzet Dejan Mitrovic, Gideon Imagbudu kopt nipt over.
50' G O A L: Alexander Di Gregorio zet een mooie ren op over de rechterflank en schiet zelf binnen (3-0).
67' Verbrugghe probeert van dichtbij te scoren, maar Yves Feys brengt redding.
70' Delva zweeft een harde knal van Souleymane Mamam in hoekschop.
(Bron: GvA - 13/09/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
13 Souleymane Mamam
11 Dejan Mitrovic - 1'
7 Alexandre Di Gregorio - 15' - 48'
18 Abdul-Nafiu Iddrisu - 33'
 
60' 18 Abdul-Nafiu Iddrisu (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
71' 12 Gideon Imagbudu (uit)/
10 Faruk Atalay (in)
88' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
K.V. Kortrijk
12 Jurgen Delva
2 Xavier Chen
3 Stéphane Demets (K)
15 Mathias Velge
17 Brecht Verbrugghe
7 Christopher Fernandez
16 Kevin Pecqueux
5 Mehdi Makloufi
18 Daniël Calvo
10 Joao Elias - 17' - 78'
23 Ibrahim Salou
 
58' 23 Ibrahim Salou (uit)/
13 Arne Houtekier (in)
58' 15 Mathias Velge (uit)/
9 Tomas Herman (in)
62' 18 Daniël Calvo (uit)/
4 Grégory Houzé (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - K.V. Kortrijk?
Dejan Mitrovic 331
Gideon lmagbudu 133
Alexandre Di Gregorio 93
Nafiu Iddrisu 44
Bernt Evens 31
Faruk Atalay 19
Yves Feys 17
Harald Pinxten 16
Alain Van Mieghem 11
Nana Asare 8
Souleymane Mamam 4
Jordan Opoku 3
Edwin Ouon 2
Arthur Gomez 1

Totaal aantal stemmen: 713


Bekijk de totale tussenstand