A.F.C. Tubize

2 - 1

Zon 19 september 2004 - 15.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Leburtonstadion

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Jean-Michel Soyer - Patrick Belly
 
Grote sensatie op het eind!

Eigen bericht - In een flink volgelopen Stade Leburton begon R Antwerp FC met Asanda Sishuba i.p.v. de zieke Dejan Mitrovic aan de partij tegen AFC Tubize. Rood-geel tegen rood-wit voor de gelegenheid helemaal in blauwe uitrusting. Coach Tipuric behield het vertrouwen in zijn basis en dus kreeg Faruk Atalay een plaatsje in de dug-out.

De thuisploeg stond aan de aftrap voor een dol eerste kwartier. Bezoeker RAFC nam daarvan het grootste deel voor zijn rekening. Terwijl Yves Feys zich kon beperken tot wat plukwerk, moest Wauthy al meteen flink aan de slag. Eerst weerde hij een vanop de punt van de rechthoek getrapte vrijschop van Alex Di Gregorio af. Aan de uitzwaaier over doel van alweer Alex Di Gregorio had de Tubeekse portier geen deel. Bij de prima persoonlijke actie voorbij drie verdedigers van Asanda Sishuba moest hij dan weer wel attent in de voeten. AFC Tubize stelde zich via Buelinckx een eerste keer knap gevaarlijk aan, maar stuitte op Nana Asare die zijn doelman Yves Feys bijsprong.

De bezoekers moesten het initiatief langzaam aan de met een half orkest aangemoedigde thuisploeg laten. De spankracht verdween min of meer uit het gebeuren, al golfde het spel wel redelijk op en neer. Veel kansen werden niet genoteerd, al had Nafiu Iddrisu op de vijfentwintigste minuut de openingstreffer wel aan de voet. Hij trapte naast. Op het half uur moest doelman Wauthy nog een keertje met de vuisten in corner afweren. Ook nu vertrok het schot bij Nafiu Iddrisu. Voor het overige nog heel veel vrije schoppen voor allerlei kleine overtredinkjes en ook twee gele kaarten voor bezoekers Edwin Ouon en Alain Van Mieghem. Rusten met 0-0.

Geen wijzigingen in de teams, maar AFC kwam zeker met een hernieuwde kampgeest uit de kleedkamer. Dat resulteerde vrij vlug in een prima goal voor de Tubiziens. Buelinckx zorgde voor de assist en Debroyer trapte tegenhoeks de bal voorbij Yves Feys. Van die opdoffer moesten de rood-witten zich een tijdje herstellen. Met de inbreng van Faruk Atalay en spits Arthur Gomez, kreeg de Great Old opnieuw grip op de partij. Bijna twintig minuten na het openingsdoelpunt hees R.A.F.C. zich op gelijke hoogte. Het schot van Bernt Evens belandde via een verdediger op het dak van het doel. In afwezigheid van Giovanni Federow, schilderde Alex Di Gregorio de bal op het hoofd van Gideon Imagbudu. Tegen diens stevige kopstoot stond doelman Wauthy machteloos. Zonder AFC echt in de vernieling te spelen, ging R.A.F.C. door op het elan.

De rood-gele verdediging moest een aantal hoekschoppen toestaan, meer ook niet. Een kleine tien minuten voor het einde leek rood-wit op winst af te stevenen. Nafiu Iddrisu knalde de opgelegde kans echter in de wolken. Net op een moment (88') dat iedereen vrede leek te hebben met de gelijke eindstand, zette de thuisploeg de competitieleider nog een hak. Doelman Wauthy joeg de bal over de 'blauwe' afweer. Kenmogne zette er opportunistisch zijn hoofd tegen (88'). Yves Feys een tweede keer geklopt! De eerste nederlaag van R.A.F.C. was tot grote ontgoocheling van de weer talrijk meegereisde supporters van 'rood-en-wit' een feit!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/09/2004)
 
Minuut per minuut
11'Asanda Sishuba wringt zich voorbij enkele verdedigers, maar Wauthy is alert.
12'Yves Feys krijgt een voorzet niet onder controle, Buelinckx staat alleen voor doel, maar Nana Asare redt nog.
18'Debroyer knalt naast.
32'Nafiu Idrissu schiet uit de draai op doel, maar Wauthy tikt in hoekschop.
51'G O A L: Catrain stuurt Buelinckx diep op links. De vrijstaande Debroyer kan de voorzet van de spits aan de tweede paal simpel intikken (1-0).
65'Van den Broeck kopt in de handen van Yves Feys.
68'G O A L: Wauthy tikt een kopbal van Bernt Evens in hoekschop. Gideon Imagbudu kopt de corner van Alex Di Gregorio binnen (1-1).
81'De ongedekte Nafiu Idrissu trapt onbeheerst over.
89'G O A L: heel R Antwerp FC verkijkt zich op een uittrap van Wauthy. Kenmogne kopt de bal binnen (2-1).
(Bron: GvA - 20/09/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon - 30'
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem - 44'
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu - 67'
4 Bernt Evens
14 Asanda Sishuba
7 Alexandre Di Gregorio - 75'
18 Abdul-Nafiu Iddrisu
 
58' 14 Asanda Sishuba (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
58' 13 Souleymane Mamam (uit)/
10 Faruk Atalay (in)
81' 18 Abdul-Nafiu Iddrisu (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
A.F.C. Tubize
31 Kevin Wauthy
4 Julien Catrain
5 Mario Fasano
6 Grégoire Neels - 46'
10 Nadir Sbaa
12 Jamil Benouahi
15 Samba Diawara
18 Georges Dimitriadis - 55'
11 David Vandenbroeck
20 Kevin Debroyer - 50'
9 Yves Buelinckx (K)
 
58' 20 Kevin Debroyer (uit)/
27 Emmanuel Kenmogne (in) - 88'
89' 10 Nadir Sbaa (uit)/
25 Loic Piolot (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
AFC Tubize - R.A.F.C.?
Gideon lmagbudu 272
Faruk Atalay 53
Alain Van Mieghem 27
Bernt Evens 24
Nana Asare 22
Yves Feys 19
Harald Pinxten 19
Alexandre Di Gregorio 14
Asanda Sishuba 9
Arthur Gomez 9
Nafiu Iddrisu 5
Edwin Ouon 4
Jordan Opoku 4
Souleymane Mamam 1

Totaal aantal stemmen: 482


Bekijk de totale tussenstand