K.F.C. V.W. Hamme

1 - 1

Zon 03 oktober 2004 - 15.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Stadion VWH

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Marc Goudeseune

Lijnrechters: Peter Hermans - Danny Theuwissen
 
Door het oog van de naald

Eigen bericht - "Hunnen veroveren Hamme," dat was toch het idee bij de talrijke met Vikinghelm getooide rood-witte supporters. In Hamme waren ze zich bewust van de 'dreiging' van dat rood-witte legioen. Een indrukwekkende politiemacht stond paraat. Ook met de reputatie van de rood-witte leider was terdege rekening gehouden. Het blauw-zwarte 'leger' van coach De Paepe werd in verdedigende slagorde op het tactische bord ingeschreven; een behoudende spelwijze met andere woorden. Coach Jerko Tipuric koos voluit voor nagenoeg dezelfde veldbezetting als een week eerder. Alain Van Mieghem nam wel zijn plaats na gele schorsing opnieuw in en Faruk Atalay mocht 'thuis'blijven. Het klikt blijkbaar niet al te best tussen speler en coach, denken we.

Ondanks de vokale steun over en weer, ging de match bijzonder krampachtig van start. De Wuitenaars verdedigden kort op bal en man en daar houden ze niet zo van bij R Antwerp FC. Al na vijf minuten had Dejan Mitrovic een eerste keer verzorging nodig. Pas na een hele lange studieronde werd de thuisploeg voor 't eerst gevaarlijk. Kestens stuurde een afgeweerde kopbal van Bernt Evens over het doel van Yves Feys. Dejan Mitrovic en Alexander Di Gregorio probeerden iets tegen te doen, maar hun activiteiten werden telkens afgeblokt door voet of been van de tegenstander. De match zat helemaal op slot tot... bijna een half uur ver. Vigor wuitens trok in de aanval. Flies liet Nana Asare ter plaatse, zette scherp voor en Petrovic kopte binnen. De scheidsrechter valideerde het doelpunt niet. Offside? Fout op de doelman? Het bleef gissen naar de preciese oorzaak. Een ding was zeker: rood-wit was hier aan iets ontsnapt. Het bleef bij deze ene scherpe blauwzwarte counter tot aan de pauze. Ook de Antwerpsupporters hadden nog recht op een hoogtepunt. Bijna in het rustsignaal stuurde Gideon Imagbudu een gerecupereerde bal diep, richting Jordan Opoku. De kleine Ghanees richtte precies en hard, doelman Baert moest spectaculair in corner zweven.

Rusten met 0-0 en ook na de kampwisseling, was er weinig verandering in het spelbeeld. Vigor Wuitens voluit defensief en R Antwerp FC niet scherp genoeg om zijn wil op te dringen, beducht als het was om op een counter te lopen. Gelegenheidsspits Alexander Di Gregorio zat gevangen tussen het boomlange duo De Smet-Goossens. Ook Dejan Mitrovic vond op het middenveld zijn draai niet echt. Edwin Ouon kwam zijn ploegmakkers langs het lijntje assistentie verlenen, maar deed dat met zoveel overgave dat hij tegen een 'aanvallende' gele kaart aanliep. Een klein kwartiertje later zou hij vervangen worden door Mohammed Cissé, maar dan had coach De Paepe al een bijzonder efficiënte spits tussen de lijnen gezet: Gaston Diomi. Een kleine tien minuten voor tijd stormde de supersub van aan de middenlijn, doorheen de hele rood-witte veldbezetting en vond bovendien ook nog de kracht om Yves Feys overhoeks te vloeren. Het zag er plots bijzonder beroerd uit voor de Vikingers uit Deurne-Noord. Met nog drie vervangingen vlogen de laatste minuten razendsnel om en leek Vigor Wuitens op een stunt af te gaan.

En dan werd de rekening van die onderbrekingen gemaakt. Scheidsrechter Goudeseune telde nog heel wat minuutjes bij en het was precies in die toegevoegde tijd dat Jordan Opoku met een bliksemschicht uit dat rechterbeen van hem doelman Baert te grazen nam. RAFC pikte de halve buit mee en wist zich daarmee behoorlijk goed beloond. Het liep niet bijzonder lekker, ondanks de inspanningen van de twaalfde man.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/10/2004)
 
Minuut per minuut
27' Een verre vrijschop van Harald Pinxten gaat naast.
29' R Antwerp FC ontsnapt aan een achterstand. Petrovic kopt een voorzet van Flies binnen, maar de grensrechter signaleert dat de voorzet over de doellijn zou zijn geweest.
34' R Antwerp FC ontsnapt opnieuw. De Meyer kopt een hoekschop van Petrovic aan de eerste paal net over.
35' Brouwers schiet rakelings naast.
45' Jordan Opoku rondt een actie af met een gevaarlijk schot, maar Baert keert in hoekschop.
56' Dejan Mitrovic komt in een kansrijke schietpositie, maar maakt een dribbel te veel.
63' Een poging van dichtbij van Brouwers wijkt nog net af in hoekschop.
63' Yves Feys pakt de volley van Flies.
66' De vrijstaande Pinson kopt een unieke kans naast.
82' Diomi lanceert zichzelf met een één-twee door de Antwerpdefensie en knalt onhoudbaar binnen (1-0).
91' Een schot van Jordan Opoku wijkt lichtjes af en gaat in de winkelhaak binnen (1-1).
(Bron: GvA - 04/10/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon - 50'
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
11 Dejan Mitrovic
17 Jordan Opoku - 89'
12 Gideon Imagbudu
4 Bernt Evens
7 Alexandre Di Gregorio
 
73' 2 Edwin Ouon (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
81' 13 Souleymane Mamam (uit)/
26 Asanda Sishuba (in)
84' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
K.F.C. V.W. Hamme
1 Nico Baert
3 Andy Colpaert
22 Karel De Smet
21 Bart Goossens
4 Marko Petrovic (K)
6 Kevin Pinson
5 Kristof Kestens
14 Thomas De Meyer
8 Geert Brouwers
18 Afrim Salievski - 28'
10 Thierry Flies
 
57' 3 Andy Colpaert (uit)/
7 Jonathan Butera (in)
79' 8 Geert Brouwers (uit)/
11 Gaston Diomi (in) - 81'
88' 14 Thomas De Meyer (uit)/
16 Tom Van Hyfte (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
KFCV.W. Hamme-R.A.F.C.?
Jordan Opoku 373
Gideon Imagbudu 36
Alain Van Mieghem 20
Bernt Evens 18
Yves Feys 14
Harald Pinxten 13
Alexandre Di Gregorio 13
Nana Asare 11
Edwin Ouon 7
Nafiu Iddrisu 7
Dejan Mitrovic 5
Mohammed Cissé 5
Souleymane Mamam 3
Asanda Sishuba 3

Totaal aantal stemmen: 528


Bekijk de totale tussenstand