R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat 27 november 2004 - 20.00 u.

S.V. Zulte Waregem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.800
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Frank Bleyen - Michael Gerard
 
Ontlading op 'den Antwerp'!!
Eigen bericht - Een hele week circuleerde het woord 'ontlading' in alle cybergesprekken tussen Antwerpsupporters. De spelers moesten er zich van bewust zijn: dit mocht niet zo maar een overwinning worden. Neen, 't moest echt meer zijn! Een ware ontlading dus. Om de leider in de rangschikking partij te geven trok coach Jerko Tipuric de kaart van de rijpere jeugd. Bernt Evens schoof naar linksachter om de piepjonge Nana Asare te vervangen. De ervaring van Dejan Mitrovic posteerde hij centraal op het middenveld i.p.v. de technisch vaardige, maar frÍle Jordan Opoku. Arhtur Gomez kreeg samen met de beide Ghanese youngsters een plaatsje naast de coach op de bank. Op de rechterflank was er een vrije rol voor Souleymane Mamam, terwijl Alex Di Gregorio volop in steun ging van spits Fangzhuo Dong. SV Zulte Waregem verscheen zoals verwacht met oud-Bosuilspelers Stefan Leleu en Tony Sergeant en een volledig Belgisch elftal aan de aftrap.

Quizmaster, succesregisseur en in hoofdzaak gedreven Antwerpfan Erik Van Looy - ATV op de hielen - nam de honneurs aan 't begin waar en dan was het aan de 22 voetballende acteurs om in actie te schieten. De bezoekers begonnen goed aan de partij met snedig en overzichtelijk voetbal. Wostijn was aardig op dreef. De roodwitte opponent ving het stormpje geconcentreerd op. Een eerste kansje voor Van Nieuwenhuyze werd door Harald Pinxten in corner gedevieerd. Zelf had roodwit iets meer moeite de bal supersnel te laten circuleren en doelgerichte acties op te zetten. Ook de groengele afweergordel bleef doorlopend baas. En 't moet meteen gezegd, Zulte-Waregem kon Yves Feys uiterst zelden bedreigen. Slappe koffie? Neen, zeker niet. Alex Di Gregorio maakte oorlog en dat kwam hem al vroeg op een stevige uitbrander te staan. Bij de fusieploeg bleef het voor de pauze niet bij woorden alleen: D'Haemers en Leleu incasseerden de eerste gele kaarten uit een onnoemelijk lange reeks. Veel buitenspelsituaties, maar toch ook enkele mogelijkheden aan beide kanten.

SVZW plaatste diep, Tankary kon net niet meer bij de bal. Aan de overkant kwam Asanda Sishuba op pass van Gideon Imagbudu ideaal vrij, maar knalde centimeters over het doel van Merlier. Even voor het half uur moest Yves Feys randje doelgebied ingrijpen voor Wostijn. Niet veel later kreeg Zulte-Waregem zo maar een corner cadeau. Doelman Yves Feys was achter de lijn, niet de bal. 't Zou niet het laatste twijfelgeval zijn! Souleymane Mamam oogstte afkeurend gemompel als hij een snelle tegenprik ongecontroleerd over en naast besloot. Fangzhuo Dong centimeters naast, kopbal van Alex Di Gregorio op de doelman en nog een keertje Fangzhuo Dong kruidden het roodwitte offensief van net voor de pauze. Draaien met 0-0.

Ook na de appelsientjes bleef het een bijzonder spannende en genietbare partij. De duels werden iets bitsiger. Dejan Mitrovic begon met een gele bestraffing, maar vooral Alex Di Gregorio raakte niet meer vanonder zijn grensrechter uit. Alain Van Mieghem nam op dubbelpass met Fangzhuo Dong de dwarsbalk onder vuur. Match onder stoom en dan kwam volgens Zulte-coach Dury het kantelmoment. D'Haemers deed iets raars richting tegenstander en dat kwam 'm op een tweede karton te staan. Zijn team moest met zijn tienen verder. Dat inspireerde vooral de bezoekers. Vlot combinatiespel langs o.a. Tony Sergeant. Meermaals rolden hun aanvalsbewegingen richting Yves Feys. Ook nu bleven de kansen uit, al besloot Vandendriessche na halve pogingen van Sergeant op Feys, Leleu en Tankary net niet, pal op Yves Feys. Jerko Tipuric reageerde met een dubbele wissel. Hij gooide Jordan Opoku en voor het eerst sedert half september Arthur Gomez in de strijd. Aanvankelijk zorgde dat niet voor een ommekeer.

Twee maal op rij en op heel korte tijd moesten de rood-witte verdedigers een corner toestaan. En nog een keertje van achter de rug van Yves Feys wegkeren. Naarmate de minuten verstreken, kwamen de bezoekers wel vaker onder druk te staan. Asanda Sishuba dolde op links, Jordan Opoku liftte over de kooi van Merlier. Zo'n tien minuten voor tijd leek er iets in de maak, maar de goal was niet hoog genoeg voor Arthur Gomez. De Antwerpspits pakte vervolgens geel voor een overtreding op doelman Merlier, won seconden later het duel van Leleu en prikte de bal van Gideon Imagbudu tegen de touwen! De schutter vergat even wie of waar hij was, vierde, zwaaide met zijn shirt en werd prompt uitgesloten. Wat een ontlading! Coach Tipuric stuurde zijn jongens doelbewust achteruit. De bezoekers vonden voor de weinige resterende (blessure)tijd niet meer de inspiratie om nog iets terug te doen. Coach Dury kon zich maar moeilijk met de nederlaag verzoenen. En al had een puntendeling allicht een rechtvaardigere afloop geweest, het Bosuilpubliek had daar geen boodschap aan...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/11/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
4 Bernt Evens - 75'
12 Gideon Imagbudu
11 Dejan Mitrovic - 49'
13 Souleymane Mamam
26 Asanda Sishuba
7 Alexandre Di Gregorio - 61'
9 Fangzhuo Dong
 
70' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
70' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
15 Arthur Gomez (in) - 84' - 87' - 88'
80' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
19 Nana Asare (in)
S.V. Zulte Waregem
1 Pieter Merlier
2 Stijn Minne
3 Frederic Dupre
4 Stefan Leleu (K) - 31'
18 Sťbastien Stassin
6 Ludwin Van Nieuwenhuyze
8 Tony Sergeant
10 Stijn Meert
15 Nathan D'Haemers - 25' - 57'
7 Steven Wostijn
22 Ibrahim Tankary
 
60' 10 Stijn Meert (uit)/
16 Wouter Vandendriessche (in)
88' 7 Steven Wostijn (uit)/
11 Frederik D'Hollander (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - Zulte Waregem?
Asanda Sishuba 185
Alain Van Mieghem 141
Arthur Gomez 141
Yves Feys 124
Gideon lmagbudu 49
Harald Pinxten 32
Alexandre Di Gregorio 17
Bernt Evens 16
Fangzhuo Dong 12
Souleymane Mamam 11
Dejan Mitrovic 9
Edwin Ouon 6
Nana Asare 3
Jordan Opoku 1

Totaal aantal stemmen: 747


Bekijk de totale tussenstand