R. Antwerp F.C.

4 - 0

Zat 11 december 2004 - 20.00 u.

KV Red Star Waasland

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.500
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Peter Hermans - Alain Ghislain
 
Fataal laatste kwartier (T. Pister)
Eigen bericht - Antwerpcoach Jerko Tipuric bracht Dejan Mitrovic i.p.v. Souleymane Mamam en gaf voor het overige het vertrouwen aan het team dat ontgoochelde tegen KSV Roeselare vorig weekeinde, met inbegrip van Fangzhuo Dong. Oud-Antwerpspeler en huidig Waaslandcoach Thierry Pister was ooit een keertje eerder op bezoek in de dug-out van het Bosuilstadion. Toen leidde hij de technishe staf van die andere Wase voetbaltrots: SK Beveren. Ook toen was het Deurnese gras veel te groen voor zijn poulains. Ook toen werd het 4-0. Ondanks die sprekende cijfers, heeft de Great Old een uurtje moeten knokken. Er was een alweer bijzonder efficiŽnt invallende Arthur Gomez nodig om de marge uit te diepen.

Het begon nochtans allemaal goed voor de bezoekers. De rood-witten haalden bijna voortdurend zelf het tempo uit de partij. Zodoende konden de voor de gelegenheid in het zwart acterende Waaslanders goed meekomen. Van Overtvelt steunde zijn manschappen tot tegen het vijandelijke doelgebied. Geen van beide doelmannen stond te koukleumen. Edwin Ouon zag al in 't begin van de partij zijn poging via de voet van de pas twintigjarige Wase doelman Ottoy in corner verdwijnen. Met een kopbal op 't dak van 't doel verplichtte ook Poorters Yves Feys zijn zaakjes goed in 't oog te houden. Nog voor de tiende minuut moest het roodwitte publiek zijn eerste schuchtere juichkreten inslikken. Dejan Mitrovic loodste Asanda Sishuba prima door de verdediging, maar de linkerflank plaatste onbegrijpelijk naast. Yves Feys redde met de vuisten. Fangzhuo Dong zette Ottoy in duikvlucht naar de rechterbenedenhoek.

Net toen het aanvalsgeweld wat leek te luwen, kwam Alex Di Gregorio door een eigenaardige tackle slechts bijna en na fluitsignaal van scheidsrechter Flament ploegmaat Dejan Mitrovic helemaal oog in oog te staan met de Waaslandse goalie. De ervaren Bosuilmiddenvelder joeg de elfmeter in doel. Waasland moest nu wel even naar adem happen. Fangzhuo Dong accelereerde en haalde hard uit. Ottoy loste even, zonder erg. En nog de doelmannen in de hoofdrol. Binnen de minuut moest Ottoy Asanda Sishuba met de voet het scoren beletten en aan de overkant verplichtte Van Overtvelt Yves Feys tot een redding in twee tijden. En het bleef aangenaam om volgen. Voor een keer onbetwist in scorepositie, werd de knal van Alex Di Gregorio voor de lijn weggeveegd. En ook Waasland combineerde zich nog een kansje bij mekaar. Harald Pinxten onderbrak een Wase actie van Keita in de voeten van La Placa die de bal prompt over doel joeg. De score bleef 1-0 in het voordeel van de thuisploeg na een genietbare en min of meer evenwichtige eerste helft.

Keren met ongewijzigde elftallen, al vroegen velen zich, spelers incluis, waar de scheids bleef na de pauze. Het bleef een tijdje ook wachten op kansen. Dejan Mitrovic werkte zich mooi voorbij drie Waaslanders, maar sleepte er niets meer dan een hoekschop uit. Voor deze keer bracht Fangzhuo Dong de doelman met het hoofd in gevaar. En nog een gevaarlijke kopbal van de Chinese luchtacrobaat. De bal zoefde centimeters over de dwarsbalk. Waasland moest wat meer terug en hun coach stuurde met Dufoor en later ook met oud-Bosuil Anders Nielsen verse krachten tussen de lijnen. Ook zijn collega Tipuric bracht zijn prijsschutters in stelling. Met Souleymane Mamam en even later ook Arthur Gomez kregen de bezoekers een brok dynamiet te behappen. Amper op het terrein of de jonge Gambiaan knalde over doel. Een pass naar de helemaal vrijstaande Mitrovic was misschien wel beter geweest. En opnieuw Arthur Gomez. De Witte redde de poging tenauwernood in corner.

Een bal op de paal van Mohammed Cissť. Souleymane Mamam raapte de rebound op en stuurde rakelings naast. Van Overtvelt was al lang geen supplementaire bezoekende aanvaller, maar meer en meer een stukje verdediging. De roodwitte supporters vroegen al minutenlang het bevrijdende doelpunt. De woorden roepen helaas nare herinneringen op... Nu niet. Op gestrekte voorzet van Mohammed Cissť... deed Arthur Gomez wat van hem gevraagd werd. Hij prikte zijn tweede van het seizoen tegen de tent. Neen, het shirtje ging deze keer niet over het hoofd! In een dol laatste kwartier veegden de Bosuiljongens de vloer aan met de opponenten. Eerst werd de doorgebroken Dejan Mitrovic ten koste van maar een geel karton afgestopt. Vervolgens kreeg de Bosuiluitblinker zijn applausvervanging. En in dezelfde adem zette Souleymane Mamam het net bol. Tegen het formidabele schot net naast de paal stond heel Waasland, doelman Ottoy incluis, machteloos.

Jordan Opoku was aangever van dienst. En nog was het niet over. Asanda Sishuba leverde de bal netjes in bij Arthur Gomez en de teller ging naar vier. Coach Jerko Tipuric hield na afloop eens te meer zijn gezicht in de plooi. In de Antwerpkleedkamer daarentegen niets dan breedlachende gezichten. Stille kracht op het rood-witte middenveld Gideon Imagbudu had niets dan woorden van lof voor zijn herboren ploegmaat en beloofde vuurwerk voor de rest van de competitie, te beginnen in Virton.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/12/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten - 22'
8 Alain Van Mieghem
4 Bernt Evens
6 Moumou Cisse - 26'
12 Gideon Imagbudu
11 Dejan Mitrovic - 23' (P)
7 Alexandre Di Gregorio
26 Asanda Sishuba
9 Fangzhuo Dong
 
61' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
13 Souleymane Mamam (in) - 78'
64' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
15 Arthur Gomez (in) - 74' - 83'
79' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
KV Red Star Waasland
1 Kris Ottoy
4 Kristof De Witte (K)
22 Jerry Poorters
12 Kris Vincken
14 Stefan Van Riel
6 MichaŽl De Meyst
8 Rory Hegelmeers
10 Hervť Van Overtvelt
23 Abou Keita - 78'
11 Jean-Pierre La Placa
16 Jurgen Meeusen
 
59' 6 MichaŽl De Meyst (uit)/
19 Sebastien Dufoor (in)
72' 8 Rory Hegelmeers (uit)/
7 Anders Nielsen (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - Red Star Waasland?
Arthur Gomez 300
Alain Van Mieghem 125
Gideon lmagbudu 45
Souleymane Mamam 43
Dejan Mitrovic 41
Yves Feys 20
Harald Pinxten 19
Mohammed Cissť 17
Bernt Evens 14
Alexandre Di Gregorio 13
Asanda Sishuba 10
Fangzhuo Dong 8
Edwin Ouon 4
Jordan Opoku 3

Totaal aantal stemmen: 662


Bekijk de totale tussenstand