K.V. Kortrijk

3 - 1

Zon. 30 januari 2005 - 15.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Chris Hermans

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Jozef Carmeliet
 
Debacle in het Guldensporenstadion

Eigen bericht - Zes supportersbussen en nog wat oneven persoonlijk vervoer, vormde de rood-witte karavaan richting Kortrijk. Het gaat niet goed met R Antwerp FC, dat was duidelijk in het Guldensporenstadion. Coach Jerko Tipuric hinkte blijkbaar op twee gedachten: middenveld en verdediging versterken en toch wat overhouden in de aanval. Nana Asare schoof naar linksachter, Fangzhuo Dong behield het vertrouwen, Gideon Imagbudu nam, ondanks het zuinige trainingswerk, zijn centrale rol opnieuw in. KV-coach Manu Ferrera, inderdaad broer van, had ondanks de verschuivingen het rood-witte tactische bord goed gelezen.

Vanaf het begin van de partij greep zijn team de in geel-blauw acterende bezoekers naar de strot met frivole bewegingen en efficiŽnte insnijbewegingen. In tegenstelling tot de heenronde pijnigde Ibrahim Salou, op een blauwe maandag nog even door de pers aan de Bosuil gelinkt, zijn tegenstanders nu wel. Hij degradeerde op Nana Asare na, de hele bezoekende achterlijn tot nalopen. Een nogal lichttoegekende vrijschop na fout op de rijzige aanvalsleider, bracht de Kortrijk-machinerie in stelling. Een prima vrijschop van Aelbrecht, werd al even prima doodgelegd voor de voet van Houzť en de KV-aanhang mocht voor het eerst juichen. Minuutje later alweer een strakke vrijschop van Makloufi. Salou maakte er een half doelpunt van, Nong een heel. Hij tikte naast Yves Feys binnen. Alles wat KV Kortrijk was stond op de banken.

Namen de Kerels gas terug of vond R Antwerp FC eindelijk de cohesie om de middenzone beter te overbruggen? De bezoekers kwamen iets beter in de partij. De tegenprikken bleven nochtans voor gevaar zorgen. Vier keer geel binnen tien minuten voor Harald Pinxten, Salou (schwalbe), Gideon Imagbudu en Bernt Evens was de voorbode voor nog erger. Harald Pinxten probeerde een balverlies van GabriŽl Persa nogal onorthodox op te rapen, maar de slimste Kortrijkzaan naaide hem meteen fout en geel aan. De rijzige Limburger moest het hele lange veld over naar de kleedkamer. Nu leken de bezoekers helemaal rijp voor de sloop. Kortrijk drong nog slechts eenmaal aan. Nong ging nogal dubieus in het strafschopgebied neer, maar het fluitje haperde nu. Protest klonk aan alle kanten, behalve bij boosdoener Bernt Evens. En dan was de eerste periode over. KV Kortrijk leek zegezeker. Rusten met 2-0.

Wissel aan de pauze: Nafiu Iddrisu voor de onzichtbare Fangzhuo Dong. Even later kwam Alex Di Gregorio een einde stellen aan de stuntelende prestatie van Souleymane Mamam. En wat met Mohammed Cissť? Al bijna een heel seizoen opvallend via dubieuze sportieve interventies en indirect mee verantwoordelijkheid voor de uitsluiting van Harald Pinxten, zette hij op de 54' de kroon op het werk. Een opvallend goeie Aelbrecht ontfutselde hem de bal en dan ging de Kortrijkzaan overduidelijk over het been. Strafschop! De thuisaanhang claimde nog een kaart bovenop, maar scheidsrechter Hermans vond het zo al welletjes. Yves Feys stopte de elfmeter met de voeten. Van de weeromstuit begon de Great Old zich opnieuw nadrukkelijker te manifesteren. De aansluitingstreffer viel amper een minuutje later. Alex Di Gregorio kopte een prima voorzet van Asanda Sishuba tegen de touwen (2-1).

Daar stond KVK even van te zien. Gideon Imagbudu kopte op zijn beurt, naast. Het waren helaas de Antwerpsupporters zelf die hun team een halt toeriepen. Doelman Vandeputte kreeg een voorwerp naar het hoofd geslingerd en de match werd stilgelegd. Gelukkig niet voor lang, maar de stormloop leek gebroken. Helemaal fataal werd het stomme balverlies van Mohammed Cissť in het eigen strafschopgebied. Nong nam het geschenk dankbaar in ontvangst. Nu vond Kortrijkcoach Ferrera het tijd voor enkele wissels, al moest Salou wachten tot na het slotsignaal om het applaus van zijn dolenthoesiaste aanhang in ontvangst te nemen. Onmiddellijk na afloop circuleerde het gerucht als zou Antwerpcoach Jerko Tipuric het debacle van het Guldensporenstadion niet overleefd hebben.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/01/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten - 20' - 38'
4 Bernt Evens - 31'
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
8 Alain Van Mieghem
12 Gideon Imagbudu - 30'
26 Asanda Sishuba
16 GabriŽl Persa
9 Fangzhuo Dong
 
46' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
51' 13 Souleymane Mamam (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in) - 55'
66' 16 GabriŽl Persa (uit)/
17 Jordan Opoku (in)
K.V. Kortrijk
12 Vandeputte
2 Xavier Chen
3 Stťphane Demets
4 Gregory Houze (K) - 13'
5 Mehdi Makloufi
7 Christopher Fernandez
9 Aloys Nong - 14' - 70'
11 Tim Aelbrecht
14 Filston Mongu Nkoy
17 Brecht Verbrugghe
23 Ibrahim Salou - 23'
 
75' 7 Christopher Fernandez (uit)/
18 DaniŽl Calvo (in)
85' 2 Xavier Chen (uit)/
15 Mathias Velghe (in)
85' 11 Tim Aelbrecht (uit)/
20 Thomas Ampe (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
KV Kortrijk - R.A.F.C.?
Yves Feys 182
Alexandre Di Gregorio 85
Alain Van Mieghem 39
Bernt Evens 36
Harald Pinxten 33
Gideon lmagbudu 24
Nafiu Iddrisu 11
Mohammed Cissť 11
Fangzhuo Dong 10
Nana Asare 6
Asanda Sishuba 6
GabriŽl Persa 6
Jordan Opoku 4
Souleymane Mamam 3

Totaal aantal stemmen: 456


Bekijk de totale tussenstand