R. Antwerp F.C.

2 - 3

Zat. 05 februari 2005 - 20.00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.500
 
Scheidsrechter: Paul Wuyts

Lijnrechters: Jean-Michel Soyer - Philip Van Seymortier
 
Veel vraagtekens, weinig antwoord

Eigen bericht - Het vertrek van Jerko Tipuric na drie nederlagen op rij, maakte (psychologisch) moeilijke werkomstandigheden voor de interim-coach op de Bosuil. Een team in nood zet je niet zo maar op enkele dagen terug op de rails. Dat moest Renť Verniers bij zijn tweede invalbeurt als hoofdcoach tot zijn spijt ondervinden. Het vertrouwen opkrikken en daarbovenop drie geschorste spelers vervangen, onder wie twee echte sterkhouders Harald Pinxten en Gideon Imagbudu plus ook nog Edwin Ouon als alternatief voor de tegenvallende Mohammed Cissť, is geen gemakkelijke job. Leek het vooraf al een weinig benijdenswaardige taak, 't werd er alleen maar erger op als bezoeker AFC Tubize verrassend startte met... een doelpunt.

Bij de eerste uitbraak ging de stevige knal van Kenmogne via de hand van Yves Feys tegen de dwarslat. Om de rebound binnen te tikken, stond Sbaa op de juiste plek (3'). Het roodwitte team stelde niet echt teleur, maar liep gebukt onder een collectieve bibberdag. Kwam daarbovenop op het kwartier nog de vroege vervanging van Alex Di Gregorio die enkele minuten eerder (ongestraft) aangepakt werd door de tegenstand. Geel was er dan weer wel voor Bernt Evens voor... protest. De vlaggenmannen hadden het er echt moeilijk mee de buitenspelval juist in te schatten! Dat zijn team nadien wel enkele keren met geel bestraft werd, zinde Tubeke-coach Scifo dan weer niet, liet hij tijdens de persbabbel na afloop weten. Tien minuten voor de pauze zag het er voor R Antwerp FC helemaal benard uit. Nieuwe voorzet over de verdediging waar de kopbalsterkte van Harald Pinxten bijzonder gemist werd. Flammini tikte (over?) randje buitenspel binnen. AFC Tubeke stond, tot tevredenheid van de coach, met twee doelpunten achter de naam.

In een volgende faze stuurde Jordan Opoku GabriŽl Persa in de diepte. Actie die in het strafschopgebied op het gras eindigde. Tweede geel en rood voor Fasano, strafschop voor R Antwerp FC. Een beetje aarzelend trapte de heroptredende Giovanni Fedorow binnen. Alles wat rood-wit was, vatte moed, maar moest toch wachten tot in de tweede helft om opnieuw te juichen.

Onmiddellijk na de pauze werd Souleymane Mamam knap door GabriŽl Persa vrijgespeeld. De jonge flankspeler trapte onbegrijpelijk naast. 't Was maar uitstel. Mooie, snelle combinatie Dejan Mitrovic - Souleymane Mamam - Jordan Opoku. Souleymane Mamam schilderde de voorzet perfect op het hoofd van de alomaanwezige Bernt Evens die onverbiddellijk achter Cousin binnenkopte. Bordjes in evenwicht. Erop en erover, hoopte de steeds minder talrijk aanwezige roodwitte aanhang. En zo leek het even ook. De Tubeekse bank roerde zich, maar kreeg prompt een uitbrander van de scheidsrechter. Nieuweling Denis Dasoul kwam steeds nadrukkelijker in beeld vanop de rechtsachterplaats. Eerst controleerde doelman Cousin zijn lage schotje. Vervolgens trapte hij nipt naast. De bezoekende achterhoede greep steeds vaker naar de buitenspelval om de roodwitte aanvallen af te houden. De storm nam geleidelijk in kracht af. Tubeke koppelde fysieke sterkte aan loopvermogen en kwam opnieuw een rol opeisen. Een doelpunt hing in de lucht, zoveel was duidelijk.

Knappe vleugelverandering, Lusana Mvemba zette voor vanop de linkerflank voor waar Nana Asare geen andere oplossing zag dan tegen het eigem team te scoren, zo bleek later uit de wedstrijdbeelden. Zo kwam het team van Scifo wat gelukkig opnieuw aan de leiding. Met de moed der wanhoop greep de rood-witte bank in. Renť Verniers bracht met Asanda Sishuba extra aanvallende kracht i.p.v. Dejan Mitrovic. Ook de werklustige Alan Grodanic mocht de leeggespeelde Giovanni Fedorow komen doubleren. De drie Tubeekse vervangingen beoogden daarentegen een omgekeerd effect. Nog een keer kwam roodwit in de buurt. Alan Grozdanic werd diep in blessuretijd voor zijn inzet nog beloond met geel. Coach Verniers meende dat zijn team een behoorlijke prestatie had neergezet en vond redenen genoeg om toch een puntje te claimen. In de tabellen zal dat helaas niet terug te vinden zijn. Of de wonderdokter al onderweg is naar de Bosuil, wilde de (hoofdzakelijk) Franstalige pers nog weten. Daarop bleef de interimcoach het antwoord schuldig.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/02/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
10 Denis Dasoul
8 Alain Van Mieghem
4 Bernt Evens - 12' - 52'
19 Nana Asare - 68' (O)
13 Souleymane Mamam
17 Jordan Opoku
11 Dejan Mitrovic - 40'
7 Alexandre Di Gregorio
20 Giovanni Fedorow - 37' (P)
18 Abdul-Nafiu Iddrisu
 
15' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
16 GabriŽl Persa (in)
73' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
26 Asanda Sishuba (in)
87' 20 Giovanni Fedorow (uit)/
25 Alan Grozdanic (in) - 88'
A.F.C. Tubize
1 Sťbastien Cousin
5 Mario Fasano (K) - 31' - 40'
17 Fabrice Lusana Mvemba - 20'
15 Samba Diawara
11 David Vandenbroeck
2 Frederic Stilmant
13 Nicolas Flammini - 35'
18 Georges Dimitriadis
20 Kevin Debroyer
10 Nadia Sbaa - 3'
27 Emmanuel Kenmogne
 
81' 18 Georges Dimitriadis (uit)/
21 Benjamin Lambot (in)
87' 20 Kevin Debroyer (uit)/
19 Julien Catrain (in)
89' 10 Nadia Sbaa (uit)/
6 Gregoire Neels (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - AFC Tubize?
Bernt Evens 268
Yves Feys 72
GabriŽl Persa 32
Denis Dasoul 32
Giovanni Fedorow 27
Alain Van Mieghem 22
Alan Grozdanic 16
Souleymane Mamam 8
Dejan Mitrovic 8
Alexandre Di Gregorio 4
Nana Asare 4
Jordan Opoku 3
Nafiu Iddrisu 2
Asanda Sishuba 1

Totaal aantal stemmen: 499


Bekijk de totale tussenstand