K. Patro Maasmechelen

0 - 0

Zat. 19/03/2005 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: G.S. Maasmechelen

Toeschouwers: 1.800
 
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Gerry Saenen - Barry Barri
 
Beginscore bleef bewaard bij gebrek aan schutters

Eigen bericht - Slechts vijf touringcars en enkele tientallen auto's vonden de weg naar het nieuwe Gemeentelijke Sportcentrum Maasmechelen, thuishaven van fusieclub Patro Maasmechelen. De nogal belabberde resultaten van de rood-witte spelers van de afgelopen weken en de schandelijke discriminatie van de bezoekende supporters met verhoogde prijzen tot €20 (!) zaten daar voor veel tussen. Regi Van Acker wilde met zijn team aanknopen met positievere resultaten. Daarvoor deed hij verrassend genoeg geen beroep op Nana Asare die net als Moumou Cissé (schorsing), Bernt Evens (rug) en Asanda Sishuba (buikspieren) aan de kant bleef. In zijn plaats kwam de ervaren Gabor Bukran. Achteraan behield de Antwerpcoach met Yves Feys, Denis Dasoul, Harald Pinxten, Alain Van Mieghem en Jens Govaerts zijn vertrouwen in zijn volledig Belgische vijftal. Edwin Ouon, terug na zijn vijfweken(!!)lange schorsing, kreeg een zitje op de bank. Fangzhuo Dong liep als enige diep in de spits en werd vanop de flank gesteund door Souleymane Mamam en Alex Di Gregorio die al weken met een weerbarstige vorm worstelt. Eens benieuwd wat dat zou geven...

De match startte met een interventie van de Antwerpstewards in het bezoekersvak vanwege de... zitjes in het gemengde zit- en staanvak. Enkele heethoofden weigerden hun zitplaats in te nemen, waardoor het zicht op het speelveld volledig benomen werd. Dit belette Antwerpdoelman Yves Feys niet van bij aanvang geconcentreerd zijn werk op te knappen. Al in de eerste minuut moest hij een shot door het centrum van Colla met de vuist in corner tippen. De rood-witte verdediging begreep de verwitting. Onder impuls van de werklustige aanvoerder Gideon Imagbudu werd hoger gestoord. De bal kwam voor doel, Fangzhuo Dong kopte in de handen van Patro-doelman Wins. Een Patro-vrijschop vanop zo'n 25m werd in extremis nog een beetje dreigend als Ocak kon verlengen. Fangzhuo Dong werd opnieuw aangespeeld, maar de controle was van matige kwaliteit. Patro trok zich een beetje terug, maar bleef op de counter loeren. Bal recuperen, even in het team rondspelen en dan vliegensvlug diep. Het opzet was simpel en vaak efficiënt. Soms liep dat (over en weer) ook in buitenspel. Fangzhuo Dong stak het halve veld over, maar het schot werd afgeblokt.

Souleymane Mamam deed dat nog eens over, maar liet zich nogal opzichtig van de bal zetten. De scheids wilde van geen fout weten. Vervolgens kopte Harald Pinxten een pass van Alex Di Gregorio richting Fangzhuo Dong, maar die zette net naast. Bij een snelle uitbraak recupereerde Alain Van Mieghem de bal na handspel van Brouwers. De scheids zag enkel een Antwerpse fout. Hij noteerde Alain Van Mieghem bovendien in 't boekje, omdat die het daar uiteraard niet mee eens was. Vastmans trapte de vrijschop van Van De Paar naast. De match ging nu op en neer richting rusten zonder al te hevige emoties. Ook op de tribunes was het rustig, een tromgeroffel over en weer niet te na gesproken. Rusten met 0-0.
Geen van beide coaches was bij het begin van de tweede periode al aan wisselen toe. Herbeginnen met ongewijzigde elftallen, dus. Enigszins zelfde wedstrijdbeeld, al bleef ook roodwit iets vaker op het middenveld steken. De beide verdedigingen bleven nadrukkelijk baas, al deden de aanvallers wat ze konden.

Alex Di Gregorio liep zich de ziel uit het lijf, maar was niet echt gelukkig in zijn passenspel. Aangezien ook het zendbereik van Souleymane Mamam stilaan afliep, volgde coach Van Acker iets over het uur zijn collega en bracht enkele nieuwe jongens in. Edwin Ouon (zeg me waarnaartoe , m'n rechtsachterstek is ver weg...) en voor het eerst sedert heel lang: Giovanni Fedorow. Terwijl de stevige verdediger zwoegend naar zijn doel zocht, was de jonge flankspeler bijna doorlopend aanspeelbaar. De acties oogden scherp, maar de voorzetten waren nog niet zo goedgericht. Hij was nog betrokken in een shirtje-trekincident in de 16m, maar de scheidsrechter zag er eens te meer geen fout in. Meer nog dan Dejan Mitrovic, wierp Gabor Bukran zich op als targetman op het middenveld, maar dan moest hij zich wel hoeden voor (dom) balverlies. Met enkele gesmaakte interventies op de rand en zelfs even buiten zijn doelgebied wierp Yves Feys zich op tot sterkhouder van zijn achterhoede. Na een wegwerpgebaar helemaal op 't einde incasseerde Fangzhuo Dong bij een dubieus buitenspelgeval nog zijn derde gele kaart van 't seizoen.

De beginscore bleef tot het einde bewaard en daar kon iedereen zich uiteindelijk wel mee verzoenen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/03/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
10 Denis Dasoul
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem - 24'
3 Jens Govaerts
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu (K)
11 Dejan Mitrovic
24 Gabor Bukran
7 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong - 87'
 
63' 13 Souleymane Mamam (uit)/
20 Giovanni Fedorow (in)
63' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
2 Edwin Ouon (in)
K. Patro Maasmechelen
1 Koen Wins
18 Marwan El Barham
3 Kenny Van Hoevelen
7 Marco Caramel (K)
12 Davy Brouwers
6 Joeri Vastmans
10 Kurt Van de Paar
8 Jared Colla
16 Gert Geraerts
15 Murat Ocak
19 Pieter Mbemba
 
61' 15 Murat Ocak (uit)/
9 Billy Kucukcolak (in)
89' 12 Davy Brouwers (uit)/
14 Fabrizio Cammalleri (in)