KV Red Star Waasland

2 - 1

Zon. 01 mei 2005 - 15.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Puyenbeke St.-Niklaas

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Marc Goudeseune

Lijnrechters: Luc Leroy - Pascal De Jonge
 
Eindrondeticket finaal ontsnapt...
Eigen bericht - De overwinnelijke roodwitte armada deed Red Star Waasland in grote getale aan. Dat zullen ze zich in St.-Niklaas nog wel een tijdje herinneren. De combi-regeling voerde de talrijke bussen onder begeleiding bijna een uur vooraf Puyenbeke binnen. Om niet van verveling om te komen richtten de bezoekende fans prompt een 'Antwerp zingt' aan. Volume genoeg om twee stadions ver te klinken. Het vel van de lokale trommelaar schrok er zodanig van dat het prompt in mekaar schrompelde. Nooit werd nog iets van het instrument gehoord. Grote verrassing tijdens de opwarming en aan de aftrap was Alain Van Mieghem. Vrijdag nog getest en goed bevonden bij de invallers, nu dus al opnieuw van de partij. Onverwacht op rechtsachter: Harald Pinxten die de zieke Edwin Ouon moest vervangen. Het duo Gabor Bukran-Denis Dasoul kreeg centraal het vertrouwen van hun coach. Jens Govaerts completeerde op linksachter de bezoekende afweergordel.
De sups van Deurne-Noord hadden er dus al ruim een speelhelft opzitten, toen het eindelijk begon. Onder de loden hitte van een vroegzomerdag trok de match zich bijzonder traagjes op gang. De beide coaches hadden het belang van de match in hun tactisch concept ingebouwd. De bezoekers, voor de gelegenheid in blauwe uitrusting, verdedigden bijzonder laag. Alain Van Mieghem werd als waterdrager tussen de linies gestuurd en deed dat met een niet aflatende ijver. De XI van kersvers Waasland-coach De Maesschalck wachtten de offensieve invalletjes van de Great Old op. Eens in balbezit tikten ze op de eigen helft het tempo uit de wedstrijd en probeerden dan meestal via de linkerflank van Jurgen VDB te ontsnappen. Op de buitenspelvlag die te pas en te onpas boven Puyenbeke wapperde, stokte over en weer de vlucht richting doel. Meer dan een half uur ver en de beide doelmannen hadden werkeloos staan toekijken. Dan moest Waaslandsluitstuk Hofman voor het eerst echt aan 't werk. Hij zweefde een listige vrijschop van Giovanni Fedorow na fout op Arthur Gomez, in hoekschop. Nog voor de pauze knalde diezelfde Arthur Gomez een vrije schietkans zo maar voorlangs. Het was nog alle hens aan dek bij de roodgelen. De bal over de goedgevulde ere-tribune keilen, zorgde er mee voor om die eerste 45' ongeschonden door te komen. Rusten met een dubbele nul na een wat matte en ontgoochelende eerste helft.
Dan begon die tweede periode aardig wat anders. Coach Regi Van Acker bracht met het duo Dejan Mitrovic-Nana Asare nieuwe (aanvallende) impulsen mee uit de kleedkamer. De groep was amper herschikt, of Gideon Imagbudu verloor het duel van ex-Bosuil Anders Nielsen. In ťťn flitsende beweging stak hij de bal richting Meeusen die moeiteloos in de verste hoek kon binnenprikken. Yves Feys en bij uitbreiding een beetje heel roodwit leek geklopt. Onder impuls van de niet versagende twaalfde man kropen ze vlug recht bij R Antwerp FC. 'Give us a goal,' was een niet mis te verstane opdracht. Het regende diepe ballen, maar daar lustten ze bij Waasland wel pap van. Tegen die knappe infiltratie tot op de achterlijn en die bijzonder scherpe pass van Jordan Opoku en de alerte deviatie van Arthur Gomez in doel, stonden ze dan weer compleet machteloos (1-1). Een uur ver en het eindrondeticket verhuisde zo opnieuw van kamp. Met de extra aanvallende kracht van Nafiu Iddrisu, greep roodwit de macht zonder echt bij machte te zijn om heel veel boel in de zestienmeter te maken. Dan gebeurde dat aan de overkant heel wat efficiŽnter. Arthur Gomez won voor een keertje een luchtduel aan de middellijn en buffelde de uittrap van Yves Feys richting eigen verdediging. Maes was echter het vlugst op de bal. Yves Feys kwam het dreigende gevaar nog tegemoet lopen. Tevergeefs. De Antwerpportier werd een tweede keer door Meeusen gevloerd. Het einrondeticket stak opnieuw in de Wase achterzak. Met de moed der wanhoop en met de reserves die nog restten, perste de Great Old er nog een (ongeordend) slotoffensief uit. Heel even leek er iets in de maak. Nana Asare werd nog een keertje onderuit geschoffeld in de grote rechthoek. Scheidsrechter Goudeseune zag er... een indirecte vrije schop in die slechts centimeters naast de staak buitenzoefde. Zelfs een extraatje van vijf minuten volstonden niet meer voor R Antwerp FC om de opgelopen schade goed te maken. Nog een keer had Waasland daarvoor de bravoure van doelman Hofman nodig. Na het slotsignaal barstte er een lokaal feestje los. Roodwit droop teleurgesteld en toch ook een beetje kwaad af. De supporterscommentaren logen er niet om!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/05/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
10 Denis Dasoul - 15'
5 Harald Pinxten
4 Bernt Evens
3 Jens Govaerts
12 Gideon Imagbudu - 77'
6 Gabor Bukran
8 Alain Van Mieghem
17 Jordan Opoku
20 Giovanni Fedorow
15 Arthur Gomez - 62'
 
46' 10 Denis Dasoul (uit)/
19 Nana Asare (in)
46' 20 Giovanni Fedorow (uit)/
11 Dejan Mitrovic (in)
60' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
KV Red Star Waasland
1 Tom Hofman
3 Jurgen Van Den Bossche - 36'
4 Kristof De Witte
9 Matthias Geldof
22 Jerry Poorters
6 MichaŽl De Meyst
8 Rory Hegelmeers
23 Abou Keita
7 Anders Nielsen
11 Sammy Van Den Bossche
16 JŁrgen Meeusen - 48' - 81'
 
65' 9 Matthias Geldof (uit)/
20 Christof Maes (in)
70' 8 Rory Hegelmeers (uit)/
2 Jan Van Damme (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
Red Star Waasland - R.A.F.C.?
Arthur Gomez 71
Jens Govaerts 38
Alain Van Mieghem 29
Nafiu Iddrisu 28
Yves Feys 22
Gabor Bukran 19
Nana Asare 16
Harald Pinxten 15
Dejan Mitrovic 14
Jordan Opoku 11
Giovanni Fedorow 11
Gideon lmagbudu 10
Bernt Evens 10
Denis Dasoul 7

Totaal aantal stemmen: 301


Bekijk de totale tussenstand