R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zon. 08/05/2005 15:00 u.

R. Exc. Virton

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Cédric Baurain - Marc Grandrath
 
Zachte landing in de eindronde
Eigen bericht - Na de gemiste partij op Waasland was een ding zonneklaar: R Antwerp FC moest hoog inzetten om achteraf (waarschijnlijk) met lege handen achter te blijven. Eigen schuld, dikke bult. Daarmee had niemand rekening willen houden zo'n tien maanden geleden. Nu was aanblik en toon helemaal anders op de Bosuil. Niet dat de aanhang er nog veel oren naar had. De weinig overgebleven supporters protesteerden dat het een 'lieve lust' was, daar kon niemand naast kijken. Verre van ideale omstandigheden voor coach Regi Van Acker en zijn spelers om dat laatste troefkaartje uit te spelen.

Er was niet alleen verloren in cijfers de voorbije weken, ook het spelerspotentieel had alweer averij opgelopen. Naast de al bijna vergeten geblesseerden Asanda Sishuba, Fangzhuo Dong en Alex Di Gregorio, vielen met Gideon Imagbudu en de wat omstreden Denis Dasoul nog twee spelers ten prooi aan de geelzucht van de arbitrage. De Antwerpcoach koos met Nafiu Iddrisu als maatje voor Arthur Gomez en Alain Van Mieghem als foerier voor een offensieve oplossing.

Al in de eerste minuut was alles bijna verloren. Een zichtbaar gespannen Bernt Evens tikte te kort richting Yves Feys. De Antwerpdoelman moest alles uit de kas sleuren om nog tijdig te ontzetten. De boosdoener zal het gehoord hebben! Met kort passenspel zocht roodwit naar vertrouwen, maar meestal haperde er wat in de afwerking. Zetten de ploegmaats spits Arthur Gomez voor doel af, viel het schot te zwak uit. Miste hij de bal van een haartje. Of ging de kopslag naast. De buitenspelval was ondertussen een toenemende bron van ergernis, al lieten de tribunes bitter weinig van zich horen. Dejan Mitrovic en Arthur Gomez boksten samen een leuke kans in mekaar. De afwerking miste elke precisie en nu reageerde het publiek met een striemend fluitconcert. Uitgesteld, (nog) niet verloren. Bij de volgende collectieve aanval brachten Gabor Bukran, Harald Pinxten en een aarzelende Nafiu Iddrisu hun maatje Jordan Opoku voor doel. Met een snelle beweging prikte de jonge Ghanees zijn derde van het seizoen naast doelman Leyder binnen. 't Waren allemaal belangrijke en bovendien knappe goals. De jongens van Virton-coach Jean Thissen deden defensief goed werk, maar raakten niet onder de aanrollende druk uit. Arthur Gomez via Leyder in corner, Jordan Opoku net naast en Harald Pinxten met een kopslag naar de grond, kwamen er dicht bij. Een rechtstreeks binnengetrapte vrijschop van Nana Asare werd wegens de hinderlijke aanwezigheid van Nafiu Iddrisu afgevlagd en door scheidsrechter Delacour niet geheel terecht afgekeurd. In zicht van de rust trapte Alain Van Mieghem onbesuisd richting wolken.
"Kansen voor een karton," vatten we de woorden van de coach Van Acker een beetje vrij samen, maar het waren de 'gunstige' tussenstanden op de andere velden die het Bosuilpubliek ontdooiden. De stadionomroeper gaf ze strategisch bijna in het eerste fluitsignaal van de tweede spelperiode. Een gunstige wind waaierde de aanmoedigingen over Deurne-Noord. De spelers vonden als vanzelf hun tweede adem. Een verre vrijschop van Harald Pinxten belandde via een groenwit omweggetje bij Arthur Gomez. Uit de draai en van ver buiten het strafschopgebied knalde hij schitterend in de winkelhaak. Vier op een rij en 2-0! Iedereen op de banken. In de euforie van het doelpunt koos Coquelet zijn moment om ook al een verre vrijschop rechtstreeks op de slof te nemen en overhoeks binnen te knallen. Nu moest er weer dringend wat spanning af. Regi Van Acker kweet zich behoorlijk van die taak door een zoveelste dubieuze buitenspelgeval ostentatief te kritiseren. Het kwam de Antwerpcoach op een forse uitbrander van de Waalse scheidsrechter te staan. De roodwitten trokken ondertussen een ietsje dieper achteruit. Het gaf de indruk of de bezoekers uit Virton kwamen iets beter in de partij. Gevaar leverde het voor Yves Feys alleszins niet op. Behalve dan die ene keer dat Coquelet de lat viseerde. De rebound werd voor de lijn door Gabor Bukran kalmpjes weggeborsteld. Toch meer werk aan de overkant. Het kwam kilometervreter Nafiu Iddrisu letterlijk op een slag tegen het hoofd te staan. Delacour zag er geen graten in. Zelfs na een duidelijk handspel in de fatale zone, duurde het tergend lang om de bal op de stip te blazen. Nu was groenwit protest geen bezwaar! Hoewel het publiek Bernt Evens achter de bal schreeuwde, nam Dejan Mitrovic kordaat zijn verantwoordelijkheid. De bal ging feilloos binnen (3-1). Arthur Gomez was toen al gewisseld. Kort voor tijd kreeg Alain Van Mieghem zijn verdiende applausvervanging. Helemaal in blessuretijd nam Bernt Evens 'afscheid' van zijn trouwe aanhang. Het was toen al duidelijk dat er nog opdrachten in de geliefde kleuren zullen volgen, mogelijk ook voor kwekeling Kevin Baert die zijn eerste competitieminuutjes sprokkelde. De Antwerpcoach was blij met de zachte landing in de eindronde, gaf hij tijdens de persconferentie grif toe. Gevraagd naar zijn ambities, was hij veel minder mededeelzaam. Hij trok het gezicht in de plooi en daarmee moesten de aanwezige persmensen het doen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/05/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
24 Gabor Bukran
4 Bernt Evens
3 Jens Govaerts
17 Jordan Opoku - 21' - 25'
8 Alain Van Mieghem
11 Dejan Mitrovic - 77' (P)
19 Nana Asare
18 Abdul-Nafiu Iddrisu
15 Arthur Gomez - 51'
 
75' 15 Arthur Gomez (uit)/
20 Giovanni Fedorow (in)
86' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
22 Christophe Préseaux (in)
92' 4 Bernt Evens (uit)/
2 Kevin Baert (in)
R. Exc. Virton
1 Michael Leyder
19 Mathieu Godart
6 Steve Gustin
23 Nomouke Sissoko
4 Dimitri Wavreille
17 Nicolas Derhet
5 Jérôme Marechal
8 Johann Culianez
9 Jonathan Dewalque
20 Philippe Simonis
18 Emmanuel Coquelet - 52'
 
54' 17 Nicolas Derhet (uit)/
7 Djibril Mandefu (in)
54' 9 Jonathan Dewalque (uit)/
16 Aurélien Joachim (in)
82' Jéröme Marechal (uit)/
13 Germain Marloye (in)