S.V. Wevelgem City

1 - 2

Zat. 24 juli 2004 - 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Poezelhoek

Toeschouwers: 500
 
Scheidsrechter: Jan Ameel

Lijnrechters: Van Craeyvelt - G. De Spiegelaer
 
Twee prima assists van Moumou Cissé

Eigen bericht - Niettegenstaande de 1-2 overwinning bij het hardnekkig weerwerk biedende KSK Wevelgem City, kwamen helaas opnieuw enkele opvallende pijnpunten in het rood-witte spel aan het licht. Al na twee minuten kroop, of beter gezegd snelde het elftal van coach Claude Verspaille naar voorsprong. Rechtsachter Mohammed Cissé, die voor de pauze doorlopend te weinig aanspeelpunten vond, werd afgetroefd door Vermeulen. De Wevelgemse nr. 18 lanceerde vliegensvlug Djesa. Met een simpele beweging sneed de Wevelgemse kleurling door het centrum van de rood-witte verdediging. Yves Feys vervolgens kloppen, was slechts kinderspel.

De Bosuilploeg dus op achtervolgen aangewezen. Aanvankelijk hadden de bezoekers niet al te veel moeite hun wil op te dringen. Op het kwartier al het eerste tegendoelpunt. Een scherpe voorzet van Mohammed Cissé vond het hoofd van Christophe Présaux die zijn club op gelijke hoogte kopte. Hij schreef daarmee een tweede (kopbal)doelpunt op zijn conto. R Antwerp FC combineerde, domineerde, bleef druk naar voren zetten, maar verstrikte zich rond de zone van de waarheid. Niet alleen Gabriël Persa won weinig offensieve duels... ook Souleymane Mamam leed te veel balverlies... En het moet bovendien gezegd de passing was verre van loepzuiver. Het rood-witte veldoverwicht leverde al bij al dus niet veel kansen op. Wevelgem City probeerde, verbaal ondersteund door zijn coach, tegen te prikken. De thuisploeg liep zich telkens vast in de buitenspelval. Een van de potige lokale tussenkomsten werd niet voor het laatst met geel bestraft.

De gelijke ruststand werd onmiddellijk na de pauze omgebogen in bezoekende voorsprong. De voor Dejan Mitrovic ingevallen Alex Di Gregorio plaatste een voorzet van alweer Mohammed Cissé strak naast de paal tegen de touwen (1-2). De rood-witte fans maakten zich op voor een feestje. Daarvan kwam helaas niks in huis: de match sudderde die hele tweede periode op een matig tempo, het rood-witte combinatiespel stokte en er was te weinig body voor doel. Bracht de snelle Giovanni Federow de bal dan eens gevaarlijk vanop de linkerflank voor, was er niemand om er wat mee aan te vangen. Stevig naar doel trappen, bijvoorbeeld.

De bezoekende fans uitten hun ongenoegen en vooral Bernt Evens moest het enkele keren ontgelden. De KSK-patron stuurde een vijftal verse krachten tussen de lijnen en ook Antwerpcoach Tipuric wisselde een paar keer. Het reuzegrote bezoekende afwerkersprobleem werd er allerminst mee opgelost. Fangzhuo Dong is ondertussen terug, maar bleef 90 minuten op de bank. De jonge Chinees sukkelt helaas met een rugblessure. Enkele van de 'oudgedienden' lijken al langer 'thuis'gekomen, maar mogen nu ook dringend op de Bosuil landen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/07/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys (K)
6 Moumou Cisse
5 Harald Pinxten
15 Christophe Préseaux - 15'
4 Bernt Evens
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
8 Alain Van Mieghem
10 Dejan Mitrovic
17 Gabriël Persa
19 Giovanni Fedorow
 
46' 10 Dejan Mitrovic (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in) - 48'
71' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
9 David Van Passel (in)
71' 12 Gideon Imagbudu (uit)/
14 Jens Govaerts (in)
79' 6 Moumou Cisse (uit)/
16 Alan Grozdanic (in)
79' 15 Christophe Préseaux (uit)/
11 Dennis Leonidas (in)
S.V. Wevelgem City
1 Christ Deryckere
2 Fabrice Staelens (K) - 88'
4 Michael Baeten
6 Lieven Vanhecke
8 Bruno Verhaeghe
7 Lionel Viola - 38'
18 Mathy Vermeulen
20 Didier Haeck
17 Jouda Poclair - 67'
19 Gregory Nuyttens
9 Djelo Djesa - 2'
 
63' 20 Didier Haeck (uit)/
16 Maarten Noppe (in)
63' 6 Lieven Vanhecke (uit)/
13 Bjorn Vandaele (in)
65' 7 Lionel Viola (uit)/
14 Brice De Kegel (in)
68' 9 Djelo Djesa (uit)/
11 Drame Serigne Ababacar (in)
82' 17 Jouda Poclair (uit)/
5 Nico Declerck (in)