R. Antwerp F.C.

4 - 0

Zon. 14 januari 2001 - 15.00 u.

M.V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 300
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke
 
R Antwerp FC veegt de vloer aan met zwakke Nederlanders
DEURNE - R Antwerp FC had gisteren geen moeite om afstand te nemen van een ontstellend zwak MVV. De Nederlandse tweedeklasser, die vorige week nochtans gelijkspeelde tegen RSC Anderlecht, kon op geen enkel moment de indruk wekken een sparringpartner van betekenis te zijn voor R.A.F.C. De Great Old overklaste de Nederlanders in alle linies en voor doelman Kris Mampaey was de uitdaging vooral om niet om te komen van de kou. Enige minpunt was, hoe raar het bij de ruime winstcijfers ook mag klinken, de gebrekkige afwerking.

Pas na de rust scoorde rood-wit tegen een aanvaardbaar percentage. Voor de pauze werden zoveel open kansen vakkundig de nek omgewrongen dat het niet mooi meer was. Enkel Sandro Da Silva wist op slag van rust doelman Spillmann te verslaan. Voordien had de Braziliaan al drie open kansen gemist, hadden Noureddine Ziyati en Jurgen De Neys de paal getroffen. De Nederlandse doelman moest ook al zijn kunnen tonen op schoten van Tony Sergeant en James 'Jim' Davis, die van bij de aftrap mocht opdraven en een prima wedstrijd speelde op de rechterflank.

De moeilijk bespeelbare grasmat maakte goed voetbal zowat onmogelijk en mag in enkele gevallen als excuus worden ingeroepen. Opdracht nummer één voor de spelers was zich letterlijk staande houden. R.A.F.C. slaagde daar veel beter in dan het knoeiende MVV, dat in negentig minuten geen enkele keer in de buurt van Kris Mampaey geraakte. Pas na de rust en niet toevallig na de inbreng van Patrick Goots kon de Great Old zijn overwicht ook echt in doelpunten omzetten. Twee keer was het Patje Goots zelf die aan het kanon stond. Een kwartier voor tijd legde Jim Davis na een knappe persoonlijke actie de eindcijfers vast. Gunter Ribus verzuimde vanop de strafschopstip de score nog op te drijven.

De wedstrijd eindigde met een knokpartij na een incident tussen Patje Goots en Luthuli. Ref Ver Eecke besloot wijselijk twee minuten voor tijd een einde te maken aan de wedstrijd.
(J.V.C. - bron: GvA - 15/01/2001)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kris Mampaey
7 Gunter Ribus
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
20 Jurgen De Neys
18 Jim Davis - 74'
10 Noureddine Ziyati
14 Tony Sergeant
6 William Verbeeck
11 Sandro da Silva - 45'
26 Ki-Hyeon Seol
 
46' 26 Ki-Hyeon Seol (uit)/
19 Patrick Goots (in) - 53' - 68'
46' 11 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
46' 20 Jurgen De Neys (uit)/
5 John O'Shea (in)
60' 6 William Verbeeck (uit)/
8 Marc Van Britsom (in)
61' 14 Tony Sergeant (uit)/
23 Alen Orman (in)
M.V.V.
Hans Spillmann
Dave Van Bogaert
Pim Moonen
Michel Vonk
Jack Vaessen
Bobby Kociski
Thomas Caers
Ralph Van Dooren
Rob Nuyts
John Mutsaers
Roland Hollanders
 
46' Dave Van Bogaert (uit)/
Denny Spronck (in)
46' Jack Vaessen (uit)/
Jeroen Van Staveren (in)
46' Thomas Caers (uit)/
Shisayo Luthuli (in)
46' Roland Hollanders (uit)/
Husseyin Karapinar (in)