R.S.C. Anderlecht

2 - 0

Vrij. 09 februari 2001 - 20.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: C. Vandenstockstadion

Toeschouwers: 25.598
 
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters: Louis-Marie Paul - Marco Venditti

Vierde official: Serge Gumienny
 
Anderlecht makkelijk voorbij R Antwerp FC
ANDERLECHT - R Antwerp FC heeft de Champions League-voorbereiding van RSC Anderlecht niet in de war kunnen brengen. De hard knokkende neo-eersteklasser, vroeg met 10 man, leed zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden. De thuisreeks van RSC Anderlecht (36 op 36) wordt alsmaar indrukwekkender. De vijfpunten-voorsprong op Club Brugge KV zou wel eens beslissend kunnen zijn.

Het vorige duel tegen R.A.F.C. bleek voor RSC Anderlecht een slechte waardemeter alvorens Het Kanaal over te trekken. Radzinski blikte in september rood-wit in met 0-3 maar ging met zijn maats enkele dagen later bij Manchester United zwaar ten onder (5-1). Dinsdag moet in Leeds blijken of de ploeg van Regi Van Acker werkelijk een slechte sparringpartner is. Vertrouwen kon RSC Anderlecht vrijdagavond in ieder geval in overvloed opdoen. Na 23 minuten was het al over en uit met de Great Old. Oorzaak was net als op RSC Charleroi een rode kaart. Deze keer kreeg RSC Anderlecht er een penalty gratis bij. Stefan Leleu die de lichte trekfout op Koller beging, liet met het bekende omkoopgebaar naar het publiek weten wat hij van de beslissing vond. Vaste penaltynemer Radzinski kon het worst wezen. Hij schoot zijn 18e van het seizoen binnen en spurtte weer wat weg van Jestrovic, nummer twee in de topschuttersstand.

Tot dan had rood-wit zo goed en zo kwaad het ging standgehouden. Koller werd bij elke aanval door Stefan Leleu, John O'Shea en Jonas De Roeck het springen en koppen belet. Radzinski kwam nooit in scoringspositie. Het gevaar kwam uit de tweede lijn. Een soms sublieme Stoica trof de paal, dribbelwonder Aruna - voor de tweede keer aan de aftrap - dolde met Gunter Ribus. R.A.F.C vocht als een leeuw, maar het uitverdedigen liet vooral bij John O'Shea en Alen Orman te wensen over. Zonder Patje Goots die verrassend de plaats moest ruimen voor rebel Sandro Da Silva, kon de Great Old nooit dreigen. De Braziliaan, voor het eerst in 2001 aan de aftrap, voerde enkele leuke nummertjes op, maar stond er alleen voor. Ki-Hyeon Seol kon nooit hardmaken waarom Hiddink hem moet selecteren voor het WK in eigen land.

Eens de voorsprong bereikt, haalde RSC Anderlecht de voet van het gaspedaal. De aanvalsgolven werden zeldzamer. De gedachten gingen stilaan al naar Leeds. Kris Mampaey moest wel enkele keren redding brengen, maar R.A.F.C. haalde zonder veel kleerscheuren de pauze. Met een fantastische knal van Dheedene (2-0) net na de rust dreigde voor de bezoekers toch weer een afstraffing. Gelukkig voor rood-wit stond het vizier van Koller en Aruna niet scherp. Kris Mampaey was in zijn dagje. Juichen deed het publiek wel nog, maar daarvoor zorgde La Louvière. Het bracht RSC Anderlecht weer wat dichter bij de titel. Intussen bloedde de wedstrijd dood. Milojevic moest zijn eerste bal pakken in de 92e minuut, een vrijschop van de ingevallen Patje Goots.

Anderlecht heeft nu 57 punten, dat zijn er 18 minder dan op het eind van vorig seizoen. Met nog 13 matchen te gaan staat het nu al vast dat het straks hoger scoort dan 75 punten. Voor R.A.F.C. is er geen man overboord. Het ging ondanks de vroege uitsluiting niet af zoals KSC Lokeren (8-0), RSC Charleroi (7-2) of nog KSK Beveren (4-0). En het is niet tegen RSC Anderlecht dat het punten moet halen, al dateerde de laatste nederlaag in het Astridpark van het seizoen '94-'95. Regi Van Acker heeft makkelijkere wedstrijden om zich van de redding te verzekeren en de 30 à 35 punten te halen die hij daarvoor genoeg vindt. Al mikt Regi beter op 35 eenheden. RWDM zakte 3 seizoenen geleden ondanks zijn 31 punten...
(bron: www.gva.be - 10/02/2001)
 
Minuut per minuut
04' Stoica schiet van net buiten de grote rechthoek op de paal.
16' Listig balletje van Koller in het zijnet.
22' Stoica tot bij Koller. Het schot van de kersverse Gouden Schoen gaat via de hand van Stefan Leleu in hoekschop.
23' G O A L: boogballetje van Dheedene voor Koller. De Tsjech wordt neergetrokken door Stefan Leleu die meteen rood krijgt. Uiteraard penalty voor paarswit, keurig omgezet door Radzinski (1-0).
26' Sandro Da Silva trapt een hoekschop, Bernt Evens kopt naast.
42' De in duidelijke buitenspelpositie door Stoica aangespeelde Koller, mag toch doorgaan. Hij geraakt niet voorbij Kris Mampaey.
52' G O A L: schitterende vrijschop van Dheedene. Kris Mampaey kan alleen maar toekijken hoe de 2-0 in de verste hoek binnengaat.
65' Koller knalt vanuit een scherpe hoek voorlangs.
67' Poging van Aruna Dindane, net over.
68' Snelle Anderlecht-aanval via veel stationnetjes. Koller en Aruna Dindane verknoeien de kans.
71' Schot Baseggio, Kris Mampaey redt met de voet.
(Bron: GvA website - 10/02/2001)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kris Mampaey
23 Alen Orman
3 Stefan Leleu - 23'
5 John O'Shea
4 Bernt Evens
10 Noureddine Ziyati
16 Jonas De Roeck
14 Tony Sergeant
7 Gunter Ribus
11 Sandro da Silva
26 Ki-Hyeon Seol
 
68' 11 Sandro da Silva (uit)/
19 Patrick Goots (in)
83' 16 Jonas De Roeck (uit)/
6 William Verbeeck (in)
84' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
R.S.C. Anderlecht
23 Zvonko Milosevic
16 Bertrand Crasson
5 Glen De Boeck
2 Aleksander Ilic
9 Didier Dheedene - 52'
4 Yves Vanderhaeghe
10 Walter Baseggio
11 Alin Stoica
26 Aruna Dindane
13 Tomas Radzinski
8 Jan Koller
 
72' 26 Aruna Dindane (uit)/
Souleymane Youla (in)
78' 16 Bertrand Crasson (uit)/
14 Patrick Van Diemen (in)
83' 11 Alin Stoica (uit)/
15 Besnik Hasi (in)