R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zon. 22 mei 2005 - 16.00 u.

KV Red Star Waasland

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Jean-Philippe Lannoy - Jean-Marie Thijs
 
Bewogen laatste kwartier

Eigen bericht - Coach R.V.A. kon niemand uit zijn indrukwekkend langdurige blessurelijst recupereren. Wel integendeel. Vanwege gele ziekte mocht hij Harald Pinxten, die nochtans opvallend gezond samen met zijn familie vanuit de tribune toekeek, evenmin te werk stellen. Met Christophe Préseaux op rechtsachter koos de coach voor de minste pijn. Beweeglijk(st)e spits werd Nafiu Iddrisu, geassisteerd door Giovanni Fedorow. Arthur Gomez landde samen met Gabor Bukran en Alan Grodanic op de bank.

Langdurig werkten die keuzes evenwel niet. Nog in de eerste helft werd de jonge Ghanese spits (onbestraft) aangetikt. Na verzorging kwam hij slechts als een schaduw van zichzelf weer en moest niet veel later vervangen worden. De match was dan al meer dan een half uur oud. De hoogtepunten oogden bijzonder schaars. "Eentje" vroeg zijn centjes laconiek terug. 't Was inderdaad knokkersvoetbal, waarvoor het publiek de handen maar niet op mekaar kreeg. "Gelukkig ook geen vroege (tegen)doelpunten," schamperde een Antwerpziel. Het aanvalsspel van de bezoekers in afschuwelijk lelijke zwarte uitrustingen, geraakte nog niet in de buurt van Yves Feys. De duo's Dasoul-Préseaux en Evens-Govaerts verstonden mekaar wonderwel.

Eerstgenoemde vertolkte een opgemerkte rol en speelde moeiteloos een ander (lelijk) spandoek in de vernieling. De opbouw van de thuisploeg sprankelde al evenmin, al was er heel vroeg in de partij al een kansje voor Alain Van Mieghem. En de scheidsrechter? Hij streek de Antwerpaanhang meermaals tegen de haren in. Flagrant werd het pas als een handspel zo groot als de Lievevrouwetoren enkel Waasland balvoordeel opleverde. Bezoekende coach Danny De Maesschalck was de enige andere aanwezige die niks had gezien, bleek achteraf tijdens de persbabbel.

Keek Yves Feys werkelijk werkeloos toe? En zijn overbuur Hofman? Moest toch een keertje met de vuisten in hoekschop weren op een trap uit stilstand van Nana. Knalden de thuisspelers dus evenmin ruiten stuk, Nana en Jordan zorgden wel voor enkele fraaie infiltraties. Een ongevaarlijk ogende voorzet van Jens Govaerts viel pal op het dak van het doel. Arthur Gomez leverde een poging tot halve omhaal af. En Giovanni Federow? Had al een paar keer de goal van heel ver had gemist. Even voor het rustsignaal ging hij nogmaals op avontuur. Alles en iedereen liet begaan. Doelman Tom Hofman zag de schicht uit de linkervoet pas als hij al in het dak van het doel stak (1-0). Alain Van Mieghem viseerde de linkerbenedenhoek. Het knapste schot kwam evenwel van KVRS Waasland.

Een bijzonder verre poging van even over de middellijn zoefde het doel van Yves Feys slechts rakelings voorbij. Roodwit voor het eerst in de eindronde aan rusten toe met een voorsprong.
Geen wijzigingen na de pauze, want elk van de teams had met Anders Nielsen (W.) en Arhtur Gomez dan al een invaller opgebruikt. Nana Asare kwam terug met een indrukwekkende knietaping en zo vielen de vleugelveranderingen met Jordan Opoku beter op. Het spelbeeld wijzigde aanvankelijk weinig, met R Antwerp FC dat domineerde. Nana zette een eerste kansje pal naast. Waasland kwam gaandeweg hoger storen en meer balbezit opeisen. Het afgekeurde doelpunt van Meeusen, zette kwaad bloed in het Wase kamp. En het was beslist niet het laatste (vlag)incidentje dat voor verzuring zorgde.

Het bleef voor de bezoekers opletten geblazen. Arthur Gomez snelde de rechterflank af. Leverde een mooie pass af aan Nana die evenwel te zwak inschoot. Pal op driekwart van de partij knalde Van Mieghem op doelman Hofman, Nana prikte de rebound tegen de paal. Dit had de geruststellende voorsprong moeten zijn! Red Star putte nieuwe moed en lanceerde het slotoffensief. Leverde dat aanvankelijk enkel Alain Van Mieghem zijn (tweede) karton op, dan ging op de 84' de alarmbel loeien. Meeusen geraakte dank zij Van den Bossche simpelweg voorbij Bernt Evens en de bal stak al achter de verbouwereerde Yves Feys (1-1). Niks te doen gehad en nu toch geklopt! Het venijn stak 'm duidelijk in de staart. Bernt Evens stak even een hand uit richting Van den Bossche en de bal viel gezwind op de stip, met gele kaart bovenop.

Keita schoot, met een zucht van opluchting op alle Antwerpse banken, huizenhoog over. Met de moed der wanhoop, trok roodwit naar voren. De ingevallen Alan Grozdanic mocht aan de eerste paal helemaal ongehinderd binnenkoppen. 2-1!! De kleine Pinxten had dit doelpunt door sanitaire verwikkelingen, gemist, maar hij was er niet minder gelukkig om! "Mijne papa kan dit ook heel goed," voegde hij er nog aan toe. Heel diep in blessuretijd werd Giovanni Federow nog getrakteerd op geel en een kopstoot van een Waaslander. Scheidsrechter Bréda stuurde ter compensatie van zijn eigen onvermogen een protesterende coach Van Acker naar de tribune. Einde van een niet zo hoogstaande, maar bijzonder bewogen wedstrijd. De Great Old redde op deze manier de spankracht van de partij op De Leunen, ook al is KSV Roeselare indrukwekkend ver weg.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/05/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
22 Christophe Préseaux
4 Bernt Evens - 87'
10 Denis Dasoul
3 Jens Govaerts
12 Gideon Imagbudu
8 Alain Van Mieghem (K) - 82'
17 Jordan Opoku
19 Nana Asare
18 Abdul-Nafiu Iddrisu
20 Giovanni Fedorow - 43' - 93'
 
34' 18 Abdul-Nafiu Iddrisu (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
77' 19 Nana Asare (uit)/
25 Alan Grozdanic (in) - 92'
85' 15 Arthur Gomez (uit)/
24 Gabor Bukran (in)
KV Red Star Waasland
1 Tom Hofman
2 Jan Van Damme
5 Wim Walschaerts
22 Jerry Poorters
6 Michaël De Meyst
8 Rory Hegelmeers - 58'
11 Sammy Van Den Bossche - 84'
9 Matthias Geldof - 39'
16 Jurgen Meeusen
19 Sebastien Dufoor (K)
20 Christof Maes
 
26' 19 Sebastien Dufoor (uit)/
7 Anders Nielsen (in)
55' 9 Matthias Geldof (uit)/
15 Thomas Broeckaert (in)
63' 8 Rory Hegelmeers (uit)/
23 Abou Keita (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - Red Star Waasland?
Alan Grozdanic 183
Giovanni Fedorow 92
Bernt Evens 24
Yves Feys 22
Nana Asare 22
Christophe Préseaux 20
Alain Van Mieghem 19
Jordan Opoku 13
Jens Govaerts 11
Denis Dasoul 8
Gideon lmagbudu 5
Arthur Gomez 5
Nafiu Iddrisu 2
Gabor Bukran 1

Totaal aantal stemmen: 427


Bekijk de totale tussenstand