Toeschouwers: 850

Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Eric Thiry - Johny Kiesekoms

Voorsprong alweer knullig weggegeven

Eigen bericht - In een match die er niet meer toe deed, was er blijkbaar maar een man die zich nog de moeite getroostte om er (over)ijverig tegenaan te fluiten: scheidsrechter Jean-Baptist Bultynck die sedert half oktober 2003 naargeestige herinneringen over zich afroept. Coach Regi Van Acker beschikte maar over een smalle kern van veertien effectieven. Volgende donderdag valt daar na vier bijzonder lichte kaarten, gelukkig enkel de (geschorste) Giovanni Fedorow af.

De enige op 'niveau' van een tweedeklasser was dus de scheidsrechter, want wat de beide ploegen ook probeerden, de weinige toeschouwers bleven een hele eerste helft op hun honger zitten. Toch stond de thuisploeg al voor het kwartier op voorsprong. Na een vloeiende combinatie waar Van Riel, Meeusen en ex-Bosuil Nielsen een voet in hadden, vloerde Jurgen Van Den Bossche invallersdoelman Dennis Duinslaeger. De inzet van de Great Old werd nog voor de rust beloond met drie gele verwittigingen voor Gideon Imagbudu, Edwin Ouon en Alan Grozdanic. De Antwerpaanhang deed er nog een paar niet mis te verstane verwensingen en scheldwoorden bovenop. Rusten met 1-0.

Na de peptalk van coach Regi Van Acker, begon de Great Old veel gedrevener aan de tweede periode. Giovanni Fedorow en Edwin Ouon tassten de kunde van Waasland-doelman Hofman af. Het was diezelfde Giovanni Fedorow die aan de basis van de roodwitte gelijkmaker lag. Hij pikte in het Waaslandse strafschopgebied een verre bal van Denis Dasoul op, maar werd door Van Damme van de sokken gelopen. Strafschop en rood voor de overtreder. Geen probleem voor de flankspeler om de doelman te vloeren. Bezoeker R Antwerp FC, nu ook flink aangemoedigd door de aanhang, ging nu meer op de roodgele helft acteren. Toch was het nog oppassen geblazen voor doelman Dennis Duinslaeger die even voor het uur klemvast moest ingrijpen.

Giovanni Fedorow had dan op een bijzonder hemeltergende manier zijn fatale bestraffing helaas al gekregen. Een schot van Gabor Bukran week af op Edwin Ouon en zorgde ei zo na voor gevaar. Christophe Préseaux, goed bezig op rechtsachter, maar later in de partij onbegrijpelijk vervangen door Kevin Baert, knalde over en naast. Er hing een doelpunt in de lucht en dat kwam er ook. Niet op hoekschop voor Waasland waarbij er zich een nooit gezien incident voordeed tussen Antwerpspelers Préseaux en Imagbudu, maar wel voor de roodwitte bezoekers. Dennis Dasoul en Giovanni Fedorow brachten de bal tot bij een geprikkelde Gideon Imagbudu die na een driehoekje met Edwin Ouon de lokale doelman geen schijn van kans liet.

R Antwerp FC verdiend voor, maar zoals dit seizoen al zovele keren, werd ook nu de bonus op luttele minuten voor het einde en op een bijzonder knullige manier weggegeven. Denis Dasoul speelde aan de zijlijn de bal kwijt en nog voor iemand tot twee had geteld lag de bal via het hoofd van invaller De Ly achter Antwerpdoelman Duinslaeger. Triest einde van een alweer ondermaatse prestatie. Kevin Baert mag alvast terugblikken op een geslaagde invalbeurt.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/05/2004)

20 Giovanni Fedorow - 51' (P) - 54'

70' 22 Christophe Préseaux (uit)/
20 Christof Maes

55' 7 Anders Nielsen (uit)/
19 Sebastien Dufoor (in)
75' 16 Jurgen Meeusen (uit)/
17 James De Ly (in) - 86'
80' 6 Michaël De Meyst (uit)/