R. Antwerp F.C.

0 - 4

Zon. 30 oktober 2005 - 15.00 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 4000
 
Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters: Grégory Delcorps - Danny Verdeyen
 
Fans verbitterd na nieuwe vernedering

Eigen bericht - Het was een beetje bang afwachten hoe de spelers en trainers op de Bosuil zouden reageren op een week van hard werken en veel praten na het debacle van de Oostkantons. Bezoeker KV Kortrijk was lang niet meer het hapklare brokje van verleden seizoen. Met 16 punten brachten De Kerels behoorlijk goeie papieren mee naar Deurne-Noord. Antwerpcoach Regi Van Acker kreeg bovendien af te rekenen met de eerste rode schorsingsdag van Spencer Verbiest en gele zondaar Kevin Jansen. Dries Jacquemyn en Goran Stankovski kwamen zo in het elftal dat een zwar(t)e zondag tegemoet ging. De druk om te winnen was bijzonder groot. Gelukkig waren er meer fans dan gevreesd kon worden om het team een steuntje in de rug te bezorgen.

De match schoot aardig uit de startblokken. Er werd doelgericht gewerkt aan beide kanten. Opvallend toch direct dat er bij R Antwerp FC voor een onderbezette driemansachterhoede was geopteerd. De eerste roodwitte aanval over links bezorgde Fangzhuo Dong een eerste kopkans die slechtgericht was. Na een vleugelverandering kwam Fangzhuo Dong opzetten en nu moest de ervaren Kortrijkse goalie Vandoorne wel ingrijpen. Zijn teamgenoten tastten geduldig de flanken af en maakten bij voorkeur progressie over hun linkerflank. Op de twaalfde minuut moest ook Predrag Ristovic een eerste maal scherp tussenbeide komen. Fangzhuo Dong reageerde. Hij knalde uit de draai over. Een pass naar de vrijstaande Alex Di Gregorio was allicht beter geweest. Bij de volgende doelpoging van Goran Stankovski moest de Kortrijkportier zwevend in hoekschop afweren. De blauwbloezen lieten niet echt begaan, maar zouden pas na de rust hun orkaan over Antwerp(en) laten razen. Ondertussen plaatste Robert Neagoe een vrijschop rakelings aan het doel voorbij en streelde een uithaal met links van Cedric Tomsin centimeters de verkeerde kant van de staak. Rusten met 0-0, al trapte Jarakovic na een vlotte uitbraak van Landu Tubi nog tegen de paal. Voorbode van wat komen moest.

Bij de eerste echt scherpe bezoekende actie in die tweede periode, was Predrag Ristovic en met hem heel R Antwerp FC geklopt. Een verre bal zette Nong vrij op weg naar doel. Zelfs de behoorlijk vlug toesnellende Antwerpdoelman kon enkel nog de schade opmeten (0-1). Even tevoren had Luciano Olguin van kortbij nog het zijnet getroffen, maar nu was het dus achtervolgen. Kopjes naar beneden. Je zag het vertrouwen zo uit de roodwitte benen sijpelen. Een reeks slechtgetrapte hoekschoppen werd onthaald op een fluitconcert van de aanhang. Een kantelmoment leek nog in de maak als een Kortrijkverdediger in de fatale zone handspel maakte. De scheidsrechter strafte niet. En hoewel Kortrijk op de 66' tot tien herleid werd nadat Demets natrapte op Luciano Olguin (die overigens in dezelfde faze tegen zijn derde geel van het seizoen aankeek), werd het alleen maar donkerder boven de Bosuil. Antwerpcoach Regi Van Acker reageerde op de numerieke meerderheid met twee offensieve wissels. Giovanni Fedorow en Darko Lukanovic moesten de aanvallende debatten mee gaan voeren. Dat leverde nog wel een goeie poging (naast) op voor Giovanni Fedorow.

En even later liet Darko Lukanovic zich al te zeer naar buiten dringen bij een prima diepe bal van Robert Neagoe. Weg doelkans. Niet zo aan de overkant. Nong moest eerst nog een keertje oefenen toen hij zich verstrikte in de bal, maar een kwartier voor het einde prikte hij op pass van Claerhout aan de eerste paal binnen. De klok was nog geen twee keer rondgegaan of de bal lag op de stip. Makloufi trapte rechttoe rechtaan. Seconden voor tijd gaf invaller Capilla de doodsteek, maar zolang had het rood-witte voetvolk niet gewacht om zijn ongenoegen luid uit te schreeuwen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/10/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Dries Jacquemyn
5 Sam Lavan - 80'
4 Moumou Cisse
3 Cédric Tomsin
7 Alexandre Di Gregorio
8 Goran Stankovski - 57'
6 Gunter Verjans (K)
11 Robert Neagoe - 5'
9 Fangzhuo Dong
10 Luciano Olguin - 65'
 
66' 8 Goran Stankovski (uit)/
13 Giovanni Fedorow (in)
66' 2 Dries Jacquemyn (uit)/
14 Darko Lukanovic (in)
K.V. Kortrijk
1 Kurt Vandoorne
5 Mehdi Makhloufi - 77' (P)
3 Stéphane Demets (K) - 65'
4 Grégory Houzé
19 Xavier Chen - 48'
17 Brecht Verbrugghe - 24'
22 Tim Claerhout
8 Bob Cousin
7 Ivica Jarakovic
9 Aloys Nong - 52' - 75'
10 Christian Landu Tubi
 
72' 7 Ivica Jarakovic (uit)/
18 Daniël Calvo (in)
82' 10 Christian Landu Tubi (uit)/
14 Miquel Capilla (in) - 88'
88' 9 Aloys Nong (uit)/
11 Tim Aelbrecht (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C.-KV Kortrijk ?
Predrag Ristovic 179
Gunter Verjans 122
Luciano Olguin 37
Cédric Tomsin 30
Fangzhuo Dong 28
Mohammed Cissé 18
Giovanni Fedorow 14
Darko Lukanovic 14
Sam Lavan 12
Alexandre Di Gregorio 10
Dries Jacquemin 9
Goran Stankovski 7
Robert Neagoe 6

Totaal aantal stemmen: 486


Bekijk de totale tussenstand