K. Beringen-Heusden-Zolder

0 - 0

Zat. 10 december 2005 - 20.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Mijnstadion Beringen

Toeschouwers: 2.920
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Edgard Vanden Boer - Selahattin Ciftci
 
Negentig minuten bevroren

Eigen bericht - De beide coaches waren naar afloop schijnbaar tevreden met het behaalde resultaat. Zegde Regi Van Acker: "Als je op verplaatsing telkens een punt pakt en je job thuis naar behoren doet, mag je, moet je content zijn. We hebben na de pauze geopteerd met Alain Van Mieghem en Goran Stankovski als fouriers voor het duo Fangzhuo Dong en Kevin Jansen. 't Is er niet helemaal uitgekomen, maar we houden er toch een redelijk gevoel aan over." KBHZ-coach Capa verheugde zich in het gewonnen puntje omdat het de situatie in het Mijnstadion mogelijk een klein beetje minder dramatisch maakt na de serieuze verliezen die de club op bestuurlijk vlak met het vertrek van Luc Nilis en het plotse overlijden van elftalafgevaardigde Gerard Peeters nog deze zaterdag te incasseren kreeg.

Bij bezoeker R Antwerp FC in flaterende wit-zwarte kledij, kwam Luciano Olguin in extremis los van de bank om de zieke Darko Lukanovic te vervangen. De van KBHZ overgenomen Ahmed Biga startte daarentegen naast zijn coach in de dug-out. Wel tussen de lijnen en overlopend van enthousiasme en dadendrang: ex-Bosuil en clubtopschutter in het Mijnstadion Sishuba. De wedstrijd begon uiteraard met een minuut stilte. Het duurde vervolgens toch enige tijd voor de spelers beseften dat ze er ook echt aan begonnen waren. KBHZ kwam het gretigst uit de startblokken. Sishuba knalde een corner rechtstreeks aan het doel van Yvan Willockx voorbij. Eens in balbezit zochten de lokalen de breedte en haalden zo het tempo uit de match. De bezoekers leken er zich niet aan te storen. R Antwerp FC van zijn kant, met de helft van het aanwezige volk vokaal degelijk geruggesteund, reageerde eerder voorzichtig en afwachtend met een defensief net over de gehele breedte van het terrein. De diepe bal was niet het aangewezen wapen om voor gevaar te zorgen, al probeerden ze het wel een paar keren bij KBHZ. Oprukken via de flanken en Sishuba zoeken. Meer dan twintig minuten ver leverde dat een eerste (flut)schotje richting Yvan Willockx op.

R Antwerp FC van zijn kant tikte geduldig, maar niet altijd even zuiver van man tot man en een keertje terug. Trage progessie, dus. Zonder al te veel risico's ging het veelal over Alex Di Gregorio buitenkant links, Goran Stankovski een beetje centraal of Kevin Jansen die op de rechterflank menige spurt inzette. Eens aan de fatale zone was er een gevoel van gemis aan balvaste targetman Darko Lukanovic. Luciano Olguin, slechts een schim van de hardwerkende en mobiele spits van bij aanvang van het seizoen, had immers zoveel moeite met de hard bevroren ondergrond, zonder het ook nog eens te kunnen bolwerken tegen zijn verdedigende opponenten die alleszins talrijk en kordaat waren. Fangzhuo Dong was iets doelgerichter, maar ook hij stuitte op de overmacht. KBHZ-doelman Lenaerts moest Kevin Jansen met de voet van een treffer houden en diezelfde Kevin Jansen knalde een keertje voorlangs. Ook van KBHZ vertrok nog een poging, maar te hoog gericht. Zeer tot ongenoegen van de lokale aanhang, gingen de beide groenwitte spitsen Kalulika en Sishuba in het boekje van scheidsrechter. In het geval van de lokale nr. zes was dat zeker terecht na een vieze trap op de linkervoet van Alain Van Mieghem.

Geen verder doelgevaar meer en het was dus rusten geblazen met een dubbele blanke stand.

Een wijziging bij R Antwerp FC van bij de herneming. Ahmed Biga nam wel de plaats, maar niet de positie van Luciano Olguin over. De rijzige verdediger ging naast Sam Lavan de afweer in getal houden. Alain Van Mieghem schoof door naar het middenveld en Kevin Jansen naar de linkerflank en werd diep in de partij gevolgd door echte linkerpoot Giovanni Fedorow. De tweede helft leek aanvankelijk een exacte copie van de eerste te worden, maar helaas met nog minder doelgevaar. KBHZ ontwikkelde enige druk. Ahmed Biga kreeg alle hoge voorzetten met het hoofd te verwerken en deed dat secuur. 't Was bijna een kwartier wachten om een bal met links van Fangzhuo Dong richting (hoog over) doel te zien vertrekken. Pelic antwoordde een kleine tien minuten later met een shot in de grijpklare handen van Yvan Willockx. Veel middenveldspel en heel af en toe een schuchtere offensieve inval. Als Alex Di Gregorio amper centimeters naast de linkerpaal knalde, hielden ze in het Mijnstadion even de adem in, de groenwitte helft toch. Het laatste kwartier vielen er nog een paar kansjes uit de ijzige lucht. Fangzhuo Dong kopte nipt naast. Giovanni Fedorow deed 'm dat koppen na, maar nu moest de doelman redding brengen.

Ook in de rebound stond Lenaerts paraat. De reactie was prompt en gevaarlijk. Benzouien pikte een diepe bal op en knalde voorlangs. Na vrijschop met gele kaart bovenop voor Ahmed Biga, stuiterde de rebound van Van Deurzen via de dwarslat over doel. Fangzhuo Dong naast in de vlucht. Aan de overkant moest Yvan Willockx een kort genomen vrijschop in twee tijden onschadelijk maken. Nog een gele kaart voor Cedric Tomsin en een plaatselijke vervanging verder, maakte scheidsrechter Delacour er met een ongewijzigde brilscore een einde aan. De match maakte helaas de volle negentig minuten lang een wat bevroren indruk, maar zoals gezegd de beide coaches konden zich meer dan verzoenen met het resultaat.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/12/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan Willockx
2 Dries Jacquemyn
5 Sam Lavan
4 Alain Van Mieghem
3 CÚdric Tomsin - 86'
7 Kevin Jansen
6 Gunter Verjans (K)
10 Goran Stankovski
8 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
11 Luciano Olguin
 
46' 11 Luciano Olguin (uit)/
13 Ahmed Biga (in) - 81'
77' 7 Kevin Jansen (uit)/
14 Giovanni Fedorow (in)
K. Beringen-Heusden-Zolder
12 Yves Lenaerts (K)
17 Rachid Tibari
24 Sofian Benzouien
4 Marc Eberle
22 Davy Oyen
18 Augustin Lopez - Ruiz
23 Jacky Peeters
8 Jurgen Vandeurzen
9 Vedran Pelic
20 Dieudo Kalulika - 29'
6 Asanda Sishuba - 42'
 
75' 20 Dieudo Kalulika (uit)/
10 Kadir Bekmeczi (in)
89' 9 Vedran Pelic (uit)/
3 Kader Camara (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
K. Beringen H.Z. - R.A.F.C.?
Gunter Verjans 91
Alain Van Mieghem 90
Ivan Willockx 79
Ahmed Biga 48
Goran Stankovski 42
Fangzhuo Dong 38
Sam Lavan 35
Kevin Jansen 23
Alexandre Di Gregorio 20
CÚdric Tomsin 17
Luciano Olguin 13
Giovanni Fedorow 11
Dries Jacquemin 9

Totaal aantal stemmen: 516


Bekijk de totale tussenstand