K.V. Kortrijk

1 - 2

Zon. 19/03/2006 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Didier De Bock

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Patrick Plumes
 
Overwicht zwakjes uitgedrukt in spectaculaire topper
Eigen bericht - Er was een week lang gecijferd op de Bosuil. Kansen berekend, gewikt en gewogen. De slotsom kwam telkens op hetzelfde resultaat uit. Winnen in het Guldensporenstadion bij KVK Kortrijk: een must. Of de ambities in de derde periode mochten(vroegtijdig) worden opgeborgen... Coach Regi Van Acker wilde er bijzonder graag winnen op vertrouwd terrein, de roodwitte West-Vlaamse club zijn werkgever voor zijn eerste passage op de Bosuil. De Antwerpspelers waren erop gebrand om hun plaats in de linkerkolom te consolideren. De spelersgroep heeft eindelijk afgeleerd te rekenen met halve overwinningen die vervolgens niks opleverden. De supporters van de Great Old wilden nog wel eens verbaal uit de hoek komen, want ook zij kunnen vooral niet leven met halfslachtige ambities. Ze wilden bovendien mee de schande van de heenronde helpen uitvegen...

De voorbereiding op de roodwitte topper was nochtans niet helemaal vlekkenloos verlopen op het Antwerpoefenveld. Regi Van Acker moest zijn boys meermaals missen. Enkele af en toe, Adam Eckersley en Daniel Simpson zelfs tot over halverwege de week. Ook Alex Di Gregorio had enkele dagen nodig om van een kwalijke trap tegen KAS Eupen te herstellen. Uiteindelijk bleef het team nagenoeg in zijn totaliteit staan. De Antwerpcoach posteerde Kevin Jansen opnieuw op de vertrouwde rechtsmiddenstek. Hij schoof tegelijk Gunter Verjans een klein beetje richting rechtsachter zodat er centraal min of meer een plaatsje vrijkwam voor Cedric Tomsin die Adam Eckersley en Mohammed Cisse naast zich kreeg. Met Souleymane Mamam, Darko Lukanovic en Sylvan Ebanks-Blake Veel aanvallend geweld in de dug out, naast verdediger Danny Simpson en doelman Tom Heaton.

De partij schoot aardig uit de startblokken. Geen van beide teams leek bereid al direct overdreven defensieve risico's te gaan nemen, maar het zag er geenszins als een stellingenoorlog uit . R Antwerp FC opereerde dan wel met slechts één spits-van-naam als Fangzhuo Dong, ingraven was geen optie. Op de tribunes produceerden de twee clans volume. Mohammed Cisse was de eerste roodwitte speler om het vijandige doel onder vuur te nemen. De bal zoefde over. De buitenspelval was dan weer een handig wapen in Antwerphanden om de Kortrijkzanen aanvalsdrift te ontnemen. Antwerpspeler Kevin Jansen was nochtans de eerste om afgevlagd te worden. Fangzhuo Dong was vervolgens de eerste om doelman Van Doorne tot vuistenwerk te verplichten. Lee Martin trapte de eerste corner en zocht daarbij een kopgraag hoofd. Fangzhuo Dong werd kundig afgevangen. De Mancunian vond Alex Di Gregorio op vrijschop, maar de Kortrijkdoelman redde in twee tijden. Diezelfde Van Doorne ontsnapte niet veel later aan een aanval van Fangzhuo Dong. Een vrijschop van Lee Martin stuiterde op het houtwerk. Adam Eckersley knalde dan weer schuinweg over doel. R Antwerp Fc knutselde nog meer fraais over heel veel stations in mekaar, maar zag Landu Tubi op (onterecht toegekende) vrijschop dreigen.

't Was niet de laatste bok die de warrig leidende scheidsrechter velde! De 'rode' kaart voor nr. 14 Capilla werd na het gele karton voor de Antwerp-14, prompt gecorrigeerd met excuses voor Antwerptrainer Van Acker, denken we. Alain Van Mieghem stond inderdaad ook toen al in het boekje en de reeks zou enkel nog maar (veel) langer worden. Landu Tubi naaide Cisse een kaart aan en knalde vervolgens in de muur. De vrijschop na handspel(!) van Nong zelf, zette kwaad bloed bij de roodwitten. Toch lieten de bezoekers zich het hoofd niet op hol fluiten. Ondanks het overwicht, kwamen ze zelf echter ook niet tot scoren in die leuke eerste periode. 0-0 aan de pauze en daar waren ze vooral bij KVK bijzonder tevreden mee.

Waren de kansen voor de pauze in de roodwitte voetbalschoenen blijven steken, onmiddellijk erna zette Fangzhuo Dong de zaken recht. Kevin Jansen bracht netjes vanop de flank voor. De Chinese Antwerpspits borstelde de bal over KVK-doelman Van Doorne tegen de netten. R.A.F.C. leek 'de Kerels' nu helemaal te gaan wegblazen. KVK-coach Ferreira probeerde zijn team met enkele gerichte wissels weer op de rails te krijgen. Met enkele spelers meer achter de bal, werd het bijzonder druk voor het Kortrijkse doel. De doelkansen helaas minder talrijk. Ondanks het bezoekende veldoverwicht, was er toch een sublieme redding met de vuist van Predrag Ristovic nodig om de voorsprong veilig te stellen. 't Was een schaarse KVK-uitbraak. Bij R.A.F.C. vloeiden de linies netjes in mekaar, er was geen zwakke schakel te ontdekken. De crosses over en weer waren van een zelden geziene precisie. Op de vijfenzeventigste minuut werd de logische voorsprong verdubbeld. Fangzhuo Dong en Adam Eckersley stuurden hun maatje Lee Martin op avontuur in de box. En die kwam Van Doorne tegen. Alex Di Gregorio zette de elfmeter feilloos om. De Antwerpsupporters namen meteen ook het stadion over.

Lee Martin kreeg al vroeg een applausvervanging, Darko Lukanovic de nieuwe targetman voor die andere invaller Souleymane Mamam. Roodwit dolde met de tegenstand, maar die reageerde gevat. Jarakovic vond vanop links Gezelle en de jonge KVK-er nam de bal in een tijd vol op de slof en zette de Antwerptent bol (1-2). Slechts twee Kortrijk-kansen en toch werden het nog bijzonder lastige minuten voor de jongens van Van Acker. Ondanks de ruime blessuretijd die scheidsrechter De Bock bijtelde, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Antwerpspelers en -supporters bouwden na het laatste fluitsignaal samen een leuk feestje. Cijfermatig is er uiteraard nog niets beslist, maar Regi Van Acker leek toch een bijzonder tevreden coach. Enkel de derde gele kaart voor Lee Martin en de daarmee gepaarde schorsing van de jonge Mancunian noopt de Antwerpcoach tot denkwerk voor de volgende opdracht in Ronse. Alain Van Mieghem kondigde lichtjes euforisch een rush naar boven in de rangschikking aan.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/03/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Predrag Ristovic
6 Gunter Verjans
4 Moumou Cisse - 32'
5 Cédric Tomsin - 68'
3 Adam Eckersley
7 Kevin Jansen
8 Alexandre Di Gregorio - 75' (P)
14 Alain Van Mieghem - 21'
10 Goran Stankovski
9 Fangzhuo Dong - 47'
11 Lee Martin - 70'
 
66' 7 Kevin Jansen (uit)/
2 Danny Simpson (in)
66' 10 Goran Stankovski (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
80' 11 Lee Martin (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
K.V. Kortrijk
1 Kurt Van Doorne
15 Mathias Velghe
3 Stéphane Demets
16 Jimmy Hempte
19 Xavier Chen
5 Mehdi Makhloufi - 71'
14 Miguel Capilla - 25'
7 Ivica Jarakovic
8 Daniel Calvo
10 Christian Landu Tubi
9 Aloys Nong - 76'
 
54' 14 Miguel Capilla (uit)/
22 Tim Claerhout (in)
55' 16 Jimmy Hempte (uit)/
11 Tim Aelbrechts (in)
80' 5 Mehdi Makhloufi (uit)/
21 Nicolas Gezelle (in) - 85'
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
K.V. Kortrijk - R.A.F.C. ?
Lee Martin 274
Fangzhuo Dong 135
Gunter Verjans 71
Adam Eckersley 47
Alexandre Di Gregorio 36
Predrag Ristovic 27
Goran Stankovski 25
Kevin Jansen 24
Cédric Tomsin 7
Mohammed Cissé 6
Souleymane Mamam 5
Alain Van Mieghem 4
Danny Simpson 4
Darko Lukanovic 3

Totaal aantal stemmen: 668


Bekijk de totale tussenstand