R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 08 april 2006 - 20.00 u.

KV Red Star Waasland

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 6.500
 
Scheidsrechter: Ed Jansen

Lijnrechters: Patrick Langkamp - Erwin Zeinstra
 
Waasland tweede keer boeman voor R.A.F.C.!
Eigen bericht - Zelf een goed resultaat neerzetten of opnieuw afhankelijk worden van de uitslagen van de achtervolgers in de derde periode. Druk op de ketel dus, plus een verbluffend slim counterende tegenstander, een schorsing en een resem halffitte tot helemaal onbeschikbare spelers, waren de moeilijke matchgegevens waarmee R.A.F.C. naar de wedstrijd tegen KV RS Waasland toemoest. Een deel van de achterban liep met een eigenaardig soort voorgevoelen rond. Toch zette Regi Van Acker met enkele gerichte keuzes een competitief elftal tussen de lijnen. Kevin Jansen werd weliswaar voorzichtigheidshalve achter de hand gehouden in de dug out, Spencer Verbiest en Goran Stankovski haalden de aftrap wel.

Viel nog af te wachten hoe de afwezigheden van Gunter Verjans en Alex Di Gregorio, opgeteld bij de 'vermoeidheid' van enkele Mancunians en de weerbarstige hamstrings van Fangzhuo Dong op het matchverloop zouden doorwegen. Er was bovendien beduidend minder volk dan twee weken geleden. Het belang nochtans evenredig groter, de naam van de Wase bezoekers echter (nog) lang geen publiekslokker als de Mechelse kleurgenoten. De Bosuilcoach verwachtte zich aan een stevige repliek met toch enige aandacht voor het vermaak van de toeschouwers, zo vertelde hij achteraf. Daarin werden R.V.A. en met hem alle aanwezigen, op enkele tientallen Waaslanders na, bedrogen.

Van bij aanvang van de partij kropen de bezoekers met zijn allen lekker gezellig voor de eigen goal. R.A.F.C. pikte het initiatief op, maar moest met een alweer gewijzigde afweer het sluimerende gevaar Arys in toom zien te houden. Al vlug bleek Antwerpspits Fangzhuo Dong niet over zijn volle mogelijkheden te beschikken. Roodwit begon dus uitgesproken offensief aan de partij, het Wase metselwerk stond stevig overeind. Al direct meer dan een paar hoekschoppen, het eerste gevaar pas op de zesde minuut met een kopbal van Alain Van Mieghem. De corners van Lee Martin waren niet echt briljant, maar als de bal dan toch eens doorkwam, kopte Fangzhuo Dong aan de eerste paal op, maar helaas ook over doel. Lijn- en scheidsrechter vingen gezamenlijk Lee Martin in de buitenspelval en kwamen al binnen het eerste kwartier zwaar onder publieke dreiging. Sylvan Ebanks-Blake werkte zich uit de naad, maar zijn schot klom ook al over doel. Fangzhuo Dong klom niet genoeg en knikte de vrijschop van Adam Eckersley naar de verkeerde kant van de staak. Lee Martin pikte een pass van Alain Van Mieghem op en via aflossingspunt Fangzhuo Dong leek hij onderweg naar doel. De fout werd bestraft, maar de logische gele kaart bleef op zak bij de amechtig hijgende scheidsrechter Janssen, Ed van zijn voornaam en armoedig resultaat van een internationale uitwisseling in de fluitenierswereld!

De vrijschop leverde een corner op die Waasland niet gewonnen verloren wegzette, maar voor het eerst een schijn van offensieve dadendrang inluidde. Nu gold de buitenspelval aan de andere kant van het terrein... S.E.-B verlengde een verre uittrap van Predrag Ristovic. De uithaal van Lee Martin ging alweer naast. De roodwitten bleven geconcentreerd bezig, maar verbruikten ondertussen hopen energie. Het leverde wel veel corners op. Ook doelman Hofman moest zich een paar keer reppen, maar scoren lukte niet. Rusten met een dubbele nul op het bord en een wat onvoldaan gevoel bij de trouwe aanhang.

Na de kampwissel moest Hofman al direct met zijn beide vuisten aan de slag op doelpoging van Lee Martin. Een verdediger deed 'm dat op voorzet van Lee Martin dunnetjes na in de box, maar de scheidsrechter liet rustig begaan. Fangzhuo Dong werd stilaan helemaal opgeslokt door de Wase afweer. Zijn oefenmeester bracht meer geduld op dan de stilaan morrende aanhang, want "met Dong weet je maar nooit,..." dacht en denkt R.V.A. De doelman moest op vrijschop van Adam Eckersley inderdaad een kopbal van de spits onder de lat vandaan halen. Niet veel later knalde hij Kevin Leemans uit de muur, maar het doel bereikte hij niet. Op de 57' zowaar een eerste schotje naast het doel van Predrag Ristovic. Aan de overkant miste S.E.-B van een haartje een millimetervoorzet van Lee Martin. Toch leek Waasland zich stilaan scherper te manifesteren. Iets over het uur had het zelfs een scherpe counter in huis die van links naar rechts ging. De voorzet kwam van Arys voor de voeten van... De Witte in overduidelijke offside. De Waaslander trapte ongehinderd en tegen de verhoudingen in zijn team op voorsprong. Het Bosuilpubliek veerde op, maar er was iets geknakt bij de roodwitte XI. In een opstootje pakte Moumou Cisse nog geel. Hetzelfde lot onderging Cedric Tomsin een kleine tien minuten voor tijd zodat de linkerpoot Alex Di Gregorio op het strafbankje volgt.

R.A.F.C. perste er nog een geordend slotoffensief uit. Heel veel corners. Heel veel voorzetten van o.a. Kevin Jansen. Een paar mindere pogingen op doel van diezelfde Kevin Jansen. Die andere invaller Darko Lukanovic trapte een vrijschop in handen van doelman Hofman. Seconden voor tijd streelde het schot van Alain Van Mieghem de verkeerde kant van de staak. "De goal had zowel de eerste als de laatste minuut van de partij kunnen vallen. En daartussenin ook nog een groot aantal keren," balde Waaslandcoach Geeraerd het verhaal van de match in enkele volzinnen samen. De bezoekers hielden hun netten uiteindelijk schoon en vertrokken met de driepunter huiswaarts. Net als zijn collega Geeraerd complimenteerde R.V.A. het roodwitte team met het geleverde spel. De bezoekende sportieve patron ziet in R.A.F.C. een belangrijk kandidaat op promotie via de eindronde. "Moet je eerst nog geplaatst geraken," vatte de Antwerpcoach de algehele ontgoocheling samen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/04/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Predrag Ristovic
6 Spencer Verbiest
4 Moumou Cisse - 66'
5 CÚdric Tomsin - 81'
3 Adam Eckersley
2 Danny Simpson
14 Alain Van Mieghem
10 Goran Stankovski
11 Lee Martin
9 Fangzhuo Dong
15 Sylvan Ebanks-Blake
 
70' 6 Spencer Verbiest (uit)/
7 Kevin Jansen (in)
78' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
16 Darko Lukanovic (in)
KV Red Star Waasland
1 Tom Hofman
2 Jurgen Van Den Bossche
4 Kristof De Witte - 62'
15 Kevin Borlee
3 Kris Vincken
6 Kevin Leemans
8 David Vandecauter
10 Ringo Jacobs - 66'
24 Anouar Bou Sfia - 24'
14 Thomas Dupont
21 Kristof Arys
 
73' 10 Ringo Jacobs (uit)/
9 Bjorn Derycke (in)
86' 24 Anouar Bou Sfia (uit)/
7 Frank Magerman (in)
91' 21 Kristof Arys (uit)/
19 Matthias Geldof (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - R.S. Waasland ?
Lee Martin 209
Mohammed CissÚ 156
Alain Van Mieghem 59
Sylvan Ebanks-Blake 31
CÚdric Tomsin 25
Goran Stankovski 22
Adam Eckersley 20
Fangzhuo Dong 19
Predrag Ristovic 18
Spencer Verbiest 15
Danny Simpson 14
Darko Lukanovic 5
Kevin Jansen 3

Totaal aantal stemmen: 596


Bekijk de totale tussenstand