R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zon. 07/05/2006 15:00 u.

R. Exc. Virton

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Dimitri Godart

Lijnrechters: Xavier Decocq - Sven Cuyt
 
Opdracht volbracht, maar niet helemaal geslaagd!
Eigen bericht - Het doek is gevallen over het turbulente Antwerpseizoen 2005-2006. Ondanks een ultieme overwinning die concreet gestalte kreeg in de laatste tien minuten van de partij tegen R. Exc. Virton, kroonde dit de Bosuil (waarover zoveel te doen is geweest!) niet tot ultiem voetbalbedevaartsoord. Neen, roodwit veroverde dat (verdiende) laatste eindrondeticket niet. "De ontgoocheling is groot," herhaalde coach Regi Van Acker tot twee maal toe. Een doelpunt verschil tegen RS Waasland en de situatie had er helemaal anders uitgezien, van zo weinig kan het afhangen. Het mocht niet zijn. Toch kunnen we ook met enige weemoed en ook tevredenheid terugkijken. Het jonge Bosuilteam heeft veel beter voetbal gebracht dan het vorige seizoen. De basis lijkt gelegd om mits enige gerichte versterkingen een rol van betekenis te spelen in de editie van na het zomerreces. En dat kan best met de huidige coach! Ook enige dank aan onze jonge Engelse Mancunians en hun coach Andy Welsh.

Stuk voor stuk hebben ze zich 100% ingezet voor onze club. Alle vier veldspelers hebben voor tenminste één beauty van een goal gezorgd. S.E.-B zelfs meerdere. Fangzhuo Dong mag zich gerust betrokken voelen in deze hulde. Met zijn 18 doelpunten raasde hij door de competitie. Helaas heeft die razernij ook minder aangename problemen opgeleverd. Half of heel mirakel nodig? 't Was al een wonder dat coach Regi Van Acker nog elf valabele spelers en een volledige bank had weten te vinden. Met de blessures van Gunter verjans, Kevin Jansen, Cedric Tomsin, Danny Simpson en Mamam Souleymane bovenop de schorsingen van Alain Van Mieghem, Fangzhuo Dong, Ahmed Biga en Luciano Olguin was dat geen sinecure. Naast Dries Jacquemyn, had de sportieve patron alvast Kevin 'Bortsje' Baert vanonder het stof vandaan gehaald. En de jonge flankspeler ontgoochelde zijn coach allerminst.

De jonge Bosuil was niet onder de indruk van de fysieke, noem het maar potige, aanpak van de bezoekers. De scheidsrechter verstrikte er zich helaas onophoudelijk in... Al na drie minuten haalde hij zich de hoon van het publiek over zich. Met een volgende onbestrafte fout op Lee Martin was het bijna la guerre! Gelukkig was er voor de bezoekers ook nog de buitenspelval die ze in de eerste periode millimetersprecies hanteerden. Een absoluut opvallende rol was weggelegd voor Virtondoelman Werner. Al na acht minuten moest hij een gekrulde trap van Lee Martin met de rechtervuist in corner ranselen. Bij elke nieuwe hoekschop stond hij telkens op de goeie plaats.

Intrappen of uitwerpen? Hij varieerde gepast. Zijn teamgenoten wisten niet altijd wat ermee aan, maar toch bleef hij zich onderscheiden. Even na het kwartier kwamen de vuisten er weer aan te pas op schot van Sylvan Ebanks-Blake die zijn loopactie bijna succesvol afrondde. Nog een keer brandde het bijna als S.E.-B. prachtig op doel besloot. De doelman redde met een achterwaartse reflex van de beide voeten. Antwerpdoelman Ristovic bleef ondertussen niet geheel werkeloos, maar meer dan enkele diepe ballen opvangen viel er niet te doen. Enige dreiging kwam van nr. 11 Bendaha die een paar keer probeerde te infiltreren en daarbij op en over doel besloot. Rusten met gelijke stand. Dat was niet anders op de velden van de andere eindrondekandidaten.

De Antwerpspelers werden stormachtig ingehaald voor de tweede periode. Volgden hun fans en gingen er meteen opnieuw fors tegenaan. Amper herbegonnen of een terugvallende corner van Adam Eckersley werd door Spencer Verbiest in de vlucht op een zuchtje van de dwarsbalk over doel gezet. Adam Eckersley deed 'm dat even later nog eens na. Toen waren we al tien minuten ver. De sups vroegen erom en de roodwitte spelers brachten het voor mekaar. Adam Eckersley recupereerde een uittrap van de Virtondoelman. Alex Di Gregorio bediende Goran Stankovski die Darko Lukanovic in het straatje stuurde.

Bij R Exc. Virton stond iedereen, doelverdediger incluis, machteloos tegen het gestrekte schot van de Zweedse spits (1-0). Signaal voor R.V.A. om Lee Martin als eerste van zijn drie Mancunians een stormachtige applausvervanging te bezorgen. Giovanni Fedorow kwam nog een klein half uur bewijzen waarom hij ondertussen 'derde' keuze werd in de loop van deze voetbaljaargang. S.E.-B. was er niet van alle momenten, maar zijn vervanging bracht ook de duizenden handen verdiend op mekaar. De inbreng van Robert Neagoe bleek bovendien dé troefkaart van de middag. Pas op het terrein stuurde hij via Goran Stankovski Darko Lukanovic in de diepte die simpel kon binnentikken.

Bij de vervanging van Adam Eckersley voelden we tribune drie even trillen en dat bewijst dat de linksachter zich (ondanks de vier gele kaarten!) in het collectieve Antwerpgeheugen heeft gevoetbald. Sacha Verveckken mocht nog een paar minuten komen meegenieten. En het was pret beleven op en naast het terrein! Alex Di Gregorio, puik in zijn onuitgegeven rol als defensieve middenvelder, pikte een balverlies van R Exc. Virton op. Robert Neagoe het eerste aanspeelpunt. De rest was een loopactie van Goran Stankovski, een krul in de kleine hoek en drie-nul op het bord. De ontnuchtering kwam helaas snel met de overwinning van RAEC Mons in Dessel!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/05/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Predrag Ristovic
2 Dries Jacquemyn
4 Moumou Cisse
5 Spencer Verbiest
3 Adam Eckersley - 75'
7 Kevin Baert
8 Alexandre Di Gregorio
10 Goran Stankovski - 87'
11 Lee Martin
16 Darko Lukanovic - 58' - 85'
15 Sylvan Ebanks-Blake
 
62' 11 Lee Martin (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
84' 15 Sylvan Ebanks-Blake (uit)/
12 Robert Neagoe (in)
87' 3 Adam Eckersley (uit)/
9 Sacha Verveckken (in)
R. Exc. Virton
20 Olivier Werner
19 Mathieu Godart
23 Noumouke Sissoko
8 Johann Culianez
6 Steve Gustin
13 Cédric Bockhorni
10 Cédric Clerc
21 Sebastien Hareau
5 Karim Belhocine
18 Jonathan Tehoué
11 Bareck Bendaha
 
46' 18 Jonathan Tehoué (uit)/
25 Nathan Raguet (in)
67' 11 Bareck Bendaha (uit)/
9 Landry Mandefu (in)
73' 6 Steve Gustin (uit)/
7 Jacques Williams (in)