V.V. Goes

0 - 4

Zat. 30 juli 2005 - 19.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Sportpark 'Het Schenge'

Toeschouwers: 1.250
 
Scheidsrechter: Uiterhoeve
 
Krachtsverhoudingen zwakjes uitgedrukt
Eigen bericht - In de vaart der voetbalvoorbereiding ging het vandaag richting Nederland, Zeeuwse eilanden. Meer bepaald naar Goes. Lijkt wel de bestemming om per Flandria te bereiken, maar is dat ook wel zo? Dan maar per één supportersautocar en vele tientallen auto's. Er waren weer heel veel roodwitte Antwerpsupporters komen aanrijden. Het was al sympathie voor de gasten dat uit de geluidsboxen galmde. Of coach Regi Van Acker samen met zijn spelers een inspirerende dag in Zuid-Beveland beleefden, was niet meteen duidelijk.

Wel opvallend waren: een warrige leiding, een goeie doelman en een schrijnend gebrek aan roodwitte inspiratie voor doel. De Nederlandse fluitenier moest al direct gebruik maken van het (internationaal?) aanvaarde clementierecht. Een rode kaart werd al na vijf minuten herkleurd in geel. Dat was terecht, maar kwam toch een beetje belachelijk over. Net als zovele onbestaande overtredingen waarmee de man-in-'t-zwart zijn landgenoten in 't zadel hield. R Antwerp FC was gekomen om te domineren en dat deed het ook. Mohammed Cissé was daarbij op de rechterflank de meest bedrijvige en best geïnspireerde Bosuil, Kevin Jansen een ideaal aanspeelpunt. Op links had Cedric Tomsin het dan weer veel moeilijker om zijn maatje Giovanni Fedorow te vinden. De linkerflankspeler werd overigens alweer tijdens de eerste helft omgewisseld. Sacha Verveckken de vervanger. Daarmee had de lokale commentator alweer een moeilijke naam te behappen.

Gelukkig voor de man, moest hij niet al te veel aan het werk. Met enkel Olivier Claessens diep in spits leverde het Antwerpse gezwoeg helaas niet veel op. Olivier was het best als hij diep mocht terugplooien om de bal naar de flanken te pompen, maar dan gloorde het grote gat centraal voor doel... De eerste echt gevaarlijke actie kwam, dertien minuten ver, op naam van Sam Lavan die vol op het dak van het doel kopte. Heel veel minuten later gevolgd door een kopslag naast van Olivier Claessens en een te zachte kopbal van diezelfde Olivier Claessens in handen van de doelman. Bedrijvig en bij één gelegenheid ook aan 't kanon. Cedric Tomsin joeg de bal diep door de verdediging, Olivier Claessens plaatste beheerst naast een aanstormende doelman De Keizer in de verste hoek (0-1). Die andere aanstormende doelman Ivan Willockx stond niet veel later ook met geel achter zijn lijn.

Hoewel hij vol de bal speelde, zag de Nederlandse kunstfluiter er een zware overtreding in! Helemaal te bont maakte de man het als hij hoogstpersoonlijk vanop het terrein ook nog buitenspelsituaties begon te vlaggen. Kevin Jansen joeg ondertussen nog een halve omhaal over doel, maar dan waren we alweer aan de andere kant. En bijna aan rusten toe. Met een schrale 0-1 bezoekende voorsprong.

Ondanks de vele lokale wissels leek de tweede periode sprekend op de eerste. De drift om op doel te knallen was iets groter. Kevin Jansen nam daarvan het leeuwendeel voor zijn rekening. De juiste maten van de goal vinden was ondoenlijk. En het moet gezegd. De lokale doelman heerste keizerlijk tussen zijn doelpalen. "Ho, wat is 'ie toch een kleintje," hoorde we een Nederlandse dame. Maar als Kevin Baert een kwartier voor tijd een vrijschop van Mohammed Cissé in doel verlengde, was de sympathie duidelijk over. Toch was de Nederlandse inzet niet gebroken, de overgave nog veraf. Je kon d'er donder op zeggen. Was het de inbreng van David De Donder? Of trapten de jongens van coach Jack Wijnands tegen het eind op de adem? Ze kregen de laatste acht minuten alvast nog twee doelpunten te incasseren. Snelle, jonge combinatie David Van Passel - Jelmer Schoeters over de rechterflank.

Cedric Tomsin joeg de kans in het dak van het doel. Je hoorde zo de ontgoocheling groeien. Helemaal met de krop in de keel kwam het vierde doelpunt. David Van Passel vond Sacha Verveckken die op zijn beurt voor een keer voldoende vrijheid genoot om in de verste hoek te prikken. Zo werd het uiteindelijk nog 0-4 voor R Antwerp FC. Daarmee was het logische en reuzegrote verschil tussen V.V. G.O.E.S. (Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk) en de bezoeker uit België veeleer minimaal uitgedrukt. Nogmaals bleek dat er dringend nood is aan een stevige aanvaller die duels wint en ook de bal al eens tegen de touwen jaagt. Dat zeer sleept onze jonge kern helaas al een heel tijdje mee... en zorgt telkens weer voor tandengeknars bij de achterban.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/07/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan Willockx - 29'
6 Moumou Cisse - 74'
14 Spencer Verbiest
5 Sam Lavan
4 Cédric Tomsin - 83'
9 Kevin Baert
8 Alain Van Mieghem
15 Gunter Verjans
19 Olivier Claessens - 28'
11 Kevin Jansen
12 Giovanni Fedorow
 
28' 12 Giovanni Fedorow (uit)/
13 Sacha Verveckken (in) - 86'
66' 11 Kevin Jansen (uit)/
3 Jens Govaerts (in)
69' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
18 David Van Passel (in)
75' 6 Moumou Cisse (uit)/
17 Jelmer Schoeters (in)
81' 19 Olivier Claessens (uit)/
2 David De Donder (T.) (in)
86' 15 Gunter Verjans (uit)/
14 Stephan Wilmssen (in)
V.V. Goes
1 J.P. De Keizer
2 Remon Rijk
4
3 Jeroen Kolen - 5'
5 Mark Van Hanegem
6 Rik De Punder
9 Niels Paardekoper - 78'
10 Arjen Verburg
7 Abdie Youssou Ahmed
8
11