Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.000

Scheidsrechter: ---

Dinning uitgesloten in "vriendelijkschappelijke" draw
DEURNE - Ondanks de 0-2 achterstand bij de rust, leverde R Antwerp FC na de pauze een hoopgevende prestatie. Het begon nochtans met een dubbele uitsluiting na een relletje tussen Noureddine Ziyati en Dinning. Met tien tegen tien nam de thuisploeg het initiatief dat al snel met een doelpunt van Sanda Sanda werd bekroond. De aansluitingstreffer was het sein voor rood-wit om nog meer overtuiging in het spel te leggen. De beloning volgde snel, want toen Tony Sergeant van ver zijn kans waagde, stond de stand in evenwicht. Uitblinker Bernt Evens viseerde met zijn rechter nog de winkelhaak, maar verder dan een gelijkspel kwam R Antwerp FC niet.

De Engelse tweedeklasser Wolverhampton was vroeg in de wedstrijd op voorsprong geklommen, toen Camara op de vuisten van Aleks Klak besloot. De rebound belandde op het hoofd van Suarez, zo verdween de bal in het doel. Sanda Sanda noopte doelman Bywater nog tot een mooie reflex. Aan de overzijde ging doelman Aleks Klak even later in de fout toen hij niet reageerde op een voorzet van Camara, zodat Roussel maar in te duwen had (H.F - GvA)

"Tweede helft vlug vergeten" (Dave Jones)
Nadat de 'Wolves' gedurende de eerste vijfentwintig minuten een 2-0 voorsprong bijeenspeelden tegen R.A.F.C., dreef het Belgische team de bezoekers die uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel tevreden moesten zijn, achteruit. Beide teams beëindigden de partij met slechts tien spelers.

Enkel de hoofdtribune van het Bosuilstadion was geopend en zo'n 150 bezoekende fans waren veel luidruchtiger dan de thuissups. Binnen dertig seconden liet Kennedy zijn tegenstander ter plaatse, bereikte met een kruispass Roussel. Diens kopslag ging ver naast. In de derde minuut kwamen de 'Wolves' op voorsprong. Branch verlengde een center van Kennedy in de loop van Andrews. Het shot van de middenvelder werd afgeblokt, caprioleerde tot bij Dinning die de vuisten van Aleks Klak op zijn weg vond. Jammer voor de thuisdoelman viel de bal voor de voeten van de Franse tester Suarez, die meteen zijn tweede doelpunt in twee matchen tegen de netten prikte.

De man met de gelijkluidende namen Sanda Sanda deed tot twee maal toe een poging om zijn team op gelijke hoogte te brengen. Dinning devieerde een ver schot in hoekschop en even later verplichtte de Kameroener de doelman tot een langgerokken safe. Op de 21e minuut verdubbelden de 'Wolves' hun voorsprong door de Belgische schutter Roussel. Opgesteld aan de verste paal, had hij niet meer te doen dan te bal over de lijn te tikken nadat Aleks Klak onder de krullende voorzet van Camara doorging. Gedurende het vervolg van de eerste periode slaagden de 'Wolves' er vrij gemakkelijk in R.A.F.C. van hun doel weg te houden, waarbij dient gezegd dat ook Aleks Klak niet meer voor onoverkomelijke problemen werd geplaatst.

Rustscore: R Antwerp FC 0 - Wolverhampton 2
Wat begon als een rustig onderonsje, werd drie minuten ver in de tweede periode door een uitsluiting aan beide kanten een heftig duel. Butler werd bestraft voor een overtreding op Noureddine Ziyati. De aanvoerder van de 'Wolves' wond zich over zoveel 'theater' zodanig op dat de scheidsrechter hem prompt geel gaf. Dinning raakte betrokken in een rondje duw- en trekwerk en hij werd samen met de Bosuil naar de kleedkamer gestuurd. Later bleek dat Dinning bespuwd zou zijn.

R.A.F.C. speelde in een heel andere gedaante die tweede helft. In drie minuten tijd haalde het team de achterstand op. Na 56 minuten controleerde Sanda Sanda een voorzet van Giovanni Dekeyser die hij voorbij Bywater knalde. Sekonden later joeg Tony Sergeant een voorzet van Bernt Evens los tegen de touwen vanop zo'n twintig meter. De beweeglijke Sanda Sanda deed 't 'm bijna een tweede keer in de 64e minuut, maar Bywater reageerde gevat en grabbelde verscheidene keren naar de bal. Temuri Ketsbaia trok op avontuur het halve terrein over om de bal voor de voeten van Kennedy te deponeren die tot op centimeters van de zijstaak kwam met zijn inspanning. Zes minuten voor tijd kwam Bernt Evens nog het dichtst bij het winnende doelpunt voor de thuisploeg als zijn krulbal op de kruising uiteenspatte. Weg kans, weg gevaar. Weg nederlaag.

Na de match spraken we Dave Jones: "Ten gevolge van een moment van zwakte, waren we bijna een speler voor drie wedstrijden kwijt. Tony werd bespuwd, maar had wel zijn kalmte moeten bewaren. We werden compleet weggespeeld in de tweede helft nadat we tot tien werden herleid. We hadden behoorlijk aangevallen en stonden terecht aan de leiding tot we de pedalen een beetje kwijtraakten. We hadden nochtans over discipline en zelfbeheersing gesproken en dan gebeurde dat. We zijn er zonder kleerscheuren of kwetsuren doorgekomen. Anderhalve goeie match betwist, maar de tweede helft van vanavond? Vlug vergeten." (Wolverhampton Website - vert. PeWe - De ANTWERPSUPPORTER Online)
(bron: GvA + Website Wolverhampton - 01/08/2001)

16 Ousmane Sanda Sanda - 55'

75' 6 William Verbeeck (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
75' 8 Giovanni Dekeyser (uit)/