Scheidsrechter: Eric Romain

Lijnrechters: Roland Van Nylen - Danny Theuwissen

Vierde official: Pascal Willems

Club Brugge KV dank zij 'Lange' ballen

Club Brugge KV heeft het aan de gecontesteerde spits Rune Lange te danken dat het aan de leiding blijft. De Noor is de enige die zich goed in z'n vel voelt bij het stereotiepe en weinig creatieve aanvalsspel dat de Bruggelingen ook op de Bosuil weer op de mat brachten. Twee maal stond hij op de goede plaats bij één van de 'lange' ballen in het strafschopgebied. R Antwerp FC was één helft de evenknie van de vice-kampioen en kwam op voorsprong via de gebeten Patje Goots. De thuisploeg begaf onder het brute geweld van de bezoekers in de tweede speelperiode. Drie punten en de leiding voor Club, lelijk voetbal voor de toeschouwers.
(bron: sport24 - 09/09/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: bij R Antwerp FC waren Tony Sergeant, Gunter Ribus, William Verbeeck en Sead Salahovic geblesseerd en in laatste instantie kwam daar ook nog Omar Mussa bij. De misnoegde Patje Goots kreeg daardoor nog eens een speelkans. Sollied kan geen beroep doen op Van der Heyden die vervangen wordt door De Cock.
02' Jurgen De Neys zet een rush op vanop links, dringt het strafschopgebied binnen en wordt afgestopt door Lesnjak.
07' Zonder echt gevaarlijk te zijn, is thuisploeg R Antwerp FC in de aanvangsfase de betere ploeg.
15' Club schakelt een versnelling hoger en komt de eerste keer serieus dreigen. Mendoza knalt op de vuisten van Aleks Klak.
21' Patje Goots haalt van ver snoeihard uit. Verlinden duwt in corner.
24' G O A L: Patje Goots uitzinnig van vreugde! De gebeten aanvaller draaide zich vrij en trapte vanuit een scherpe hoek binnen.
27' Patje Goots ontfutselt De Brul de bal en zet gevaarlijk voor, Giovanni Dekeyser komt centimeters te kort. De Great Old is duidelijk de betere ploeg.
36' Een matig en aangeslagen Brugge is toch dicht bij de gelijkmaker. Lange kopt een voorzet van Mendoza rakelings over.
44' Een ongelukkige controle van Bernt Evens doet de bal bijna in eigen doel belanden. De paal brengt redding.
45' Rust: R Antwerp FC had genoeg aan tien sterke minuten om Club op achterstand te zetten. Patje Goots leidde met een knap doelpunt de dolle minuten in. Even later was Giovanni Dekeyser dicht bij een tweede doelpunt, maar kwam net te kort. Club ging ongeordend te werk en zocht te veel heil in de lange bal. Mendoza kreeg enkele halve kansjes, Lange kopte over. Scoren deden ze niet. Bernt Evens zorgde op slag van rust ei zo na de gelijkmaker via een own-goal.
50' Club komt veel scherper uit de kleedkamer en zet R Antwerp FC onder druk. De thuisploeg beperkt zich tot het ontzetten van de Brugse voorzetten. Komt de gelijkmaker eraan?
60' Hoewel de (figuurlijke) storm is geluwd, is Brugge dichtbij de gelijkmaker. Het schot van Lembi wordt in corner gedevieerd door een Antwerps hoofd.
65' G O A L: bij de zoveelste Brugse voorzet is het toch raak. Mendoza brengt een overgewaaide voorzet terug voor doel, Lange duwt binnen met een hakje.
70' De gelanceerde Patje Goots wordt onderuit gehaald door De Brul. De thuisaanhang vraagt om rood, scheidsrechter Romain geeft geel.
71' Weer een Brugse voorzet. Weer een kopbal van Lange. Weer een redding van Aleks Klak.
77' G O A L: Rune Lange brengt de bezoekers op voorsprong. De Noor is het snelst bij een voorzet van De Cock en trapt door het pak binnen.
81' Dubbele kans voor R Antwerp FC . Sanda Sanda neemt Verlinden op de korrel die zich opnieuw onderscheidt op de rebound van Justice Christopher.
89' R Antwerp FC zet alles op alles maar botst op twee counters. Sillah mist onbegrijpelijk.
90' Einde. Club neemt de punten mee naar huis; de roodwitte aanhang had aan de rust uitzicht op meer.

19 Patrick Goots - 24'

68' 19 Patrick Goots (uit)/
25 Ousmane Sanda Sanda (in)
81' 20 Jurgen De Neys (uit)/
19 Rune Lange - 65' - 77'

65' 12 Tjorven De Brul (uit)/
20 Ebrimah Sillah (in)
83' 18 Andres Mendoza (uit)/