R. Antwerp F.C.

2 - 0

Woe. 10/10/2001 20:00 u.

Sp. du Pays de Charleroi

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Erik Cleckx - Alain Ghislain

Vierde official: Didier De Bock
 
Uitblinker Yattara en Mussa laten Bosuil zingen - "We kunnen vrijer ademen"
DEURNE - Dankzij doelpunten van uitblinker Ibrahima Yattara en Omar Mussa haalde R Antwerp FC tegen RSC Charleroi verdiend zijn tweede zege van het seizoen binnen. "Deze zege was belangrijk om niet in de problemen te geraken onderaan," aldus Wim De Coninck. "We kunnen nu iets vrijer ademen en meer ontspannen naar R Standard CL vertrekken."

R Antwerp FC klopte Charleroi met een ploeg die door De Coninck op drie plaatsen was gewijzigd. In het doel kreeg nieuwkomer Yves Feys de voorkeur op Paul Rachubka. Zoran Campara nam zoals verwacht zijn plaats in het hart van de defensie opnieuw in. In de spits moest Patrick Goots de plaats ruimen voor de herstelde Omar Mussa. RSC Charleroi trok in de aanvangsfase het initiatief naar zich toe en eiste het meeste balbezit op. Nog voor roodwit besefte dat de wedstrijd goed en wel begonnen was, ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand. Dufer knalde vanop bijna dertig meter op de paal. Yves Feys bleef zonder reactie. "Daar kwamen we goed weg," besefte de coach. "Stilaan begonnen we echter de match te controleren. We weten dat we hard moeten werken voor de drie punten en dat hebben we ook gedaan. We kregen niet overdreven veel kansen, maar de dreiging was altijd aanwezig. Het was niet altijd academisch, maar ik heb een goed collectief gezien."

Omar Mussa kreeg de eerste kans voor de Great Old. De Burundees verslikte zichzelf met het dribbelen van een verdediger in de plaats van in ťťn tijd binnen te knallen. Zijn moment de gloire zou voor later zijn. Na de kans voor Omar Mussa bleef het aan beide zijden wachten op doelkansen. De wedstrijd golfde aangenaam heen en weer. Bij R Antwerp FC was het vooral Ibrahima Yattara die de aandacht naar zich toetrok. De GuineeŽr teisterde met zijn dribbels de bezoekende defensie en liet het publiek bij momenten kraaien van de pret. De Afrikaan liet zijn klasse deze keer ook renderen toen hij even voorbij het halfuur in de diepte werd gestuurd door Justice Christopher. De snelle Ibrahima Yattara liet al wat witzwart gestreept was zonder moeite achter zich. Hij besloot als een volleerde afwerker naast Dudas in doel. De thuisploeg koesterde de voorsprong, RSC Charleroi moest op zoek naar zijn tweede adem.

Omar Mussa
Die extra energie brachten de Karolingers alvast niet mee uit de kleedkamer. Het was R Antwerp FC dat scherp aan de tweede helft begon. Dat enthousiasme leverde meteen succes op. Een vrijschop van Harald Pinxten vond het hoofd van Omar Mussa, die met een schitterende kopslag het leer in de winkelhaak duwde. Het was een verdiende beloning voor Omar Mussa, die op die manier een donkere periode afsloot. De zwarte spits speelde zijn laatste wedstrijd op 25 augustus op het veld van K Lierse SK. Hij verdween nadien uit beeld met een blessure aan de adductoren. Gisteren spurtte, knokte en zwoegde de spits een uur lang op dezelfde manier waarmee hij zich in het begin van de competitie tot publiekslieveling had opgewerkt. De vroege 2-0 voorsprong kort na rust riep herinneringen op aan het scenario dat zich afspeelde in de laatste thuismatch van de Great Old tegen Gent. Toen liep het voor de Bosuilen nog grondig mis, maar zover lieten de jongens van Wim De Coninck het gisteren niet komen.
(J.V.C. - bron: GvA - 11/10/2001)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: coach Wim De Coninck had zijn team door mekaar geschud. Yves Feys debuteert, Omar Mussa komt terug in de spits, Zoran Campara versterkt de afweergordel opnieuw na de aanslag van Kaklamanos.
04' R Antwerp FC ontsnapt aan een vroege tegentreffer. Dufer probeert het van erg ver. Yves Feys staat perplex en ziet het schot op de staak uiteenspatten.
15' De thuisploeg steekt voor het eerst de neus aan het venster. Omar Mussa wordt afgezonderd door Mertens, maakt een beweging te veel en wordt in extremis afgeblokt.
34' R Antwerp FC heeft het evenwicht hersteld en vindt zijn heil in een tegenaanval. Justice Christopher stuurt de snelle Ibrahima Yattara diep. De GuineeŽr degradeert de Charleroidefensie tot een stelletje slakken en schuift beheerst binnen: 1-0.
50' Giovanni Dekeyser trapt na een knap opgezette aanval met Justice Christopher in een hoofdrol, op Dudas.
54' Harald Pinxten dropt een vrije trap in het strafschopgebied. Omar Mussa veert hoog op en kopt met een enig mooi boogballetje fijntjes in de winkelhaak: 2-0.
62' Charleroi neemt nu risico's. Negouai kopt over.
68' De ingevallen Biakolo kopt, op voorzet van Negouai, een nieuwe kans voor de bezoekers nipt over, maar verder komen de Zebra's niet meer.
(Bron: GvA - 11/10/2001)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
18 Zoran Campara
4 Bernt Evens
8 Giovanni Dekeyser
24 Karel D'Haene
15 Justice Christopher
13 Ibrahima Yattara - 34'
17 Kurt Mertens
11 Omar Mussa - 27' - 54'
 
69' 11 Omar Mussa (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
78' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
19 Patrick Goots (in)
88' 17 Kurt Mertens (uit)/
7 Sandro de Souza Yokota (in)
Sp. du Pays de Charleroi
1 Istvan Dudas
2 Frank Defays
3 Ernest Etchi - 49' - 90'
4 Tony Herreman
20 DaniŽl Calvo
16 Mohamoudou Kere
13 Christian Negouai - 53'
7 Darywosh Yazdani
19 Gregory Dufer
9 Sergio Rochas
22 Stephane Martine
 
46' 22 Stephane Martine (uit)/
23 Eduardo Adelino (in)
56' 19 Gregory Dufer (uit)/
21 Stephane Biakolo (in)
85' 20 DaniŽl Calvo (uit)/
24 Kanfory Sylla (in)