Scheidsrechter: Yves Marchand

Lijnrechters: Claude Gregoire - Philip Van Seymortier

Vierde official: Benoni Burie

KVC Westerlo houdt de drie punten thuis
KVC Westerlo heeft in het eigen Kuipke R Antwerp FC geklopt, het werd 2-1. Bij de rust stond het nog 0-0. Toch was er een mand vol doelkansen in de eerste helft, vooral aan Antwerpzijde. Spitsen Patje Goots en Omar Mussa stuitten telkens weer op een sterk keepende Bart Deelkens. Patrick Goots kreeg voor de rust een grote kans, maar Lammens en Verheyen sprongen hun doelman op tijd bij.

Van Den Bossche blijkt supersub. Westerlo zag in de eerste helft af met het technisch sterkere R Antwerp FC, maar met het inbrengen van Sammy Van Den Bossche kreeg de tweede helft een heel ander uitzicht. Het was de thuisploeg die na de rust de weg naar het doel vond. Francis Severeyns scoorde twee keer tegen zijn ex-ploeg. Eerst een stiftertje over keeper Yves Feys, daarna rondde hij een snelle tegenaanval af. Patje Goots kon nog tegenscoren.

Niet voldoende dus, want Severeyns tekende voor twee goals. KVC Westerlo heeft weer wat ademruimte. R Antwerp FC daarentegen raakt maar niet weg uit de degradatiezone, ook al speelde het weer een leuke eerste helft.
(bron: sport24 - 24/11/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: een belangrijk duel voor twee ploegen die de punten maar wat goed kunnen gebruiken. Ze hoopten allebei op een rustig seizoen en bij Westerlo misschien zelfs op nog iets meer, maar moeten toch opletten voor degradatie. Tom Peeters, overgekomen van Sunderland naar R Antwerp FC, is dan toch speelgerechtigd en staat in de basis. Daardoor valt Giovanni Dekeyser naast de ploeg. Westerlo probeert het met drie spitsen: Severeyns, Pelic en Vandenbergh.
05' Schitterend wedstrijdbegin met kansen aan beide kanten. Pelic had een goede schietkans voor Westerlo. Omar Mussa en Patje Goots zorgden ook al voor gevaar.
15' Omar Mussa krijgt alweer een kans voor de voeten, R Antwerp FC is duidelijk de beste ploeg. Westerlo kan enkel op de counter dreigen, via Severeyens.
16' Ibrahima Yattara schiet op de doelman Deelkens.
35' Severeyns kopt goed naar de grond, maar plaatst de bal niet voorbij Yves Feys
40' Westerlo komt beter in de partij. De Coninck neemt Feys onder vuur.
42' R Antwerp FC vindt de weg naar het doel terug. Patje Goots wurmt zich tussen twee verdedigers, claimt een strafschop en trapt vervolgens op Deelkens.
45' Rustverslag: het technisch betere R Antwerp FC had eigenlijk voor moeten staan, maar vond telkens weer een sterke Deelkens op haar weg. Westerlo vatte de wedstrijd met drie spitsen aan, maar moest passen.
46' Het experiment met drie spitsen valt blijkbaar niet in de smaak bij Ceulemans. Vandenbergh blijft in de kleedkamers voor Van Den Bossche.
55' G O A L: Severeyns scoort tegen zijn oude ploeg, op de hem bekende wijze met een stiftertje.
68' Westerlo groeit. Pelic controleert een mooie pass van Van Den Bossche met de borst. Feys weet het schot nog van richting te doen veranderen.
72' G O A L: Sammy Van Den Bossche walst doorheen het middenveld en biedt Severeyns zijn tweede opwippertje aan.
82' G O A L: het slot wordt toch nog spannend. Patje Goots met het zware schot. Hij ziet zijn afgeweken bal achter Deelkens verdwijnen.
90' Einde: de wissel Van Den Bossche - Vandenbergh van na de rust bleek van goudwaarde te zijn. De invaller zette de Westelse aanvallen op. Severeyns maakte ze af. Met twee heerlijke stiftertjes besliste hij de wedstrijd, ook al scoorde Patje Goots nog een late aansluitingstreffer.

11 Omar Mussa

76' 11 Omar Mussa (uit)/
22 Kevin Vandenbergh

46' 22 Kevin Vandenbergh (uit)/
17 Sammy Van Den Bossche (in)
60' 8 Björn De Coninck (uit)/