R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zon. 13/01/2002 14:00 u.

R.S.C. Anderlecht

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 9.000
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Marcel Mallach - Philippe Ryelandt

Vierde official: Geert Meesschaert
 
R Antwerp FC houdt Anderlecht in bedwang

R Antwerp FC heeft op de eigen Bosuil Anderlecht in bedwang gehouden: het werd 2-2. De bezoekers haddeb het moeilijk in de eerste helft. De thuisploeg startte furieus met Patje Goots, Ibrahima Yattara en Tony Sergeant in een hoofdrol. Op het halfuur kreeg Patje Goots de bal aan de middenstip. Hij liet Hasi ter plaatse, omspeelde De Wilde en prikte de verdiende 1-0 binnen. RSC Anderlecht speelde een abominabele eerste helft.

Een heel ander paars-wit kwam uit de kleedkamers. Al vlug maakte Crasson gelijk met het hoofd. Invaller Jestrovic maakte er in de 80e minuut ook nog 1-2 van toen de bal voor zijn voet viel. Een scheve situatie leek rechtgetrokken, maar paars-wit verdiende de zege allerminst. Patje Goots zorgde eigenvoetig voor gerechtigheid met een tweede treffer.

In de slotfase schoot hij op doel. De Wilde loste, Hendrikx reageerde te traag, Shin Young Rok bracht de bal voor en Patje Goots scoorde. Patje Goots is een fenomeen. De 35-jarige Desselnaar leek verloren voor eersteklassevoetbal. In het begin van het seizoen kwam hij amper van de bank bij R Antwerp FC. Na een onderhoud met de trainer mocht hij plots weer enkele keren opdraven.

Tijdens de winterstop leek hij klaar voor een overstap naar tweedeklasser KFC V. Geel. De Antwerpvoorzitter stak daar een stokje voor, omdat hij vermoedde dat de Great Old de spits nog nodig zou hebben. Tegen RSC Anderlecht bleek het gelijk van Wauters. Patje Goots speelde als een jong veulen en schonk rood-wit een verdiend punt.

De Bosuilploeg kan de punten immers goed gebruiken aan het begin van een zwaar programma met wedstrijden tegen o.a. KRC Genk, Club Brugge KV en KAA Gent in 't verschiet. RSC Anderlecht kwam goed weg met het gelijkspel.

(bron: sport 24 - 13/01/2002)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: R Antwerp FC snakt naar punten. Patje Goots vervangt de geblesseerde Omar Mussa. De Marokkaan Noureddine Ziayti is geschorst. Manchester-boys Tate (in het centrum van de verdediging) en Wood (links op het midden) starten meteen in de basis. Als Anderlecht bovenin wil blijven meedraaien moet op de Bosuil worden gewonnen. Dat moet dan wel gebeuren zonder de geblesseerden De Boeck en Ilic. Doll werd uiteindelijk niet fit genoeg bevonden en zit op de bank. Daardoor verschijnt de 20-jarige Olivier Deschacht voor de eerste maal aan de aftrap. Aruna, Said en Traore vertokken dan weer naar de Africa-cup.
05' Patje Goots legt Deschacht in de luren en komt alleen voor De Wilde. De doelman brengt redding op de lob.
10' Neil Wood laat zich in positieve zin opmerken.
12' Actie op links van de bedrijvige Patje Goots: hij kruist naar Ibrahima Yattara die in het zijnet trapt.
15' Mornar zet voor doel, De Bilde kan net niet bij de bal.
20' Een harde vrije trap van Goots; in de rebound kraakt Sergeant zijn schot.
27' G O A L: Patje Goots gaat aan de middenlijn met de bal aan de haal. De oude krijger loopt er iedereen af, omspeelt De Wilde en legt binnen. De Bosuil staat in vuur en vlam.
41' Tom Peeters zondert Patje Goots mooi af in het centrum. Hij komt weer alleen voor De Wilde, maar schiet (dom) naast.
45' Rust: Anderlecht komt er voorlopig amper aan te pas. De thuisploeg kwam 't best uit de winterstop. Vooral Patje Goots onderstreepte dat. De 35-jarige spits versierde een drietal kansen waarvan hij er een benutte.
46' De jonge en onzekere Deschacht moet plaats maken voor Doll. Van Hout, de andere centrale verdediger, wordt gewisseld door Jestrovic. Anderlecht probeert het dus met drie spitsen.
47' G O A L: een hoekschop van Baseggio wordt door Crasson binnengekopt.
54' Een schot van De Bilde scheert de deklat. Anderlecht oefent constant druk uit.
70' Anderlecht slaagt er niet in de wedstrijd verder te maken. De Great Old kiest voor de counter.
78' Antwerptrainer Wim De Coninck wil het gelijkspel consolideren en brengt verdediger Shin Young Rok in de plaats van Ibrahima Yattara.
80' G O A L: op een hoge bal gaan Pinxten en Jestrovic in de lucht. De Limburger kopt naast de bal en Jestrovic knalt met de linker in de vlucht binnen.
83' G O A L: een schot vanop 20 m van Patje Goots wordt door De Wilde weggebokst. Shin Young Rok recupereert de bal net voor die over de lijn gaat en bedient in een adem Patje Goots. De Desselnaar scoort zijn tweede van de middag.
89' Patje Goots kapt zich vrij en schiet. De Wilde duwt in hoekschop
90' Eindverslag: Anderlecht kwam met andere intenties uit de kleedkamer. Jestrovic werd ingebracht als diepe spits. Crasson scoorde meteen de gelijkmaker. Anderlecht drukte even door, maar al snel was het over met de paarswitte heerschappij. De wedstrijd leek op een puntendeling af te stevenen toen Jestrovic er 1-2 van maakte. R Antwerp FC beschikt nog altijd over Patje Goots. Die maakte tijdens de winterstop bijna een overstap naar Geel, bleef en uitgerekend hij schonk de Great Old toch nog een punt.
(Bron: sport 24 - 13/01/2002)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu (K) - 51'
9 Alan Tate
4 Bernt Evens
15 Neil Wood
14 Tony Sergeant
24 Karel D'Haene
16 Tom Peeters
13 Ibrahima Yattara
19 Patrick Goots - 27' - 84'
 
77' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
2 Young Rok Shin (in)
82' 15 Neil Wood (uit)/
17 Kurt Mertens (in)
89' 19 Patrick Goots (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
R.S.C. Anderlecht
1 Filip De Wilde
6 Joris Van Hout - 43'
16 Bertrand Crasson (K) - 47'
15 Besnik Hasi
33 Olivier Deschacht
14 Marc Hendrikx
11 Alin Stoica - 65'
4 Yves Vanderhaeghe
10 Walter Baseggio
20 Gilles De Bilde
19 Ivica Mornar
 
46' 6 Joris Van Hout (uit)/
8 Nenad Jestrovic (in) - 80'
46' 33 Olivier Deschacht (uit)/
12 Olivier Doll (in) - 60'
88' 11 Alin Stoica (uit)/
43 Sherjill Mac Donald (in)