Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Luc Rems - Ronny Vanwelden

Vierde official: Marc Goudeseune

RSC Charleroi smeert Henk Houwaart eerste verlies aan
De Great Old had onder de nieuwe trainer Henk Houwaart nog niet verloren. R Antwerp FC speelde sinds de trainerswissel aanvallend en vol vertrouwen. Tegen RSC Charleroi bleef van al dat goeds al gauw niets meer over.

Beide teams begonnen met drie aanvallers, maar die van RSC Charleroi waren duidelijk snediger. Vijf minuten hadden de Zebra's nodig om te scoren. Nog geen twintig minuten later was het al over voor de bezoekers. Eduardo en man van de wedstrijd Rojas zetten RSC Charleroi al vroeg op rozen. R.A.F.C. ging onverdroten voort op zoek naar de aansluitingstreffer, tevergeefs.

Ook in de tweede helft leverde de rood-witte 4-2-4 opstelling na het inbrengen van Patrick Pascal, niet echt veel op. Rojas bleef met de assists strooien. RSC Charleroi verkocht een slap verdedigend R.A.F.C. nog drie dreunen. Henk Houwaart pakt de wedstrijd volgende week tegen R Standard CL best anders aan.
(bron: sport24 - 03/03/2002)

Minuut per minuut
00' Vooraf: beide teams hebben iets goed te maken. Charleroi speelde vorige week slechts gelijk tegen rode lantaarn Beveren en R Antwerp FC liet tegen Lommel een 2-0 en 3-2 voorsprong in de slotfase uit handen glippen. Charleroi moet het zonder de geschorste Defays doen. De Zebra's hebben wel ex-Antwerpspeler Darko Pivaljevic in de rangen. De Great Old speelt op de geschorste D'Haene na met het team van vorige week. Tate neemt zijn plaats in.
05' G O A L: deviatie van Pivaljevic bereikt Rojas. Hij verrast de Antwerpverdediging door de bal naar Eduardo door te schuiven en die schiet binnen.
06' Vluchtschot van Noureddine Ziyati richting winkelhaak, Dudas zweeft de bal uit doel.
14' Op een uitval van Charleroi breekt Ibrahima Yattara uit op rechts. Zijn voorzet kan net niet binnengewerkt worden door Patje Goots.
15' Het is een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten.
22' G O A L: Yazdani gaat door en zet voor, Rojas kan van dichtbij binnenkoppen.
45' Rust: sterk begin van Charleroi. Na twintig minuten bloedde de match wat dood door de 2-0 voorsprong van de thuisploeg. R Antwerp FC zorgde ook voor gevaar, maar scoorde niet. Beide teams blijven wel met drie aanvallers spelen.
46' Henk Houwaart trekt ten strijde met vier aanvallers na het inbrengen van Patrick Pascal.
52' Het bezoekende R Antwerp FC ontsnapt aan een strafschop na een haakfout van Evens op Eduardo.
55' Scifo brengt een verdediger voor een aanvaller.
66' G O A L: balverlies van Bernt Evens. Rojas gaat ermee aan de haal en zet met een hakje Dufer alleen voor doel. Hij kent geen moeite om Yves Feys op het verkeerde been te zetten.
80' G O A L: na enige steriele druk van R Antwerp FC, met twee kansen voor Patrick Pascal, zondert Rojas schitterend Camus af. De ex-Malinoisspeler legt binnen.
88' G O A L: invaller Milovanovic lepelt een vrijschop over de statige Antwerpmuur. Rassart neemt over en knalt in doel. Een afstraffing.
90' Eindverslag: R Antwerp FC drong aanvankelijk aan voor de aansluitingstreffer. Het leverde de bezoekers echter weinig op, want Charleroi profiteerde van de ruimte en scoorde nog driemaal in de tweede periode.

11 Omar Mussa

46' 16 Tom Peeters (uit)/
15 Patrick Pascal (in)
69' 11 Omar Mussa (uit)/
27 Darko Pivaljevic

46' 39 Bertin Tokene (uit)/
15 Sébastian Rassart (in) - 87'
56' 23 Adelino Da Silva Eduardo (uit)/
9 Daniel Calvo (in)
84' 19 Grégory Dufer (uit)/