Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters: Henri Kums - Guido Nuyens

Vierde official: Philippe Vinche

G.B.A. wint bitsige derby
De Antwerpse derby begon zeer beloftevol, met drie doelpunten in het eerste kwartier, maar zou snel ontaarden in een zeer potige en bitse partij. R Antwerp FC ging rusten met een 2-1 voosprong, maar na de pauze nam GbA de touwtjes in handen. Kpaka scoorde een domme gelijkmaker. Huysmans trapte veel mooier de winnende treffer binnen.
(bron: VRT-tt - 28/04/2002)

Minuut per minuut
00' Vooraf: de meest recente derby's waren telkens voor GbA, logisch dus dat R.A.F.C. in de eigen Bosuil zint op wraak en voluit voor winst gaat. De sfeer is in ieder geval aanwezig. De bezoekers kunnen terug beroep doen op Marc Degryse, maar moeten Reigel en Haagdoren missen.
04' G O A L: pas vier minuten ver en de thuisaanhang viert de voorsprong. Patje Goots stuurt Ibrahima Yattara diep, die Bodor eraf loopt en beheerst onder Luciano binnenschuift.
08' G O A L: ook de paarse supporters juichen. Marc Degryse scoort zijn 199e doelpunt. En wat voor één. Van aan de rand van het strafschopgebied neemt hij Yves Feys te grazen met een heerlijk opwippertje, mooi in het hoekje.
13' G O A L: het blijft doelpunten regenen. Patje Goots zet zich achter de bal voor een vrije trap, legt even opzij op Kubik, die terugtikt. Pajte Goots knalt in de rechterbenedenhoek binnen.
30' De wedstrijd is aan het ontaarden in een veldslag. Het is bijzonder hitsig. Tony Sergeant kreeg al geel, maar er hadden even goed vijf, zes kaarten gegeven kunnen worden.
43' Ibrahima Yattara verovert de bal in de scrimmage, maar trapt van in de kleine backlijn pal op Luciano.
45' Rust: het begon als een zeer leuke en open pot voetbal, maar de Antwerpse derby ontaardde snel in een ware veldslag. Jammer, want door al die bitsigheid kregen we na de 2-1 van Patje Goots nauwelijks nog kansen.
64' Weinig of geen doelpogingen op de Bosuil. Het blijft ondertussen wel een wedstrijd met veel inzet.
64' G O A L: nog maar pas gezegd dat er weinig te beleven valt of het staat 2-2. Kpaka wint een kopduel van Harald Pinxten en de bal gaat hoog over Yves Feys binnen.
67' G O A L: Huysmans krijgt de bal aangespeeld door Kpaka en twijfelt geen moment. Hij zet de bal in één tijd weg in de hoek. Wat een ommekeer!
68' Sandro de Souza Yokota ziet plots rood voor de ogen, letterlijk. Hij pakt zijn tweede gele kaart op vier minuten tijd en wordt uitgesloten.
85' Patje Goots knalt nog eens van ver. Het schot spat uiteen op de lat.
90' Einde van de wedstrijd, G.B.A. realiseerde de ommekeer in de tweede periode.

19 Patrick Goots - 19'

60' 18 Zoran Campara (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)
67' 12 Arek Kubik (uit)/
11 Omar Mussa (in)
84' 2 Zoran Ljubinkovic (uit)/
Marc Degryse - 11'

82' Marc Degryse (uit)/