R. Antwerp F.C.

2 - 2

Din. 09/07/2002 19:00 u.

S.V. Zulte Waregem

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportstadion Schepersdijk

Toeschouwers: 500
 
Scheidsrechter: Robby Keuleers

Lijnrechters: K. Hannes - Eric Van Den Putte
 
Logisch 2-2 resultaat

Eigen bericht - Het stamnummer 5381 begon het gretigst aan deze oefenpartij tegen de Great Old. Al in het eerste kwartier resulteerde dit in twee groen-gele hoekschoppen. Neen, R Antwerp FC had de bal zeker niet onder controle. Het uitverdedigen liep niet soepel, hoe Edwin Ouon zijn best ook deed. Anders Nielsen op de linkerflank en Arek Kubik een beetje daartussenin zaten niet echt lekker in de match. In de dertiende minuut onderbrak Zulte dit schuchtere spel met een splijtende tegenaanval over de rechterflank. De rood-witte verdediging werd uit verband gelopen en de bezoekers klommen via D'Hollander op voorsprong (0-1). Niet onverdiend overigens. Slechts vijf minuten later verdubbelden (0-2) de bezoekers hun voorsprong. R Antwerp FC kon er nauwelijks wat tegenover stellen. Een drietal probeersels van o.a. Patje Goots met een vrijschop door de muur en een verre voorzet van Bernt Evens werden door de doelman onschadelijk gemaakt.

Coach Houwaart bracht uit de cabine de inspiratie van Ibrahima Yattara mee tesamen met een paar tactische ingrepen in zijn elftal. Edwin Ouon verhuisde naar de rechtsachterplaats, Harald Pinxten naar het centrum van de verdediging en Zoran Campara een beetje centraal op het middenveld. De loden zon belette blijkbaar een forse versnelling, al was er plots meer roodwitte druk merkbaar. Ibrahima Yattara dwong een reeks hoekschoppen af. In de tweeŽnzestigste minuut resulteerde zulks in een drietal doelpogingen waarbij een Zulte-verdediger de bal vol in het gelaat kreeg en prompt door de knieŽn ging. Niet veel later een voorzet van alweer Ibrahima Yattara. Anders Nielsen kopte de bal binnen (1-2). Na een opstootje aan de middellijn toonde de scheids twee gele kaarten. Bernt Evens was ťťn van de boosdoeners. Zulte werd middels de buitenspelval ver van het doel van Alejandro Saccone gehouden en ze klapte elke keer precies dicht.

Ook rood-wit werd een paar keer afgevlagd. Een bedrijvige Patje Goots zette de doelman nog aan het werk, maar die wist raad, ook al moest hij dan meermaals op zijn vuisten beroep doen. Ook Omar Mussa en Edwin Ouon kwamen dicht bij de goal, hun schot klom jammer genoeg over de dwarsbalk. R Antwerp FC kon wel aanspraak maken op een gelijkmaker. Met een slim manoeuvre verplichtte Ibrahima Yattara de even voordien ingevallen Tom Van Ruysseveldt binnen te trappen (2-2). Voor elke ploeg een speelhelft en dus een logisch 2-2 resultaat.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/07/2002)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Alejandro Saccone (T.)
2 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu
4 Zoran Campara
5 Bernt Evens - 65'
6 Edwin Ouon
7 Anders Nielsen - 63'
8 Arek Kubik
10 Tony Sergeant
9 Patrick Goots
11 Omar Mussa
 
46' 10 Tony Sergeant (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
83' 2 Harald Pinxten (uit)/
14 Tom Vanruysseveldt (in) - 87'
S.V. Zulte Waregem
1 Sven Dobbelaere
3 Stijn Minne
4 John Fouquet
8 Peter Maes
9 David Geeroms
10 Stijn Meert
11 Frederik D'Hollander
12 Wouter Degroote
14 Dimi Wellens
15 Nathan D'Haemers - 18'
16 Kristof D'Hollander - 13'
 
46' 11 Frederik D'Hollander (uit)/
19 Koen Versyp (in) - 65'
46' 12 Wouter Degroote (uit)/
6 Wim Roels (in)
46' 9 David Geeroms (uit)/
5 Diederik Moerman (in)
46' 8 Peter Maes (uit)/
7 Frederic Duprť (in)
46' 4 John Fouquet (uit)/
13 Arne Houtekier (in)
60' 15 Nathan D'Haemers (uit)/
18 Tomas Bradt (in)
70' 16 Kristof D'Hollander (uit)/
2 Lorenzo De Bree (in)