K. Rupel Boom F.C.

1 - 2

Woe. 24/07/2002 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Parkstadion Boom

Toeschouwers: 750
 
Scheidsrechter: Philippe Ulens

Lijnrechters: Dirk Van Havre - JoŽl De Bruyn
 
Veel duw- en trekwerk

Eigen bericht - Veel beweging in en rond het Boomse Gemeentepark voor de oefenpartij tussen het plaatselijke KFC Rupel Boom en de beloftenploeg van R. Antwerp FC. De infrastructuur is er sedert de Storme-periode in de hoogste klasse aardig op verbeterd. Ondanks enkele gereputeerde gezichten bij de bezoekers, schoten de Steenbakkers het best uit de startblokken. Sven Pirot knalde naast. Meer dan eens werd de opbouw verstoord; op een foutje meer of minder keken de blauw-zwarten niet. Diepe spits Philippe Snelders werd overigens van heel erg dichtbij bewaakt door Ken Beyens.

William Verbeeck beliep de rechterflank, zette voor en de lokale doelman kreeg enkele handen op mekaar. Het centrale duo Jurgen De Neys-Zoran Ljubinkovic wist raad met de Boomse penetraties. Het bleef bij wat plaagstootjes over en weer uitdelen tot Noureddine Ziyati met een lekker hakje Simon Colosimo voor doel afzonderde. Meteen stond het 0-1. "Opdracht volbracht," besloot de Marokkaanse smaakmaker(?). Geen van beide ploegen kwam nog in de buurt van het doel en de tussenstand bleef dus ongewijzigd tot bij de rust.

Coach Fraeyman bracht nadien enkele nieuwelingen. Gunter Ribus werd meteen op de linksachterstek gedropt. Hij nam bovendien de aanvoerdersband van William Verbeeck over en kreeg handenvol werk. Boom gooide zich volop in de strijd en zocht precies langs daar de weg naar voren. Net nadat Tom Van Ruysseveldt de voorsprong verdubbelde, glipte Mohammed Bousba door de buitenspelval. Koud kunstje voor de snelle aanvaller om de bal achter Govert Boyen te deponeren. Koud stortbad voor Zoran Ljubinkovic die wat graag de nul had gehouden.

Boualem Merrir liet zich dikwijls in de combinatie betrekken, maar was niet in staat zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Ook nu werd hij meer dan eens foutief afgestopt. Peter Maes had er zelfs een gele kaart voor over. Geen geluk voor Lieven Bosmans. Geblesseerd tijdens zijn invalbeurt van amper vijf minuten, moest hij al opnieuw naar de kant. Noureddine Ziyati wachtte niet op de scheids om zijn gram te halen. Tommy Meire liet zich aan de kwaaie reactie vangen. De beide kemphanen werden in het gele boekje genoteerd. Boom probeerde alsnog langszij te geraken, maar dat lukte ze niet meer.

Weinig oogstrelend voetbal van de Antwerpelf, waarin enkele jongens pas aan hun eerste match toe waren. De "gebuisden" van de A-kern konden helaas opnieuw niet overtuigen!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/07/2003)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Govert Boyen
5 Gunter Ribus
3 Zoran Ljubinkovic
4 Jurgen De Neys
2 Filip Verdickt
6 Simon Colosimo - 21'
7 Boualem Merrir
10 Noureddine Ziyati - 82'
8 William Verbeeck (K)
9 Philippe Snelders
11 Tom Vanruysseveldt - 56'
 
46' 8 William Verbeeck (uit)/
17 Kurt Mertens (in)
46' 4 Jurgen De Neys (uit)/
18 Barry Budts (in)
46' 2 Filip Verdickt (uit)/
13 Alan Grozdanic (in)
60' 9 Philippe Snelders (uit)/
14 Lieven Bosmans (in)
65' 14 Lieven Bosmans (uit)/
15 Kevin De Pauw (in)
K. Rupel Boom F.C.
20 Jo Engelborghs
4 Ken Beyens
7 Tommy Meire - 79'
8 Luc De Backer (K)
9 Johan Dacon
10 Raf Peeters
11 Tim Motyka
13 Mohamed Bousba - 59'
14 Sven Pirot
16 Bart Van Dijck
19 Steven Leys
 
70' 19 Steven Leys (uit)/
6 Tul Dendal (in)
70' 13 Mohamed Bousba (uit)/
3 Ward Vandelangenbergh (in)
70' 10 Raf Peeters (uit)/
5 Peter Maes (in) - 75'
82' 11 Tim Motyka (uit)/
12 Mevin Bouwmeester (in)
82' 16 Bart Van Dijck (uit)/
2 Kenny Lavaert (in)