Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: Eddy Kasprzak

Lijnrechters: Van Der Auwera - Sven Cuyt

Kille herfstavond op de Bosuil

Eigen bericht - R Antwerp FC liep aan het begin van elke speelhelft op een snelle, snedige prik van de RKC-aanval. Telkens klom de Nederlandse middenmoter op voorsprong, maar ook twee keer kwamen de rood-witten langszij. Arthur Gomez liet enkele staaltjes van zijn kunnen zien. Vooral bij zijn eerste doelpunt na aangeven van Anders Nielsen demonstreerde hij zijn tor-instinct. De Roemeense tester Mario Persa kwam na ruim twintig minuten Patje Goots vervangen. Hij zorgde, op voorzet van Harald Pinxten, voor het tweede doelpunt. Ook hij liet zien dat hij wat in zijn mars heeft. Naast Arthur Gomez debuteerde ook doelman Naby Yattara, maar hij werd niet eenmaal meer bedreigd. Het rendement van Hussain Abdulrahman had vooral te lijden onder de stugge aanpak van de Nederlandse opponenten. Noureddine Ziyati deed hard zijn best, maar kon de afwezigheid van Tony Sergeant en Gideon Imagbudu nooit invullen. Na de pauze werd Edwin Ouon noodgedwongen gewisseld voor Alex Yi vanwege een scheurtje in de hamstrings.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/09/2002)

Minuut per minuut
00' R Antwerp FC start de wedstrijd niet alleen zonder internationals Ibrahima Yattara, Gennadiy Tumilovich en Alan Grozdanic maar ook Tony Sergeant en Gideon Imagbudu, allebei sukkelend met de enkel, zijn er niet bij. Arthur Gomez komt voor het eerst in het team en ook Noureddine Ziyati wordt heropgevist. In tegenstelling tot eerdere berichten stond Patje Goots toch aan de aftrap.
04' G O A L: heel veel middenveldspel, maar toch weer een vroeg doelpunt voor de bezoekers. Rick Hoogendorp spurt voorbij Stefan Leleu en tikt door de benen van Yves Feys binnen. 0-1 voorsprong voor RKC.
06' Patrick Goots loopt alweer off-side. Dat wordt hard zwoegen om de bal nuttig in de gevaarlijke zone te krijgen.
14' Op tegenaanval gooit Yuri Cornelisse voor doel, Yves Feys plukt gemakkelijk.
16' Een combinatie Edwin Ouon - Arthur Gomez loopt uit in corner.
21' Een vrijschop van RKC zoeft rakeling over het doel van Yves Feys.
23' Rick Hoogendorp wordt door een tackle van Stefan Leleu opgehouden voor hij gevaarlijk kan worden.
28' Arthur Gomez stuurt diep, Anders Nielsen raakt de bal net niet.
29' Rick Hoogendorp snelt voorbij Harald Pinxten, Yves Feys moet redden.
30' G O A L: Anders Nielsen lijkt zich vast te dribbelen in het strafschopgebied, Arthur Gomez krult de bal in doel.
33' Noureddine Ziyati plaatst een vrijschop na fout op Bernt Evens voor de voeten van Anders Nielsen die de kans onbesuisd over besluit.
41' Een corner van RKC van Robert Fuchs zwaaiert ver naast doel.
42' Snelle combinatie Ziyati - Ouon - Persa gaat achter.
45' Rusten met 1-1.
48' G O A L: opnieuw een vroeg doelpunt. Pinxten werkt een voorzet van Petrovic in corner; Yuri Cornelisse trapt, Serginho Greene kopt door en Jochen Janssen kopt binnen (1-2).
51' Twee corners op rij voor R Antwerp FC, maar de verdediging blijft baas.
63' De buitenspelval staat nu al minutenlang permanent open aan beide kanten en de aanvallers worden keer op keer afgevlagd. Arthur Gomez en ook Rick Hoogendorp laten zich vangen.
70' Yves Feys moet tot twee keer toe ingrijpen op pogingen van Rick Hoogendorp.
72' G O A L: een voorzet van Harald Pinxten vanop de rechterflank, wordt door Mario Persa in doel verlengd 2-2.
76' Alex Yi kopt nogal gevaarlijk terug. Yves Feys moet zich reppen om de bal te vangen.
85' Nog vier vervangingen halen het tempo helemaal uit de match; beide coaches lijken tevreden met het gelijkspel.
87' Balverlies bij RKC, Arthur Gomez gaat voorbij twee verdedigers, doelman Rob Van Dijck moet tot twee maal toe een corner toestaan. Pinxten kopt, Van Dijck plukt uiteindelijk met moeite.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/10/2002)

15 Arthur Gomez - 30'

22' 19 Patrick Goots (uit)/
11 Mario Persa (T.) (in) - 72'
46' 2 Edwin Ouon (uit)/
6 Alexander Yi (in)
67' 3 Stefan Leleu (uit)/
24 Karel D'Haene (in)
80' 1 Yves Feys (uit)/
11 Yuri Cornelisse

54' 7 Zeljko Petrovic (uit)/
17 Tim Aelbrecht (in)
69' 5 Fabian Peppick (uit)/
14 John Van Loenhout (in)
77' 10 Jochen Janssen (uit)/
15 Michael van der Heijden (in)
78' 9 Rick Hoogendorp (uit)/
16 Peter van den Berg (in)
83' 11 Yuri Cornelisse (uit)/