Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Edgard Vanden Boer - Alain Ghislain

Vierde official: Didier De Bock

Kaiper is de held van de Freethiel

KSK Beveren heeft R Antwerp FC verslagen met 3 -1 en pakt zo drie belangrijke punten. De thuisploeg had in de eerste helft weinig moeite met R Antwerp FC. Na bijna twintig minuten opende Kaiper de score. Na een hoekschop kopte de Ivoriaan de bal aan de eerste paal binnen. Toen iedereen al aan rusten dacht maakte diezelfde Kaiper er 2-0 van.

Na de pauze werd het opnieuw spannend, want Boka scoorde in eigen doel: 2-1. KSK Beveren maakte het zichzelf helemaal moeilijk toen Diallo met twee gele kaarten van het veld gestuurd werd. De Great Old ging op zoek naar een goal, maar het doelpunt van Arthur Gomez werd niet gevalideerd, dat van Touré wel: 3-1 even voor het einde.
(bron: vrt-tt - 30/11/2002)

Minuut per minuut
00' Bij R Antwerp FC worden de geschorsten Hussain Abdulrahman (2/3) en Edwin Ouon (2/5) vervangen door Gideon Imagbudu en Karel D'Haene. Tom Steels en Ludo Van Campenhout trappen de match af.
05' De wedstrijd komt maar moeizaam op gang, Beveren is het meest aan de bal in de breedte, de bezoekers wachten af.
06' Kaïper stuurt de bal richting Antwerpdoel, Yves Feys plukt gemakkelijk.
08' Bernt Evens bereikt Patje Goots die uit de draai doelman Graham Stack aan het werk zet.
09' Zezeto dwingt Harald Pinxten een corner toe te staan.
12' Opnieuw hoekschop voor Beveren, Tony Sergeant ontzet de bal met het hoofd.
17' G O A L: alweer Zezeto en opnieuw moet Pinxten de bal over de achterlijn wegwerken; de corner valt op het hoofd van Kaïper die ongehinderd binnenkopt.
24' Imagbudu grijpt foutief in, de vrijschop gaat hoog over.
25' Patje Goots pas voor het eerst off-side.
26' Bernt Evens grijpt foutief in en krijgt zijn derde geel van het seizoen; Boka trapt de vrijschop hoog over.
28' Stefan Leleu trapt de bal van aan de eigen rechthoek richting Patje Goots die opnieuw wordt afgevlagd.
34' Ibrahima Yattara, ongelukkig in zijn acties, bedient via Karel D'Haene, Tony Sergeant die over het doel van Stack trapt.
42' Ook Zoran Campara kijkt tegen (zijn zesde) geel aan.
45+1' G O A L: De Antwerpverdediging geeft na een licht toegekende vrijschop aan Beveren Kaïper te veel vrijheid die er prompt 2-0 van maakt.
45+2' Rusten met 2-0. Het liep niet lekker bij R Antwerp FC, de spitsen waren onbereikbaar en de verdediging wist geen raad met de Ivoriaanse snelheid bij Beveren. Bernt Evens en Zoran Campara zijn volgende wedstrijd geelgeschorst.
46' Coach Houwaart brengt Anders Nielsen voor een onzichtbare Ibrahima Yattara en Arthur Gomez vervangt Tony Sergeant. Zoran Campara en Harald Pinxten wisselen van stek.
46' Onmiddellijk corner voor de roodwitten, maar de Beverse doelman weet er raad mee.
49' Meer druk vanwege de bezoekers; Patje Goots trapt een vrijschop, Harald Pinxten kopt, Stack pakt.
50' G O A L: Anders Nielsen-Bernt Evens-Patje Goots knutselen een aanval in mekaar en dwingen een hoekschop af; Patje Goots trapt en Arthur Gomez (?) of was het misschien Boka die een voetje toestak, stuurt de bal in doel; 2-1.
52' Yves Feys moet laaguitvallend ingrijpen op een diepe bal.
56' Alweer corner voor R Antwerp FC, maar de Beverse verdediging blijft baas.
63' Patje Goots trapt een vrijschop die de muur schampt en zo via Stack voor de voeten van Gomez valt; het doelpunt wordt bijna zeker ten onrechte afgekeurd voor buitenspel.
65' Moeilijke bal van Zezeto die Yves Feys in corner moet boksen.
67' Een woordenwisseling tussen Diallo en Patrick Goots aan de middellijn, een zwak leidende Vynche trekt twee keer geel; Mohamed Diallo moet naar de kant.
72' Beveren stuurt een voorzet richting Antwerpdoel, Stefan Leleu kopt weg.
75' Patje Goots omzeilt voor een keer de buitenspelval, zet voor tussen Omar Mussa en Arthur Gomez, Anders Nielsen trapt in het zijnet.
77' Paul Degenaers wordt op aangeven van de 4e official door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd.
79' Beveren komt gevaarlijk opzetten, Zezeto probeert een lob, maar scoren doet hij niet.
83' Patje Goots duikt op in de grote rechthoek, Stack gaat gepast in de voeten.
84' Arthur Gomez trekt een streep, maar Stack haalt de bal met een zweefduik uit zijn doel.
85' Karel D'Haene komt te laat om de bal aan de grote rechthoek te recupereren, Stefan Leleu moet ten koste van een gele kaart de aanval onderbreken; ook hij is geschorst voor de match tegen Westerlo.
90+3' G O A L: de match ging nog een paar keer over en weer, maar leek uit te doven tot Yaya Touré in blessuretijd zo maar voorbij Yves Feys kan trappen. Beveren haalt een 3-1 overwinning uit de schaarse kansen. R Antwerp FC (vooral voor rust te slapjes) kansloos geklopt en bovenal gefrustreerd over het afgekeurde doelpunt van Arthur Gomez.

19 Patrick Goots - 67'

46' 14 Tony Sergeant (uit)/
15 Arthur Gomez (in) - 50'
46' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
46' 24 Karel D'Haene (uit)/
14 Vénance Zézé Zezeto

87' 9 Kipre Constant Kaïper (uit)/