Vedetten 2006

3 - 4

Zat. 20/05/2006 15:15 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.000
 
Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert
 
Slotakkoord Van Den Wijngaert fluit seizoen af
Eigen bericht - In iets meer dan zeventig minuten bewezen de Antwerp All Stars tegen het B.V.-team van Erik Van Looy nogmaals dat ze bij de absolute vedetten van de Bosuil behoren en hun plaats in de rijke clubgeschiedenis hebben. Tijdens de opwarming en de voorstelling van de hoofdrolspelers dreigde de regen even spelbreker te zullen zijn, maar daardoor liet niemand zich op de Bosuil van de wijs brengen. Ahmed Biga verkoos een paraplu boven een ruiker bloemen. En nog voor hij ook maar een bal beroerde, werd ook nu Hans-Peter Lehnhoff als vanouds luid toegejuicht.

Ook de andere oud-spelers van de Wem-be-lie-generatie en vroeger als Rudi Smidts, Czernia, Nico Claesen, Patje Ipermans of nog Ove Eklund, Vic Mees en Carl Engelen kregen de vele roodwitte fans achter zich. In afwezigheid van een rits paarsbloedigen bij het B.V.-team moest het publiek zijn hoon richten op... Ahmed Biga die enkele keren de publiekslievelingen het spelen of nog erger het scoren belette. Wie zich uiteindelijk wel nog in de picture speelde bij het witte vedettenteam was oud-Antwerpdoelman en -trainer Wim De Coninck...

't Was nochtans zijn overbuur en gewezen collega Ratko Svilar die zich de eerste minuten moest onderscheiden. Onder aanvoering van Erik Van Looy zelf ging het vedettenteam het felst van start, Filip Joos de ideale fourier van de BV's. Dat ze na amper negen minuten al op voorsprong klommen was verdiend te noemen. Aanvoerder
en Antwerpsupporter Van Looy rondde een aangeven van Pieter Loridon af en kreeg de handen een zoveelste keer op mekaar. Dat konden de All Stars uiteraard niet over zich heen laten gaan. Zelfs de buitenspelval hield ze niet langer dan vijf minuten weg van succes.

Mark Vander Linden werd keurig in de diepte aangespeeld en Wim De Coninck stond machteloos tegen het krachtige schot. Terwijl de vedetten veelal op ademnood van positie en gezicht wisselden, profiteerden de roodbroeken van de systematiek waarmee hun coach Regi Van Acker de vervangingen organiseerde. Nog voor de pauze dreven ze de score verder op. Eerst was er Alex Di Gregorio die op pass van Hans-Peter Lehnhoff doelman Wim De Coninck het nakijken gaf. Net voor de kampwissel knutselde het duo Alex Di Gregorio en Vitosha-schutter Raph. Quaranta 'een klein mirakeltje' in mekaar (3-1).

Na de appelsientjes vond het vedettenteam plots zijn tweede adem en in no time zette Rick de Leeuw bijna hoogstpersoonlijk de bordjes in evenwicht. Voorbereiding en assist van Erik Van Looy en olijke Rick maakte het mooi af. Diezelfde Rick de Leeuw leverde de bal netjes in bij Darko Lukanovic en tegen diens snel afgevuurde overhoekse raket stond zelfs een klasbak als Alex Klak machteloos. Misschien wel het mooiste doelpunt van de middag en bij uitbreiding wellicht ook het knapste van wat de Zweedse spits het afgelopen seizoen binnentrapte. Ondertussen hadden ook de All Stars hun deel van het spel, de show en de kansen opgeŽist.

Aangevuurd door de roodwitte liederenschat trok Rudi Smidts de gordel rond zijn doelverdediger verder dicht. William Verbeeck dirigeerde en Didier Segers sneed nog bijna even snel als in zijn jongere dagen. Hans-Peter Lehnhoff sneltreinde als ooit tevoren. Doelman Wim De Coninck belette met een beetje hulp van Ahmed Biga de oud-Bosuilen de doorgang en dat vonden de fans niet zo aardig... Scheidsrechter Van Den Wijngaert liet het vedettenteam heel even het plezier van twee extra krachtpatsers op het terrein. Eens nageteld, moest het overtallige personeel toch opnieuw naar de kant. 'Taeye U.S.A.' devieerde diep in de tweede periode een voorzet van Hans-Peter Lehnhoff in doel.

Toch een winnaar: 4-3 en de Antwerpfans stonden een laatste keer recht voor de All Stars. Ook de Vedetten 2006 deelden in de feestvreugde op de Bosuil. Het slotakkoord van Frans Van Den Wijngaert floot seizoen helemaal af...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/05/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ratko Svilar
16 Wim Kiekens
13 Patrick Ipermans
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts
8 Nico Claesen
14 Hans-Peter Lehnhoff
10 RafaŽl Quaranta
12 Didier Segers
20 Marc Van der Linden
15 Ove Eklund
 
6' 15 Ove Eklund (uit)/
11 Alex Czerniatynski (in)
9' 8 Nico Claesen (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in) - 27'
13' 13 Patrick Ipermans (uit)/
17 Yves Vanderveeren (in)
17' 10 RafaŽl Quaranta (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
20' 16 Wim Kiekens (uit)/
18 William Verbeeck (in)
24' 1 Ratko Svilar (uit)/
Aleksander Klak (in)
28' 11 Alex Czerniatynski (uit)/
10 RafaŽl Quaranta (in)
36' 18 William Verbeeck (uit)/
17 Yves Vanderveeren (in)
36' 8 Nico Claesen (uit)/
15 Ove Eklund (in)
42' 15 Ove Eklund (uit)/
11 Alex Czerniatynski (in)
52' 10 RafaŽl Quaranta (uit)/
18 William Verbeeck (in)
58' 20 Marc Van der Linden (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in) - 27'
Vedetten 2006
1 Wim De Coninck
6 Tom Lenaerts
5 Ahmed Biga
12 Gunther Schepens
4 Darko Lukanovic - 54'
7 Filip Joos
11 Johan Walem
10 Bart Raes
11 Pieter Loridon
2 Erik Van Looy - 9'
14 Rick De Leeuw - 40'
 
17' 10 Bart Raes (uit)/
16 Geert Hunaerts (in)
17' 14 Rick De Leeuw (uit)/
18 Dimitri Leue (in)
17' Filip Joos (uit)/
8 Kevin Janssens (in)
17' 2 Erik Van Looy (uit)/
20 Wim Peeters (in)
19' Darko Lukanovic (uit)/
13 Bart De Pauw (in)
19' Tom Lenaerts (uit)/
3 Peter Van Den Begin (in)
19' 11 Pieter Loridon (uit)/
17 Sam Gooris (in)
36' 18 Dimitri Leue (uit)/
Gunther Schepens (in)
36' 11 Pieter Loridon (uit)/
2 Erik Van Looy (in) - 9'
36' 16 Geert Hunaerts (uit)/
Darko Lukanovic (in) - 54'
36' 3 Peter Van Den Begin (uit)/
Filip Joos (in)
45' Filip Joos (uit)/
11 Pieter Loridon (in)
46' Tom Lenaerts (uit)/
3 Peter Van Den Begin (in)
54' 2 Erik Van Looy (uit)/
13 Bart De Pauw (in)