R. Antwerp F.C.

5 - 0

Zat. 19/04/2003 20:00 u.

K.F.C. Lommelse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche
 
Proces-verbaal kalendercommissie afdeling I - zitting van woensdag 16 april 2003
Gelet op de brief van 15.04.2003, waarbij Mr Herman Driessen, vereffenaar van F.C. Lommelse S.K., het uitstel vraagt van de wedstrijd Antwerp F.C. – F.C. Lommelse S.K. van 19.04.2003 wegens het feit dat verschillende spelers van F.C. Lommelse S.K. die normaliter aan deze wedstrijd zouden deelnemen op hetzelfde ogenblik een tornooi betwisten in Italië waarvoor ze reeds sedert geruime tijd ingeschreven zijn;
In afwezigheid van F.C. Lommelse S.K., verontschuldigd;
Gehoord Antwerp F.C., vertegenwoordigd door de h. Paul Bistiaux;
Overwegende dat Antwerp F.C. zich verzet tegen het uitstellen van gezegde wedstrijd;
Overwegende dat het feit van het betwisten van een tornooi of een vriendschappelijke wedstrijd in het buitenland niet voorkomt onder de gevallen opgesomd bij artikel V/47 die het uitstellen van een wedstrijd door een Kalendercommissie zouden kunnen rechtvaardigen;
Dat ingaan op het verzoek van F.C. Lommelse S.K. niet enkel een gevaarlijk precedent zou betekenen doch eveneens de geloofwaardigheid van de kampioenschappen in het profvoetbal ernstig zou aantasten;
Om deze redenen,
Beslist de Kalendercommissie van de 1 ste Nationale Afdeling dat de wedstrijd Antwerp F.C. – F.C. Lommelse S.K. van 19.04.2003 niet mag worden uitgesteld naar een latere datum.
(Bron: Sportleven - http://212.100.191.196/vssl/html/nl/2003/17/foot/fede/ txt_0003.html - P.V. KALENDERCOMMISSIE AFD. 1 - Ed 17/2003 - 23 april 2003)

Lommel geeft forfait - Hedenochtend kreeg R Antwerp FC schriftelijk bevestigd dat Lommel forfait geeft voor de wedstrijd van 19 april a.s. : "De vereffenaars dienen u mede te delen dat bij gebrek aan voldoende spelers, het niet mogelijk is de wedstrijd van de eerste ploeg te laten doorgaan op zaterdag 19 april a.s. op Royal Antwerp Football Club."
(Bron: www.rafc.be - 17 april 2003)

Voetbalbond geeft Lommel geen uitstel voor competitiewedstrijd - De kalendercommissie van de voetbalbond staat Lommel geen uitstel toe voor de competitiewedstrijd tegen Antwerp. De Limburgers moeten forfait geven omdat de Uefa-junioren, de enigen die voor de eerste ploeg kunnen uitkomen, een tornooi in het Italiaanse Rovereto spelen.
Antwerp-Lommel 5-0 dus, maar daarmee is de kous nog niet af. Bij Antwerp beraden ze zich over een schadeclaim. "Voor het seizoen hou je rekening met zeventien thuismatchen, nu zijn dat er plots maar zestien," zegt secretaris Paul Bistiaux. "Ik schat het verlies op €300 à 400.000. Het reglement voorziet in sanctiemogelijkheden bij derving van die inkomsten."
De bond bevestigt dat. "Een club kan met de nodige bewijsstukken een klacht indienen en die wordt dan onderzocht door het Sportcomité," aldus Jean-Jacques Van Autreve. "Als die zich onbevoegd verklaart, kan het Uitvoerend Comité de zaak doorschuiven naar de Rechtscommissie."
Bij Lommel reageert Dirk Vanden Boer schamper: "Dan zie je wat solidariteit tussen de clubs betekent, hé. Antwerp had met wat begrip zijn inkomsten toch behouden?" Dat uitstel een gevaarlijk precedent had geschapen, werd even over het hoofd gezien.
(K.V.L.)(Bron: Het Nieuwsblad - 17 april 2003)

R Antwerp FC drie punten rijker - Antwerp-Lommel zal niet plaatsvinden. De kalendercommissie van de bond gaat namelijk niet in op de vraag van Lommel om het competitieduel uit te stellen.
De commissie verwierp woensdag de vraag omdat een uitstel "een gevaarlijk precedent" zou scheppen. Ook zou het "profvoetbal in diskrediet komen" als de match toch zou zijn uitgesteld.
Lommel had Antwerp vergeefs gevraagd om de match uit te stellen. De Limburgers spelen dit weekeinde namelijk een (vriendschappelijk!) tornooi in Italië. Lommel laat dus verstek gaan, Antwerp wint het duel met 5-0.
(Bron: Vrt-tt - 17 april 2003)
(bron: Sportleven - www.rafc.be - Het Nieuwsblad - Vrt-t - 17/04/2003)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
 
K.F.C. Lommelse S.K.